1. 2

  @1: De VS als zielig slachtoffer. Kom op jongens, dat is toch een beetje te gek voor woorden ondertussen. Met hangende pootjes ‘overkomt’ de VS ineens van alles en al het kwaad komt uit Rusland. Remember StuxNet?

  Misschien eens wat minder meedoen met de verspreiding van die onzin berichten totdat we echt weten hoe het zit en dat kan wel eens heel lang gaan duren. De Washington Post – bron van het bericht – spreekt van officials en authorities. Volstrekt onduidelijke herkomst dus.

  Nepnieuws – dat begrip zelf al! – zit overal en komt overal vandaan. We zitten gewoon middenin een propagandaoorlog.

 2. 4

  @2: Komt nog eens bij dat als de VS modder kan vinden over Putin ze deze echt wel gaan publiceren tijdens de Russische presidents verkiezingen om deze te beinvloeden ook als deze hack niet had plaats gevonden.

  Voor iedereen die zo naief is om te denken dat de VS dat nooit zou doen heb ik trouwens nog wel een mooi stukje maan te koop voor weinig.

 3. 5

  @3: Gaap, de Duitse justitie heeft geen enkel bewijs voor het vermeend tappen van Merkels telefoon gevonden en de zaak moeten laten vallen maar Putin’s eunuch Bolke blaat zoals gewoonlijk alle door het Kremlin gefabriceerde desinformatie na.

  @4:

  Komt nog eens bij dat als de VS modder kan vinden over Putin ze deze echt wel gaan publiceren tijdens de Russische presidents verkiezingen om deze te beinvloeden

  Je hebt werkelijk geen enkel idee waar jij het over hebt: desinformatie door een extern land kan alleen in een open maatschappij met vrije media. Desinformatie door een ander land kan niet in een dictatuur waar de overheid alle media beheerst/censureert, daar voorziet de dictator zelf het volk van desinformatie/propaganda.

 4. 7

  @6: Wat een strak verweer, ze hebben ook “gewoon” tv en radio, staat alleen allemaal onder censuur.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_censorship_in_Russia

  Als het hier ook, met jouw gewillige hulp, ooit zo wordt net als in Rusland mag jij straks ook 2½ jaar dwangarbeid doen voor het geven van een verkeerde mening:

  A court in Russia has sentenced Alexei Kungurov, a 38-year-old blogger from Tyumen, Western Siberia, to two-and-a-half years in prison for “justification of terrorism.”

  https://www.hrw.org/news/2016/12/22/crossing-red-line

  En dat systeem loop jij in alles te verdedigen.

 5. 12

  Sinds het nu toch lijstjes tijd is:
  13.297 Buitenlandse terroristentuig in Syrië zijn in 2016 afgeknald door de SAA.
  Wat een goed nieuws dat deze niet meer terug komen naar Europa!
  Bedankt Asad!

  http://www.syriahr.com/2016/12/31/نحو-60-ألفاً-استشهدوا-وقتلوا-خلال-العام-2016/

  Even voor de duidelijkheid, voordat iemand begint over de vele burgerdoden: SOHR telt rebellen strijders als burgers. Je ziet dit ook duidelijk aan de veel meer mannen dan vrouwen slachtoffers.

  8877 respectievelijk 1855

  Tweede opmerking: SOHR baseert zich op cijfers van de terroristen zelf. (bias)

 6. 13

  @9: Geen enkel bewijs alleen maar mogelijk/misschien. Daarbij spreekt de overheid in een onafhankelijke rechtsstaat geen recht maar het gerecht zelf en die heeft helemaal niets kunnen vinden.

  @11: Complottokkie, heb je ook bewijs dat ik door de VS gehackt ben of blaat jij alleen maar dom in het belang van Putin?

  De VS stuurt geen critici met schijnprocessen naar strafkampen en moord geen kritische journalisten uit zoals jouw Russische KGB held.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia

 7. 14

  @13: dat klopt, de VS stuurt enkel mensen naar een eiland waar ze decennia zonder enige vorm van proces soms onschuldig vast blijven zitten.

 8. 16

  @14: Al Qaida onthoofdende terroristen zijn voor jou dus niets meer dan critici. Lekker gevoel voor perspectief heb je dan. Daarbij probeert Obama die tent al 8 jaar te sluiten.

 9. 17

  @16:

  Daarbij probeert Obama die tent al 8 jaar te sluiten.

  U gelooft het zelf?

  Vanaf deze plek iedereen een rustige jaarwisseling gewenst, en dat de kater morgen mee mag vallen. Ik steek een lekkere sigaar aan.

 10. 19

  @18: Maakt niet uit waar het aan ligt. Meneer zou het gaan regelen. Zei hij, in 2008. Dat wekte de verwachting dat hij congres en senaat wel eens onder druk zou gaan zetten. Daar is het nooit van gekomen want hij wilde vooral “bipartisan” zijn, ook als die liefde niet werd beantwoord.

  In heel veel kwesties is (de regering van) Obama veel te slap geweest. Mooie speeches houden kan hij wel. Daar zal hij vanaf januari zijn geld wel mee gaan verdienen.

 11. 20

  @13: ben je de black prison sites in de EU alweer vergeten?

  Ben je ook al de verdachten vergeten die afgevoerd werden naar bevriende dictators voor een ‘vriendelijk’ gesprek?

  En ben je de drone aanvallen ook al vergeten?

  Haal je kop eens uit de reet van de Amerikanen en leer nu eens dat de VS geen haar beter is dan Rusland

  Ps de zogenaamde hack van het energie netwerk is geanalyseerd en het was een standalone laptop die geïnfecteerd was met verouderde oekrainse mallware, paniekzaaiende sukkels

 12. 22

  @21:

  @19:
  Ik vind dat je een en ander nogal simplistisch benaderd.

  Nee, jij blinkt uit in diepzinnigheid…

  Maar goed, binnenkort kan men in de V.S. en elders genieten van een psychisch gestoorde president en ben jij van Obama verlost.
  ;-)

  Laat die hypocriete knipoog maar eens weg.

  Natuurlijk ben ik op geen enkele manier blij met Trump. Dat hij het is geworden is een ramp. Maar dat Obama weggaat is niet erg. Hij moest toch, zijn tijd is op.

  Misschien leren gematigde linksen, progressieven, liberalen en gewone verstandige mensen in Amerika nu wel dat ze zich toch ook echt eens wat actiever/activistischer op moeten gaan stellen. Niet alles van een enkele kandidaat af moeten laten hangen.

  Helaas, de Democratische partij doet er al jaren werkelijk helemaal niets aan om zich te vernieuwen of te verbeteren en zit volkomen in de zak van gevestigde belangen. Dus om die club te hervormen wordt nog een hele klus. Als het al gaat gebeuren.

  Mijn voorspelling voor 2017: meer van hetzelfde, maar dan nog erger. En met deze vrolijke noot ga ik u verlaten vanavond.

 13. 23

  @22: (jouw reactie op #21 )

  Maar goed, binnenkort kan men in de V.S. en elders genieten van een psychisch gestoorde president en ben jij van Obama verlost.
  ;-)

  Laat die hypocriete knipoog maar eens weg.

  Ja, als je je op je “trumpje” getrapt voelt door wat cynisme/sarcasme, heb je aan mij een slechte.

  Over en uit maar.

 14. 24

  @10: Ik vraag me af of je niet een beetje ligt te trollen. De media in Rusland (inclusief internet) zijn echt wel bestand tegen buitenlandse invloeden. Het algemene wantrouwen tegen Westerse media is er minstens zo groot als onder de Westerse alt-right gemeenschap en andere Bolkes. Dus als de Amerikanen modder tegen Putin hebben, zullen ze dat niet publiceren rond verkiezingstijd in Rusland, omdat ze zelf donders goed weten dat het averechts werkt (kijk de Amerikanen komen weer met leugens tegen de grote leider, rally to the flag!).

 15. 25

  @24: jij weet net zo goed als mij dat de Russen gewoon toegang hebben tot het gehele Internet en dus ook toegang tot buitenlands nieuws.

  De censuur is lang niet zo strict als sommige mensen hier denken.

 16. 27

  @25: Waarom staat er @24 bij je reactie? Het is immers geen reactie op #24. Overigens helpt het ook niet echt dat bijna 90% van de Russen geen Engels spreekt en dat het voor de meesten ook ondoenlijk is om het Latijnse schrift te lezen. Buitenlands nieuws dringt derhalve nauwelijks het land binnen en als het dat al doet wordt het niet geloofd, want propaganda (zoals al gezegd, de Russen zijn daar nog wantrouwiger in dan de aluhoedjes in het Westen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren