1. 1

  Over de kerncentrales België waren al langer geluiden over onveilige situaties, nu zit er weer een lek in het nucleaire gedeelte in de reactor van kerncentrale Doel 1. Gelukkig zijn in Nederland vorig jaar 1,2 miljoen huishoudens voorzien van jodiumtabletten…zodat nooit iemand achteraf kan zeggen dat de overheid hierop niet heeft geanticipeerd.

  Tis wat met die Belgen. Zodra je daar de grote weg verlaat waan je je gelijk in de Borinage met dat gehobbeldehobbel over die betonplaten…

 2. 3

  @2: Inflatie? Gewoon een zaak van vraag en aanbod. Wij verwaarlozen de productie van betrouwbare energie en betalen daar de prijs voor. Wie slim is, begint een handeltje in winterslaapzakken.

 3. 4

  @3: de kosten van olie- en gaswinning stijgen onomkeerbaar.
  Het laaghangende fruit, het makkelijk winbare gas in Groningen raakt op. Gas importeren uit afgelegen streken is sowieso duurder dan gas uit eigen bodem.
  Nu kunnen we nog gas importeren uit Noorwegen en Rusland. Gas uit Turkmenistan, Qatar of Iran zal nog een stukje duurder zijn.

 4. 5

  @4: De prijs van ruwe olie is sinds half 2014 vooral gedaald, maar vroeg of laat krijg je natuurlijk helemaal gelijk. Sterker nog, op den duur wordt winning zó kostbaar dat de energie die nodig is voor de winning de energie die bij verbranding vrijkomt overtreft.

 5. 6

  @5: Sinds jaar en dag heb je gemiddeld de energie van een liter benzine nodig om een liter benzine bij het tankstation langs de weg te krijgen.

  Bij de teerzanden in Canada is dat al een veelvoud, dus jouw “op den duur” is al lang en breed realiteit.

  [ winning zó kostbaar ] Nee, winning zo energieslurpend dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren