1. 3

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/linkspopulisme-krijgt-voet-aan-grond-in-europa-hoelang-nog-voordat-pvv-en-sp-opgaan-in-de-spvv-~b7c3c004/

  ‘Dat hoefijzermodel is ooit bedacht om aan te tonen dat communisme en fascisme elkaar raken’, zegt politicoloog Matthijs Rooduijn. ‘De electorale overloop tussen radicaal links en rechts is nu beperkt. Een SP-kiezer die sociaaleconomische thema’s belangrijk vindt, zal niet zomaar om culturele redenen naar de PVV overstappen, en vice versa.’ Zijn verwachting is dat in Nederland op termijn eerder een linkse partij zal sneuvelen. ‘Er is ruimte voor twee stromingen: nationalistisch conservatief links en kosmopolitisch progressief links.’

  Linkse partijen elders in Europa zullen met argusogen volgen of Wagenknecht ook voor hen een wenkend perspectief kan ontvouwen.

  Ik denk dat Marijnissen jr. niet geschikt is om de SP om te vormen naar een nationalistisch conservatief linkse partij. Haar vader was wel geschikt, maar die heeft het laten liggen.

 2. 5

  @3 Dat vraag ik me al af vanaf dat Wilders wegliep omdat hij niet mee wilde werken aan bezuinigingen, daarna zijn SP en PVV steeds meer naar elkaar toegetrokken. Zo politiek principieel als de Volkskrant beweert zijn de meeste SP stemmers trouwens niet, als er bij de PVV meer te halen valt zijn ze zo om, wat wel blijkt uit het verloop van de verkiezingsuitslagen van de laatste jaren.

 3. 6

  … that the decision at Leeds Crown Court to proceed to committal to prison so promptly and without due regard for Part 48 of the Rules gave rise to unfairness. There was no clarity about what parts of the video were relied upon as amounting to contempt, what parts the appellant accepted through his counsel amounted to contempt and for what conduct he was sentenced. (…) the judge, having taken such steps as are necessary to bring the misconduct to an end and mitigate its consequences, should usually resist the temptation to initiate contempt proceedings on his or her own motion. (…) There should have been an adjournment to enable the particulars of contempt to be properly formulated and for a hearing at a more measured pace, as had happened in Canterbury. The judge might have referred the matter to the Attorney General to consider whether to institute proceedings. That course would have avoided the risk of sacrificing fairness on the altar of celerity.

  Degenen die vonden dat de man in kwestie, wiens naam ik hier niet kan uitschrijven zonder op het spamfilter te stuiten, terecht met een sneltreinvaart de bak in ging, kunnen zich nu achter de oren krabben.

 4. 7

  @5.

  O ja, Wilders die wil natuurlijk net zoals de sp de verzorgingsstaat behouden. Hoe is zijn stemgedrag ook alweer? Behalve dan de oudjes, want daar moet ie stemmen wegtrekken.

 5. 8

  @5

  Ik hang het idee aan dat klassiek links in west Europa in verwarring is. Oorzaak is de instroom van immigranten, al dan niet asielzoekers. Tweede oorzaak is de EU en de euro. Een deel van links is kosmopolitisch ingesteld en hoog opgeleid, bij hen speelt die verwarring niet zo. Een ander deel echter komt steeds meer in de verdrukking. Het scheelt nogal of je in een wijk woont welke overwegend autochtoon is of dat je in een volkswijk woont waar je je vervreemdt voelt en de druk voelt op uitkering of inkomen.

  Links raakt electoraat kwijt. Niet alleen in ons land, maar ook in de ons omringende landen. Zo her en der zie je links wat opschuiven richting meer nationalistische standpunten. Maar om te kunnen concurreren met PVV en FvD zal men toch stevig moeten uitpakken.

 6. 9

  @6
  Rugnummers, Kacebee, rugnummers. En je had best een bron kunnen geven, dan hadden we ook meteen geweten welke stukken je erbuiten hebt gelaten (niet alleen is dat te verwachten, dat is ook het geval, je hebt je beroept op The Independent).

  Van wat jij post, zou gesuggereerd kunnen worden dat Yaxley-Lennon (kijk, geen spamfilter!) helemaal is vrijgesproken. Dat is niet waar. Hij moet opnieuw voor het gerecht komen, vanwege technische/procedurele fouten. Bovendien geldt deze uitspraak alleen voor minachting van het hof in Leeds, de veroordeling voor minachting van het hof in Canterbury blijft staan. Aangezien hij ook toegegeven heeft aan de beschuldiging van minachting van het hof in Leeds, is de kans groot dat hij alsnog -weer- de bak indraait voor dat vergrijp.

  En waarom zeg ik rugnummers? Omdat hij van niemand in sneltreinvaart de bak in moest. Dat hij de bak in moet staat buiten kijf, in ieder geval voor de casus Canterbury. En zoals gezegd: ook voor de casus-Leeds zal hij waarschijnlijk weer de bak ingaan.

  Hoogstens kun je aantonen dat er geen afkeuring was van de snelheid van het Engelse snelrecht. Maar dat is nog ver verwijderd van toejuichen dat hij met sneltreinvaart de bak indraait. Maar we zijn je leugenachtige gedraai inmiddels wel gewend.

 7. 10

  @9:

  Rugnummers, Kacebee, rugnummers. En je had best een bron kunnen geven

  Je zal me wel niet geloven, maar in mijn eerste post stonden namen en een link naar de pdf met de complete uitspraak. Meer dan tien keer heb ik geprobeerd één of andere variatie van wat ik wilde posten hier geplaatst te krijgen. Ik zal nog een keer proberen het linkje te plaatsen: https://www.judiciary.uk/wp-content/uploads/2018/08/yaxley-lennon-full-judgment-1.pdf

  Van wat jij post, zou gesuggereerd kunnen worden dat Yaxley-Lennon (kijk, geen spamfilter!) helemaal is vrijgesproken.

  Mogelijk, maar dat was niet de opzet.

  de veroordeling voor minachting van het hof in Canterbury blijft staan

  Maar die was voorwaardelijk.

  Aangezien hij ook toegegeven heeft aan de beschuldiging van minachting van het hof in Leeds

  De berichten daarover spreken elkaar tegen.

  Omdat hij van niemand in sneltreinvaart de bak in moest.

  O jawel, en dat was nou juist het probleem.Geoffrey Marson was de naam van deze rechter die nu van zijn vakbroeder te horen heeft gekregen dat hij overhaast te werk is gegaan:

  would have avoided the risk of sacrificing fairness on the altar of celerity.

  Zoek het woord celerity anders even op als je niet weet wat het betekent (wist ik ook niet).

 8. 11

  @10
  Typische Kacebee-reactie. Leugenachtigheid alom (al wil ik je best geloven dat je een bron voor de uitspraak had willen geven.)

  O jawel, en dat was nou juist het probleem.Geoffrey Marson

  Dus de Nederlandse uitspraak “Degenen (meervoud!) die vonden dat de man in kwestie […] terecht met een sneltreinvaart de bak in ging, kunnen zich nu achter de oren krabben.” ging eigenlijk over één Engelse rechter? Dat stukje tekst was niet bedoeld voor je Nederlandse medelezers alhier om hen ‘eraan te herinneren’ dat zij Yaxley-Lennon oneerlijk snel in de bak zouden willen zien?

  Jaja, vast! Geheel ongeloofwaardig. Ga je maar lekker beroepen op semantische discussies, waarbij mijn uitspraak (niemand…) geen reactie zou zijn op jouw uitspraak (Degenen…)

  Yaxley-Lennons pseudoniem staat op de blacklist, omdat gebruikers onder of met die naam alleen maar racistische en islamofobe rotzooi posten. Maar goed, jij bent eigenlijk niet zoveel anders, zoveel is wel duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren