1. 5

  @3: Daarom moet er ook een torenhoog statiegeld op dat soort suikergoedverpakkingen komen.
  Want dat zo sexy klinkende ‘biologisch afbreekbaar’ werkt alleen onder bepaalde gecontroleerde omstandigheden en niet in de vrije natuur.
  En daartoe moet het nog steeds worden ingezameld.

 2. 8

  Er hangen 305 jaar gevangenisstraf boven het hoofd van Donald Trumps campagneleider Paul Manafort (69), tenzij hij flipt.

  Wanneer zal hij flippen? Dat kan niet lang meer duren, want de Oranje Oetan in Chief begint nu op Twitter te hinten dat Manafort bij wijze van spreken niet meer dan een koffiejongen was:

  Paul Manafort came into the campaign very late and was with us for a short period of time (he represented Ronald Reagan, Bob Dole & many others over the years), but we should have been told that Comey and the boys were doing a number on him, and he wouldn’t have been hired!

  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1003268646070874113

  Blijkbaar zit een pardon er niet meer in? En zo is Manafort de zoveelste die, ditmaal in slow motion, voor de spreekwoordelijke bus wordt geduwd.

  Koffiejongen Manafort kreeg het in zijn short period of time in de Trump-campagne voor elkaar dat in het Republikeinse partijprogramma de financiële en materiële steun aan Oekraïne na de annexatie van de Krim door Rusland werd geschrapt met de gedachte van ‘ze zoeken het maar uit daar in Europa’ en ‘die Poetin is de kwaadste nog niet’.

  https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/trump-campaign-guts-gops-anti-russia-stance-on-ukraine/2016/07/18/98adb3b0-4cf3-11e6-a7d8-13d06b37f256_story.html (openen in incognito wegens betaalmuur)

 3. 13

  @11: Wat de politie hier deed, heb ik veertig jaar geleden in een Zweedse kinderserie een groepje hoofdrolspelers al eens zien doen.
  Het eigenlijke probleem zijn de producenten die deze lamlendige consumenten in hun gedrag faciliteren en er winst op maken.
  Je zou dan het verzamelde zwerfvuil kunnen sorteren op producent en de rekening van het verzamelen en sorteren etc. naar rato omslaan naar de producenten van al die producten cq verpakkingen. Op die manier kun je de verzamelaars en sorteerders zelfs een riant salaris bieden (’t is immers niet het schoonste werk) want de industrie betaalt toch.
  Die gaat -na al die vette jaren- dan wel ineens verschrikkelijk zielig zitten doen, maar je zult zien hoe snel die met een creatieve oplossing komt als de vervuiler laten betalen hen te duur wordt.
  Want een van de redenen dat de bermen in Nederland veel voller liggen met blikjes en halve literflesjes dan bijv Duitsland, is dat die Pruuse wel statiegeld ervoor betalen.
  En als dat hier niet kan, is dat omdat het Kabinet het niet wil omdat het in de dinges zit van de verpakkingsindustrie.

 4. 15

  @14: Uit het artikel blijkt dat niet. Het lijkt erop dat ze maar een beetje hebben lopen gokken van wie het afval was. Feitelijk maakt de politie zich hier gewoon schuldig aan het dumpen van afval.

 5. 21

  @16: Dat zou niet nodig moeten zijn. De politie was er immers bij toen de politie illegaal afval liep te dumpen. Heterdaadje, meteen een bon uitschrijven lijkt me.

 6. 22

  @21: Eens,direct confronteren zou idd het beste zijn.
  Al kan ik me wel voorstellen waarom de agenten in kwestie voor deze “ludieke” actie hebben gekozen…
  Laat mijn hond regelmatig op een doodlopende weggetje uit.Helaas parkeren daar ook jongeren in van die zwarte autootjes,van merken weet ik niets,die hun snelle hap daar naar binnen werken.Eten op ,raampje omlaag en pleur het ovegerbleven eten en verpakking maar op straat.
  In het verleden heb ik die zooi weleens teruggegooid door hetzelfde raam waardoor het naar buiten kwam,en omdat die gasten als de dood voor honden waren kwamen ze de auto niet uit om verhaal te halen.Betreffende zondaars heb ik daarna nooit meer op die plek aangetroffen.

 7. 23

  @21: “De politie was er immers bij toen de politie illegaal afval liep te dumpen. ”
  Gelukkig zijn ze niet roomser dan de Paus,vervuilers zijn wat mij betreft van een kwalijker soort dan ordinaire dieven/inbrekers.
  Jong geleerd oud gedaan.
  Nu papier ,etensresten ,blikjes en flessen in de natuur of op straat gooien,in de toekomst gifstoffen dumpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren