1. 9

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/03/baudet-jongeren-zoeken-gelijkgestemden-tegen-de-elite-a1561658

  Als het had gekund, waren sommigen de afgelopen jaren lid geworden van de PVV. Omdat Geert Wilders geen partijdemocratie toestaat, dreven ze naar Baudet. Lennard Tuininga (22) draagt geen pak, maar een zwarte denimbroek, overhemd en een rode pet met ‘Make America Great Again’ erop. “Ik durfde ‘m pas in de bus op te doen, want het is wel Amsterdam, maar ik sta heel erg achter hoe Trump Amerika heeft opgeschud. Dat hebben we hier ook nodig.”

  Precies mijn idee over Baudet, net zo’ n gestoord figuur als Trump.

  Als Forumfan heeft hij het soms moeilijk in zijn woonplaats “GroenLinks-bolwerk” Nijmegen, waar hij een opleiding volgt tot geschiedenisdocent. “Er zit nogal een stigma op, alsof je meteen een racist en een xenofoob bent.” Baudet en zijn partij worden inderdaad regelmatig als fascistisch of misogyn bestempeld, dankzij opmerkingen van hemzelf of radicaal-rechtse types die zich aan de partij verbonden hebben.

  Ja, opmerkelijk dat je als racist wordt gezien als je je conformeert met zo’ n partij.

 2. 12

  @7

  Ze waren in ieder geval bang van een knal van de reling van een trap. Men zou eens op moeten houden met iedere aanslag breed uit te meten in de media. Aanslagen gebeuren nu eenmaal, of het nu moslimextremisten of rechtsextremisten zijn. Iedere auto-ongeluk wordt toch ook niet besproken?

 3. 14

  @12: Precies dat dus. Als d’r bij een ernstig verkeersongeluk 7 mensen om het leven komen, dan zit de domrechtse horde niet de vingers blauw te tikken, tenzij de bestuurder een moslim was. De aandacht is 90% van de effectiviteit van een aanslag.

 4. 15

  @9:

  Knap van die jongen dat hij er zo open over durft te praten. Helaas leven we in een samenleving dat dat niet altijd verstandig is. Hij zal vaak om niets aangevallen gaan worden. Toch, als iedereen nou zo’n opstelling aanneemt komt er wellicht een gezondere cultuur.

 5. 16

  Maar laten we vooral de belangrijke zaken niet uit het oog verliezen. Die fake nieuws-sites beginnen een ware plaag te worden.

  [img]http://i.imgur.com/JQ79i04.png[/img]

 6. 19

  @16: eng he.
  Het gaat allemaal om perceptie, Arduenn. Hoe weet je of iets waar is?
  Babies uit de couveuses gekieperd, massavernietigingswapens, de plundering van het MH17-wrak door de hulpverleners.
  Als de NOS het zegt, is het dan altijd waar?

  Welcome to the real world

 7. 20

  @19: Als de NOS het zegt is het niet altijd waar maar bij jou is het vrijwel altijd niet waar en dan bedrijf jij schaamteloos propaganda voor Putin; koning der nep nieuws. Had jij dat ook gedaan als jouw dochter en zoon aan boord van de MH17 hadden gezeten?

 8. 23

  @22:

  “De EU is ondemocratisch, de EU functioneert niet en de EU-elite schrijft de burgers voor wat goed voor ze is.’ Dat zijn de algemene klachten over het democratisch gehalte van de EU. Heel vaak zijn dergelijke analyses gewoon juist.”

  Aldus Rens Raemakers (1991), fractievoorzitter voor D66 in de gemeente Leudal (Midden-Limburg) Meester in de Rechten(staats-en bestuursrecht) aan Maastricht University.

 9. 24

  @15

  De jongen is 22 jaar. Verstand komt met de jaren denk ik. Wie nu nog hoog op geeft van Trump….tsja. Kennelijk is de jongen verzot op seksistische politici.

 10. 25

  Baudet betoogde dat de Europese Unie de uitgekomen droom van nazi’s en fascisten is.

  @17 De bekende extreemrechtse retoriek. Wijzen naar Brussel: dát zijn de fascisten.

  Echt, Baudet suggereert dat Poetin zuinig is met bommen. Dan spoor je niet; en negeer je het plat gooien van Grozny in 1999-2000.

  De adoratie van extreemrechts voor Poetin is ook opmerkelijk.
  En Poetin ziet weer met graagte al die extreemrechtse bewegingen. Misschien omdat Poetin goed is in het dood maken van moslims? Dat diezelfde moslims later weer in het kalifaat opduiken doet er zeker niet toe?

 11. 27

  @24:

  Mwoah, hij komt wel verstandig over vind ik. Verder geeft hij niet aan verzot te zijn op Trump, maar dat de boel opgeschud moet worden zoals Trump dat heeft gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren