SG-café zaterdag 03-11-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 03-11-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 Hans Verbeek

Weer een nieuwsbericht over het teruglopend gebruik van steenkool:
Australia’s New South Wales thermal coal exports face permanent decline: IEEFA
Het zou toch mooi zijn als die doemscenario’s van het IPCC niet zouden uitkomen.

#2 majava

Het zou toch mooi zijn als die doemscenario’s van het IPCC niet zouden uitkomen.

Je zal jezelf wel als een glibberige aal er onder uit trachten te praten, maar scenarios van het IPCC zijn simpel (voor mij dan) voorstellingen van ‘als je dit doet, dan gebeurt dat’. En dus niet, zoals jij wel vaker impliceert, enge voorspellingen over wat ons te wachten staat als we NIET overal windmolens neerzetten.

Er zit gewoon ook een scenario bij waar de emissies afnemen.

#3 Hans Verbeek

@2:

Er zit gewoon ook een scenario bij waar de emissies afnemen.

Klopt, dat is het meest optimistische scenario, ik schreef daar 5 jaar geleden al een verhaal over. Het scenario waarbij de menselijke CO2-uitstoot piekt in de komende 7 – 8 jaar.
Of je nu op de fiets naar je werk gaat om fit te blijven of omdat je de auto (en brandstof) niet kunt betalen, het effect is hetzelfde.
Je kunt ervoor kiezen om minder elektriciteit te verbruiken of zonnepanelen te nemen en evenveel elektriciteit te blijven gebruiken. In beide gevallen gaat je persoonlijke CO2-uitstoot gaat omlaag.

Er komt hoe dan ook een economische krimp. In China, Italië, Brazilië en uiteindelijk ook hier en in Finland. Accepteer het, bereid je er op voor en maak er het beste van. Succes

#4 Joop

Oeps, Buma is een beetje klaar met het ‘liberaal rendementsdenken’. Want ook bij D66 werd al opgemerkt dat de ‘controle kwijt was bij minister’. Nou, gaat er dan toch wat veranderen?

https://www.nu.nl/algemeen/5551313/buma-kritisch-vvd-minister-bruins-tijdens-partijcongres.html

#6 Lutine

@4

Buma werpt zijn hengeltje uit in de populistische vijver. Ook in de politiek is er marktdenken. De markt voor populisme gedijt als er stront aan de knikker is.

#7 Joop

@6.

Waarom zou je dat populistisch vinden om vraagtekens te zetten bij het ongebreidelde marktdenken? Ik vind dat ‘liberaal rendementsdenken’ wel een mooi bedachte term.

#8 analist

@7: het is populistisch omdat het CDA geen andere ideeen laat zien om de stijging van de zorgkosten enigszins onder de duim te houden

#10 Joop

@8.

Hij mag vraagtekens zetten bij de weg die is ingeslagen. Daar hoeft niet gelijk op bestelling bijgezegd te worden hoe we de stijging van de zorgkosten moeten opvangen. Want dat is het geloof in de mooie dingen van het marktdenken ook niet.

Kortom vraagtekens zetten bij het liberaal rendementsdenken’ is zeker niet gelijk populistisch, dat zeggen is diskwalificeren op valse gronden.

#11 gbh
#12 analist

@10: Hij mag vraagtekens zetten bij de weg die is ingeslagen. Daar hoeft niet gelijk op bestelling bijgezegd te worden hoe we de stijging van de zorgkosten moeten opvangen.

als jouw partij aan de macht is en jij bent de leider van die partij: zeker wel. zeer zeker wel.

Want dat is het geloof in de mooie dingen van het marktdenken ook niet.

het “liberale rendementsdenken” (in de persoon van VVD minister Schippers) heeft de jarenlange kostenstijgingen tot staan gebracht. beetje makkelijk, opportunistisch en populistisch zelfs, nu het probleem van stijgende kosten minder acuut is opeens “vraagtekens” te gaan plaatsen.

#13 Lutine

@7

Heb je ooit nog wel eens wat gehoord van dat Wilhelmus onderwijzen? Buma is een politicus die een populist na doet. En dat doet hij erg doorzichtig.

#14 majava

@9: dat krijg je als je geen onderzoek wil laten uitvoeren. Je voorkomt eventuele liegebeesten, net zoals strafontlopers als je blijft doorgaan met slappe, betekenisloze hoorzittingen.
Dus ja, oepsie, maar niet zoals jij en Trump denken.

#15 Joop

@13.

O ja, dat heeft met het Wilhelmus te maken, onzinnig gebabbel van jou. Je kletst maar wat met je populisme.

#16 Joop

@12.

Omdat zorg om mensen gaat, en niet alleen om geld. Dat is neoliberaal denken: mensen zien als economische entiteit, hoeveel kost het en hoeveel levert het op. Kritiek daarop heeft niets met populisme of wat dan ook te maken.

Fijn dat we in de besturen van de failliete dan ook financiële specialisten hadden die geen kennis hadden van de zorg en de bijbehorende werkvloer.

#17 Lutine

@15

Ik heb hem net even horen zwatelen over dat onderwerp op het CDA congres. Buma is niet meer dan het meelopertje die iemand die al aangeschoten is een trap na geeft. Dat maakt hem tot sub-deelnemer aan het populistisch kartel. In werkelijkheid bouwt hij een tegoed op bij de VVD indien een CDA minister faalt.

Je snapt er weer weinig van hoe de hazen lopen in Den Haag, Joop.

#18 Joop

@17.

Wat inhoudelijk zeg, Lutine. Ik sprak over dat begrip, liberaal rendementsdenken’, dat zie ik als een goed teken. Kom jij weer met populisme en meer onzin.

Trouwens, niet inhoudelijk op persoon Buma spelen is zeer populistische methode, dat verafschuwde je toch. En elkaar vliegen afvangen en andere onfatsoenlijke dingen. Practise what you preach!

#19 gbh

A mother of four has been vilified by Russian media in Crimea for protesting against what she says may be continuing leaks from a chemical plant. The factory was shut down and hundreds of children evacuated in September due to a sulfur dioxide leak, but reopened on October 20.

https://twitter.com/RFERL/status/1058373756610064385

#HeilPutin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*