SG-café zaterdag 30-03-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 30-03-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (7)

#1 Emile M

We maken ons meer druk over een paar maanden uitkering. Dit is gewoon marktwerking.https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/29/hoe-de-arbeidsmigranteen-melkkoe-werd-a3955114

#2 Le Redoutable

@1 Als je het artikel leest is het probleem frauduleuze huisjesmelkers, uitzendbureau’s, en het gebrek aan controle van de overheid daarop. Dat is geen marktwering maar criminaliteit.

#3 su

@2 Same difference.

#4 Co Stuifbergen

@1: @3: Het lijkt mij eerder een gevolg van open grenzen (en gebrekkige controle) dan dat de overheid taken aan de markt overgedragen heeft.
(ik het het artikel niet gelezen, vergis ik mij?).

#5 beugwant
#7 Emile M

Ook als het crimineel is zou je het moeten willen opsporen. Maar dat wil Nederland niet. Koolmees maakt zich liever druk om de export van uitkeringen dan dat hij Arbo-regels handhaaft.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/30/de-minister-weet-wat-er-speelt-a3955202
De Tweede Kamer net zo hard. Vorige week vielen ze over elkaar heen bij het debat over het ‘Poolse misbruik’ en nu moet ik nog maar zien of er iemand een kamervraag stelt. Dat de minister naar de Kamer wordt geroepen verwacht ik helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*