SG-café zondag 02-02-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 02-02-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 Michiel de Pooter

Ja, het water komt, maar nu nog even niet. Niet echt de moeite waard om daar nu een “brief aan alle Nederlanders” over te schrijven. Althans volgens de geoloog Salomon Kroonenberg.
Best sneu voor Bregman dat je door de eerste de beste serieuze wetenschapper wordt afgeschminkt. Daar zit je dan met je boekje. Ook raar trouwens dat Kroonenberg niet uitgenodigd was bij DWDD, waar Bregman in een safe space ongehinderd zijn koopwaar/evangelie mocht pitchen. (Wiki: Zijn vader was dominee). Of zitten wetenschappers van het type Kroonenberg gewoon niet in de rolodex van de redactie van dat programma ?

https://www.npostart.nl/wnl-op-zondag/02-02-2020/POW_04525254

#3 Frank789

Gelukkig worden sommige leugens van Baudet nog wel uitgebreid weersproken.
Benieuwd of Baudet zwijgt over deze ontmaskering van zijn zoveelste leugen of met een k-smoesje komt.

NS weerspreekt ‘Marokkanen-tweet’ Baudet: ‘Het was een kaartcontrole’
https://nos.nl/artikel/2321367-ns-weerspreekt-marokkanen-tweet-baudet-het-was-een-kaartcontrole.html

#4 Frank789

@2: Er is nog tonnen nieuws over Trump dat hier in NL onbesproken blijft.
Zoals de benoeming van honderden ultraconservatieve federale rechters die door de Bar Association ongeschikt als rechter worden bevonden.
Of het terugdraaien van allerlei milieumaatregelen voor schoner water en schonere lucht.
Hoor je ook niets van, maar jij wil natuurlijk graag de immigrantenhaat van Trump propageren…

#5 Frank789

@1: [ (Wiki: Zijn vader was dominee) ]

Ah, jouw vader was NSB’er?

#6 Sjors

@1:

Salomon Kroonenberg

serieuze wetenschapper

Kroonenberg is een klimaatbagatellist, geen serieuze klimaatwetenschapper. Zijn beweringen en kritiek op klimaatgerelateerde wetenschap zijn dan ook volstrekt waardeloos, aangezien zijn kritiek al keer op keer naar het rijk der fabels is verwezen. Blijf lekker dit soort pseudowetenschappers als bewijs aanvoeren, het maakt je punt niet bepaald sterker.

#7 majava

@1:

Of zitten wetenschappers van het type Kroonenberg gewoon niet in de rolodex van de redactie van dat programma ?

Ik hoop inderdaad dat dit het geval is. Kroonenberg is er één van het type die zegt dat het klimaat nu opwarmt omdat we uit de uit een ijstijd komen. Daar is totaal niets wetenschappelijks aan. Ik hoop dat zo’n vent echt uit alle space geweerd wordt. Safe of niet.

#9 Bookie

@4
Al de voorbeelden die je noemt zijn hier in het nieuws geweest.

De link gaat niet over immigratie(haat), maar over het tegengaan van mensenhandel en dan met name vrouwenhandel en gedwongen prostitutie. Tegengaan van slavernij derhalve.
Als er al sprake is van immigratie dan gaat het om onvrijwillige immigratie. Wil je weten waarom veel vrouwen Trump stemmen dan is het mede om dit soort wetgeving. Net als de wetgeving die vrouwen in de wetenschap en ondernemerschap moet stimuleren.
Ik ga er maar vanuit dat je de term human trafficking in je Trumphaat verkeerd hebt vertaald en niet dat je er voorstander van bent.

#10 Frank789

@9: Ik ga er maar vanuit dat je niet hebt gemerkt dat Trump talloze anti-vrouw maatregelen neemt.

Trump treft voortdurend maatregelen “onder het mom van”.
Zo krijgen Moslims uit vaak onverdachte landen geen toegang meer tot de US onder het mom van terrorismebestrijding. Zelfs niet als ze met een amerikaan getrouwd zijn en jarenlang in de US gewoond hebben.
Sommige Amerikanen gaan maar in Iran wonen bij hun Iraanse partner omdat die toevallig in Iran op vakantie was tijdens de afkondiging van de ban van Trump.

Uiteraard zal iedere dictator wel eens een goede maatregel treffen, maar Trump heeft op het gebied van trafficking gewoon een slecht track record:
“this administration’s attitude and actions toward immigrants have put them at higher risk of trafficking, and made it more difficult for victims who are coming to the country seeking safety.”

https://www.nytimes.com/2020/01/31/us/politics/trump-trafficking.html

https://www.commondreams.org/news/2020/01/31/50-democratic-women-us-house-pen-letter-trump-denouncing-continuing-derogation-women

https://msmagazine.com/2019/09/27/this-week-in-president-trumps-war-on-women/

#11 Bookie

@10
Mij maakt het niet zo veel uit wier er Amerikaans president wordt. Maakt voor hier weinig verschil wordt.
Dat je definitie van dictator niet kent is jou probleem. Ik weet zeker dat hij over 5 jaar (of heel misschien 1 jaar) wordt opgevolgd en weer weg is.

#12 Frank789

@11: [ Mij maakt het niet zo veel uit wier er Amerikaans president wordt. ]
Wat een rare wending.

[ Dat je definitie van dictator niet kent is jou probleem. ]
Iemand die heel veel per decreet regeert (wat hij uiteraard Obama kwalijk nam), de regering en overheid zuivert van wetenschappers en mogelijke Democraten, geen respect voor de andere helft van de kiezers toont, politici en media demoniseert en uitsluit, de wetten negeert, de rechters “so called judges” noemt, zich boven de wet stelt, zichzelf verrijkt aan het presidentschap, dreigt verkiezingsuitslagen te gaan negeren, 16.000 leugens vertelt, met nepotisme zijn familie belangrijke regeringsposten toespeelt …. nou ik stop hier maar even.

“Een dictator is vaak één persoon die alle macht binnen een samenleving naar zich toe trekt. Een dictator wordt geassocieerd met een repressief beleid waarin andersdenkenden worden onderdrukt en opgesloten.”

Het klopt dat het nog niet 100% past, maar Trump schuurt er heel dicht tegenaan. Gezien zijn mateloze adoratie voor de mensen die hem belazeren, Poetin, Xi Jinping en Kim Jong-un, zou Trump morgen nog dictator willen zijn.

Wake up, America! Do you really want a dictator?
https://www.sanluisobispo.com/opinion/letters-to-the-editor/article183765841.html

Donald Trump wants to be a dictator. It’s not enough just to laugh at him
https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/jul/05/donald-trump-dictator-not-enough-laugh

#13 tigger

@11:
De Brexit, NAVO, WTO en Syrische vluchtelingenproblematiek hadden er totaal anders uitgezien met een andere Amerikaanse president. Lijkt me nogal kort door de bocht om te beweren dat Trump hier weinig invloed heeft. Nog afgezien van Trumps achterban die de achterban van Baudet direct beïnvloedt met hun giftige retoriek.

#14 gbh
#15 Kacebee

@14: Is Putin dan een socialist?

#16 Henk van S tot S

@15:
Ben je je medicijnen vergeten???
;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*