1. 2

  @1

  Het blijkt dus dat extreemrechts in niets verschilt van moslimextremisme. Vrouwenhaat, Jodenhaat, onschuldigen vermoorden. Met Trump als haatimam.

  Ik ben benieuwd wanneer ik Wilders ga horen fulmineren tegen oprukkend extreem rechts en Trump in het bijzonder. Ik weet niet hoeveel, maar er wonen vast wel wat Amerikanen in ons land. Levensgevaarlijk!

 2. 5

  @2: Ik denk dat het meest belangrijke dat rechts extremisten hebben ‘geleend’ van het moslim extremisme, is het autoriteitsgevoel dat hoort bij het geloof. Rechts heeft altijd al een hang naar autoriteit en het is inherent aan ook christelijke geloven. Dat die 2 elkaar nu helemaal hebben gevonden in de VS, is geen mirakel en het neemt wel heel bizarre vormen aan (ik hoef alleen maar aan die foto’s te denken van Trump en z’n bidsessie in the oval office).

  Omdat het geloof in NL bijna geen rol speelt, denk ik niet dat we hier hoeven te vrezen voor mannelijk ‘entitlement’ en dus oprukkende ‘incels’. Al is de aanleg er wel, want de commentaren die deze Scott Paul Beierle et al bezigen zie ik ook op Nederlandse, zogenaamde fun sites met een focus op mannen.

  Wilders kijkt weg. Dat is bekend.

 3. 7

  @5

  Naar mijn mening geeft religie aan zowel moslims als christenen handvaten voor mannen om conservatief en vrouwonvriendelijk gedrag te legitimeren. Het is niet zo zeer ‘lenen’ maar inherent aan het verschijnsel religie. De religie is dan een instituut waar de incels zich om groeperen. In Nederland is inderdaad religie minder aanwezig en is de SGP en wat verdwaalde salafisten het ergste wat ons overkomt. Zo’n suffe Baudet is ook van hetzelfde vrouwonvriendelijke type, maar de man is te dom en heeft geen instrument wat religie heet.

 4. 13

  @1: @2: @12: Even wat jongleren:
  Het Amerikaanse paspoort zou je onder art 140 Sr als bewijslast kunnen zien, waarbij ze (artikel 6:166 lid 1 BW) gefaald hebben in het weerhouden van hun groepslid.
  Het is dan de vraag of de aldus vervolgde Amerikanen belangrijk genoeg zijn om -vanuit de criminele organisatie- de ASPA (The Hague Invasion Act) in praktijk te brengen.

 5. 15

  @14.

  Misschien als ze het konden waren ze liever naar Europa gekomen. Met hun Rooms-Katholieke achtergrond had bijvoorbeeld een land als Polen ook minder problemen gehad met opvang.

 6. 17

  Campagnefilmpje van de Republikeinen is geweigerd door CNN. Want de boodschap in het filmpje is dat de karavaan gestopt moet worden omdat er criminelen tussen zouden zitten. Veiligheid belangrijk issue. Doet Wilders ook bijvoorbeeld met Opsporing Verzocht. Stigmatisering.

 7. 18

  @14
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/04/karavaan-vreest-honduras-altijd-nog-meer-dan-trump-a2753837

  Gislaine Cruz kan er over mee praten. Ze vluchtte voor MS-13, de Mara Salvatrucha, een jeugdbende die haar wijk terroriseert in San Pedro Sula, de op twee na gevaarlijkste stad ter wereld. „Ik verkocht ijsjes en snoepgoed in het park. Net genoeg om mijn kinderen te verzorgen. Op een dag stonden de maras voor mijn deur en ze wilden de helft van mijn opbrengst. Als ik niet betaalde, zou ik worden ontvoerd en verkracht en zouden ze de kelen van de kinderen doorsnijden, zeiden ze. Ik heb me laten afpersen, maar toen ze steeds hogere eisen stelden, ben ik de karavaan in gevlucht. Tussen lotgenoten voel ik me veilig en beschermd”, zegt ze.

  Daarom dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren