SG-café zondag 06-05-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 06-05-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (24)

#1 Joop

Zo doet Rutte dat.

https://www.ftm.nl/artikelen/dekking-dividendbelasting-woningcorporaties

De huren omhoog van de sociale huurwoningen. Want de afschaffing van de jaarlijks bijdrage van de dividendbelasting moet ergens vandaan komen.

#2 Stoic

Geloof (voor jezelf) wat je ziet!; meer (service) is er niet.
De eenvoudigste vergelijking ( a/b=c/d => a=bc/d ) kan niet gemaakt worden, want er is alleen a. Een voorbeeld op 41:39 thttps://www.youtube.com/watch?v=we6cwmzhbBE

https://www.youtube.com/watch?v=we6cwmzhbBE

#3 Arduenn

@2

Geloof (voor jezelf) wat je ziet!; meer (service) is er niet.

Met zo’n instelling schop je het niet ver, qua beschaving/technologische ontwikkeling. Als mensen de afgelopen millennia alleen maar hadden geloofd wat ze zelf zagen, zonder ook maar enig vertrouwen te hebben in wat de medemens had ontdekt, of geen enkele waarde hechten aan het opbouwen van raamwerken/hypotheses/theorieën, op de schouders van reuzen te staan en voort te bouwen op de kennis van anderen, dan hadden we geen electronische snelweg en zouden we nu geen baarlijke nonsens kunnen spuien op Sargasso.

Postmodernisme, leuk om naar te luisteren, maar het blijft zinloos gelul, net als stand-up comedy

#4 Joop

In een roman van haar schrijft ze over een plein in een Spaans dorp waar onder een grote boom in de avond wat mannen met elkaar gewichtige gesprekken hebben over politiek en aanverwante zaken. De andere mannen zijn de vrouwen aan het plezieren.

Laat dat een wijze les zijn!

https://www.volkskrant.nl/boeken/schrijfster-renate-dorrestein-64-overleden~a4597517/

#5 Le Redoutable

@1 Gister was het volgens links nog de BTW verhoging en eergister weer wat anders, en dat terwijl het bedrijfsleven zelf al genoeg extra belasting gaat betalen om deze belastinghervorming er dik van te kunnen betalen. Het bewijst maar weer eens dat links maar wat in het wilde weg raaskalt.

#6 beugwant

@5: Of de compensatie bestaat uit overal een beetje extra dokken, zodat men het niet zo merkt.

#7 rongvk

@5 Onderzoeksjournalisten wegzetten als “raaskallend” links, echt..

Enfin, het gaat allemaal in/komt allemaal uit de algemene middelen, dus het zegt inderdaad niet zo veel, maar is in principe ook weer niet onwaar. Fregatten voor de marine kosten ook ziekenhuisbedden, of lagere inkomstenbelasting, of wat je wilt.

De logica dat het fantastisch is dat bedrijven blijkbaar “dik” extra belasting moeten gaan betalen om te compenseren voor een dividendbelasting wat ze zelf niets kost (en de meeste buitenlandse beleggers ook niet/nauwelijks) ontgaat me overigens volledig.

#8 Bismarck

Zoektocht naar MH370 levert heel veel nieuwe inzichten op: “Het tweede wrak, dat ontdekt werd op 19 december 2015, is vermoedelijk de driemaster West Ridge. Het gaat om een metalen zeilschip dat in 1883 op weg was van het Engelse Liverpool naar het Indiase Mumbai met 28 mensen aan boord, maar plots van de radar verdween.”

#9 beugwant

@8: 1883 is nog een beetje vroeg voor Radar. ;)

#10 Co Stuifbergen

@8: Leuk!
Dat in 1883 al radar bestond, is een nieuw inzicht.

#11 Joop
#12 Joop

Nogmaals over draagvlak autochtone bevolking wat betreft massamigratie. Vijftig jaar Amnesty , eerst ging het om de burgerrechten van oosteuropese dissidenten, tegenwoordig de sociaal-economische rechten van de migranten. Want allemaal zo zielig – met toewijzing woningen, alle opvang, gratis zorg, en teveel tolerantie voor eigen cultuur die ze meebrengen.
https://www.volkskrant.nl/opinie/martin-sommer-amnesty-negeert-zorgen-onder-bevolking-over-immigratie~a4597437/

#13 Arduenn

Laat maar komen die vluchtelingen. Dat ze maar gaan emigreren, die lage draagvlakkers.

#14 Bookie

@9 en 10
Ja joh leuk om gezegdes letterlijk te nemen. Hahahaha. Not.

#15 Joop

@13.

Typisch voor extremisten, die net zoals Che Guevera het al zei: eis het onmogelijke! De jonge kerels uit ganse zijde van de Middellandse zee lachen zich slap om mensen zoals jij. Maakt niet uit of je wat kan verwend en vertroeteld wordt je toch wel.

#16 Hans Verbeek

@13: ik vraag me af hoe lang het zal duren voordat de vluchtelingen weer terug zullen gaan.
Mexicaanse immigranten in de VS besluiten in grote getalen om terug te keren naar Mexico.
De levensstandaard in Europa zal de komende decennia gaan dalen: niet alleen voor autochtonen maar ook voor de nieuwkomers.

#17 Anoniem
#18 JANC

@15: Denk niet dat ze zich bezighouden met ons.

#19 Arduenn

@17: Ik meen het. Laat ze maar komen, die vluchtelingen.

#20 Anoniem

@19: wat #15 zegt. Niemand zit te wachten op nog meer kansloos volk. Maar jij mag ze best opvangen hoor.

#21 JANC

@20: Kennelijk is Arduenn “niemand”. En me dunkt dat Arduenn niet alleen is.

#22 L. Brusselman

@21: Dat krijg je er van als je foute oorlogen gaat steunen,de slachtoffers melden zich in de landen die verantwoordelijk zijn voor hun ellende.
En zo hoort het ook.

#23 Anoniem

@22: ik begrijp hieruit dat het qua vluchtelingen storm zou moeten lopen in Rusland en de VS.

#24 L. Brusselman

@23:Voor de VS zou dat idd moeten gelden,Rusland is een ander verhaal,die hebben geen “rebellen”uitgerust en de situatie daarna uitgebuit om oorlogshandelingen te verrichten.

In het geval van de Europese vazallen is het niet meer dan terecht dat ze me de gevolgen van hun(mis)daden worden geconfronteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*