1. 1

  Steengoed verhaal van Rob Wijnberg op de Correspondent:
  “Nederland gaat IS in Syrië bombarderen. Maar daarmee win je de strijd tegen terrorisme niet.”
  Gaan onze F-16’s net zo lang in Syrië bombarderen als ze in Afghanistan hebben gedaan? En wat is dan het resultaat?

  En ondertussen in Nederland:

  veiligheidsmaatregelen – of het nu gaat om F-16’s sturen, militairen in uniform de trein uitjagen Militair, laat je uniform thuis (NOS). of Syriëgangers hun paspoort afnemen – zijn een gebed zonder eind. Want, zo merkte de Amerikaanse veiligheidsdeskundige Bruce Schneier al eens haarscherp op: veiligheidsmaatregelen zijn een piramide die eindeloos op-, maar nooit afgebouwd worden. Een politicus zal nooit voorstellen om een veiligheidsmaatregel terug te draaien: je kunt dan immers alleen nog ongelijk krijgen.

 2. 6

  @2

  Niet helemaal. Suicide is de wens om zich te bevrijden van psychische pijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat je de kwestie ook kan omdraaien.

 3. 11

  @10: Nee, dan zou je moeten zeggen dat je gisteren een varkensoor hebt opgehangen bij een synagoge. Zelfde orde. Het hakenkruis gaat nog wel wat verder dan haram.

 4. 12

  @11: ‘verder’
  Idd verder. Maar wat had je dan gedacht na Keulen?
  Wilders heeft gewoon gelijk: Grenzen dicht voor niet westerse christenen.
  Dan hadden al die aanrandingen niet gebeurd door die stromdronken Arabisch uitziende beesten!
  En iedereen weet dan dat het over joden gaat, maar dat mag je dan weer niet benoemen van de policor linkse kerk?
  Ik zeg: ‘Minder, minder, minder Joden’
  En Wilders gaat dat regelen voor ons!

  #pvviseencrimineleorganisatie

 5. 13

  @12: Soms gaat ironie of sarcasme over in wartaal. Ik begrijp niet helemaal wat je wil zeggen.
  Ik ben niet tegen vergelijkingen met de jaren 30, ik zie teveel angstaanjagende parallellen. Maar juist omdat vergelijkingen mogelijk zijn, denk ik wel dat men de vergelijkingen scherp zou moeten houden. Geen kunstgrepen gebruiken wanneer dat niet nodig is. Da’s alles.

 6. 14

  @5: Nee een basisinkomen ‘kost geld’. Nu is het een fijne rijksbezuiniging waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Je verkort de WW-duur, dat scheelt geld voor de rijksschatkist, terwijl je de bijstand voor rekening van de gemeenten laat komen.

 7. 15

  @13: ‘wartaal’
  De enige Arabieren die alcohol zuipen zijn joden (paar Chr. Kopten daargelaten). Het is dus klip-en-klaar wie de aanranders van Keulen zijn.
  Maarja, eeuwig janken, liegen en bedriegen, dat is het jodendom. Moet van hun zandbakgod hè: ‘moslims hebben het gedaan’ zeggen ze. Een Jodenstreek noemen wij dat.

  En de policor MSM neemt die leugen wat graag over, wekenlang tettert de linkse media over moslims dit, moslims dat, vwb Keulen.
  Dit zal je verward hebben!?

  #takiyya #gedragenalseengeenstijldebiel

 8. 16

  http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/01/30/dit-weer-is-nu-wel-normaal-1582696

  Wat zou helpen is niet middelen over 30 jaar maar over 15 jaar. De relatief koele jaren aan het begin van de reeks tellen dan niet meer mee. Het resultaat is onmiddellijk een scherper beeld. De opwarming begint al eind jaren 60 en het verschil tussen het begin van de opwarming en nu is maar liefst 1,7 graden.

  En het kan nog beter. Alle klimaatmodellen voorspellen verdere opwarming. Daarom is het nog steeds een onderschatting als je alleen jaren uit het verleden meerekent. Hoe kun je een redelijke toekomstverwachting betrekken bij wat je het publiek voorspiegelt als normale maximumtemperatuur? Het eenvoudigste is: eenzelfde mate van opwarming veronderstellen voor de komende 15 jaar.

  Goede opmerkingen. Dan zijn we eens af van het continue opmerken dat het “te warm is voor de tijd van het jaar” . Over 30 jaar is -als je extrapoleert- de winter die we nu hebben ‘koel’ te noemen.

 9. 19

  Punt is: Wanneer de overheid niet meer naar z’n burgers luistert, komt deze in verzet. Hakenkruisen kladden en varkenskoppen bij religieuze instellingen is dus best oké. En gelukkig is zo’n 30% het met me eens.

  Want iedereen weet dat het niet gaat over asielzoekers, testosteronbommen of zelfs gelukzoekers. Nee, nee, nee. Religie! Dat hebben de media (van links tot rechts) ons wel ingeprent na Keulen.

  #kominverzet #JesuisBreivik

  http://opiniepanel.eenvandaag.nl/index.php/uitslagen/64681/onderzoek_demonstraties_zoals_in_heesch_gaan_te_ver_

  @18 Nee. Permaban :)

 10. 21

  Propaganda volgens joods-christelijke traditie?

  A shadowy group calling itself the “European Institute Against Incitement” just launched a disturbing online blacklist which claims—without evidence—to tie Palestinian journalists and activists, as well as a handful of Western Europeans, to violent Islamic extremism. [[….]]
  Most alarmingly, the website appears to target Palestinian journalists. Among those listed as “top inciters” in the Palestinian territories, 15 out of 20 are explicitly identified as journalists, including some as employees of the widely-known Al Jazeera network. People identified as Palestinian activists and artists, as well as an accountant and a lawyer, are also named.

  http://www.alternet.org/grayzone-project/now-europe-has-its-own-mccarthyite-blacklist-targeting-palestinian-journalists

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren