1. 5

  We got Reds under the bed
  We got lovely’s nude and tanned
  We got the wife of a mass murderer
  And we only paid her ten grand
  We got Samantha Fox we got lots of sport
  We got scroungers full of greed
  “You Scum” is the headline
  For you and your kids to read

  The Sun says The Sun says
  We’re gonna look after you
  The Sun says The Sun says
  So it must be true

 2. 8

  @4 Ik heb die video eens bekeken.

  Persoon nummer één is een vermoedelijk Somalische Britse die zegt dat ze antisemitisme – zoals iedere vorm van racisme – resoluut afwijst, en antisemitisme binnen Labour absoluut niet zou tolereren.

  Nummer twee is een kerel die erop wijst dat het Conservatieve regeringen in de jaren dertig waren die Joodse vluchtelingen uit nazi-Duitsland tegenhielden.

  Nummer drie is een kerel die stelt dat als ze met het argument ‘Corbyn is een ANTISEMIET!11!’ op de proppen komen, de inhoudelijke argumenten blijkbaar op zijn.

  Nummer vier gooit het papiertje op de grond en zegt: ‘Zo, daar zijn we ook klaar mee’, en zet dan het kopje op zijn hoofd (bij wijze van keppeltje?)

  Afgezien van die laatste geste lijkt me dat een prima respons op het verwijt van antisemitisme, dat inderdaad gebruikt wordt als politiek wapen – getuige het feit dat The Sun dit zo breed uitsmeert.

  Waarom zou Rupert Murdochs The Sun dit zo breed uitsmeren, denk je?

 3. 9

  @8 Volgens mij gaat het laatste stuk over dat de vragen op zijn en heeft het verder weinig met de inhoud van de laatste vraag te maken. Dat wordt nu door de manier waarop de film verkort is voor het artikel aangegrepen om de suggestie te wekken dat momentum antisemitisme afdoet als iets triviaals.

 4. 10

  @6: Yubs de klassieke antisemietische troop: Joden liegen, bedriegen en hebben een verborgen agenda.

  De club van Corbyn heeft een hoog antisemietisch gehalte waaronder holocaust ontkenners maar daar mag niet over gesproken worden, elke kritiek wordt geserveerd als die grootte Joodse leugen. Hier natuurlijk geen enkel probleem.

 5. 11

  @9 Hoe lang is die film dan? Dit lijkt me namelijk typisch zo’n youtube/facebook-clipje waarbij je één onderwerp behandelt.

  @10 Met dat filmpje is echter weinig mis, en het verwijt van antisemitisme wordt inderdaad (oa. door Rupert Murdochs The Sun) ingezet als politiek wapen.

  De club van Corbyn heeft een hoog antisemietisch gehalte waaronder holocaust ontkenners maar daar mag niet over gesproken worden, elke kritiek wordt geserveerd als die grootte Joodse leugen.

  Niemand heeft het in dit verband over ‘die grote Joodse leugen’. Ik denk veeleer dat Joodse belangenorganisaties zich laten opjutten en voor het karretje spannen van lieden als Murdoch die heel andere motieven hebben om Corbyns kandidatuur af te wijzen: zolang er namelijk slechts twee varianten neoliberaal beleid vallen te kiezen, hebben magnaten als Murdoch vrij spel.

  Corbyn daagt die status quo uit en dat is niet de bedoeling. Ik noem hier Rupert Murdoch, maar dit geldt voor de gehele zakelijke en journalistieke elite; en tenzij je uitgaat van de antisemitische stereotype dat dit een Joodse kliek is, lijkt me dat toch geen antisemitische vaststelling.

  Ik heb nog geen bewijs gezien van dat ‘hoge antisemitische gehalte’ of ‘holocaustontkenners’. Of je moet Ken Livingstone bedoelen die zei dat de nazi’s in zee gingen met de zionisten (nou ja, dat is ten dele waar en lijkt me nog altijd wat anders dan holocaustontkenning).

  Die steeds weer terugkerende aantijging van antisemitisme zonder overtuigend bewijs, wordt op den duur inderdaad nogal vermoeiend.

 6. 15

  @13 Beetje dom van de Corbyn-campagne om die video offline te halen dan.

  Dat oogt namelijk als erkenning van schuld, en bovendien werkt het indianenverhalen in de hand, want als je die video in z’n totaliteit zou zien, zou een redelijk denkend mens vermoedelijk bij zichzelf zeggen:

  ‘Is dat nou alles?’

 7. 16

  @15 Tsja, er is een smerige campagne bezig tegen momentum. Kijk maar hoe GBH deze smeercampagne met verve tot in deze reactiepanelen heeft gebracht. Damned if you do, damned if you don’t.

 8. 17

  @10: Kun je ons verklappen welke drugs dat zijn die je gebruikt? Als je dat in het filmpje ziet ben je echt heel erg aan het hallucineren.

 9. 18

  @16 Het viel me bij het lezen van dat stuk in The Independent op dat GBH alle talking point napapegaait die de Campaign against Anti-Semitism (CAA) in haar brief voorkauwt, zoals ‘ie eerder de talking points van Nick Cohen nababbelde.

  Die club (CAA) is trouwens enigszins vergelijkbaar met het CIDI alhier: fundamentele kritiek op Israël wordt handig als bewijs voor antisemitisme geduid.

  Tja, logisch dat je anti-imperialistisch links dan als zwaar ‘antisemitisch’ betitelt.

  Veel om het lijf heeft het niet, maar het geeft de Britse media weer stof om Corbyn in een kwaad daglicht te stellen. Wat dan weer fraai aantoont dat de media de slippendragers zijn van de neoliberale en neo-imperialistische status quo.

 10. 19

  Ach ja voor antisemieten heeft het natuurlijk niet veel stof om het lijf, gezellig een dagje bij Corbyn’s Labour:

  1:42am: Delegate rants about “Jewish MPs” and “Jewish plot to oust Corbyn”.

  http://order-order.com/2016/09/25/labour-delegate-rants-against-jews/

  5:00pm: Momentum host speaker who called for a Jewish man’s throat to be cut.

  http://order-order.com/2016/08/18/corbyn-attend-momentum-conference-event-sick-internet-troll/

  6:30pm: Leaflets circulated: “Jewish Labour Movement does not belong in Labour”.

  https://twitter.com/AdamBienkov/status/780076981232828417

  Voor de Corbyn’s idioten niets aan de hand, iedereen doorlopen….

 11. 20

  @19 Je draait leuk oorzaak en gevolg om. Er wordt eerst een hetze gecreëerd tegen Corbyn omdat die gemene zaak zou maken met antisemieten.

  Daar zijn onder meer Brits-Joodse clubjes zoals de door jou nagepapegaaide CAA actief in. Die vermengen zelf fundamentele kritiek op Israël met jodenhaat (zoals jij dat hier trouwens ook regelmatig doet).

  Vervolgens komt er dan push-back, van individuen die Corbyn steunen en zeggen, nou, nou, er zijn blijkbaar nogal Joodse clubjes bezig met anti-Corbyn campagnes. Da’s ook niet aardig!

  Zoals je eerste voorbeeld:

  Some guy comes up to the LFI stall, gives small talk for 2 minutes, before going “But wasn’t there a Jewish plot to oust Jeremy Corbyn?”

  Dat is dus één willekeurig Labourlid dat iets roept. Nou en dat is dan weer een bewijs dat heel de Corbyn-beweging in z’n geheel antisemitisch is! Zie je wel! Zie je wel!

  Voorbeeld nummer twee: een of andere blogger is verontwaardigd dat een of andere zionistische propagandist stennis maakt jegens die o zo ‘moordlustige’ Arabieren en de militaire bezetting goedpraat met sensatieverhaaltjes over hoe ‘ie bijna werd gelynched door een Arabische meute.

  Kennelijk gaat deze blogger spreken of meedoen aan een paneldiscussie op een Momentum-evenement waar Jeremy Corbyn ook gaat spreken; het is niet eens duidelijk of ze hetzelfde podium zullen delen of zich zelfs maar op hetzelfde moment in dezelfde zaal zullen bevinden, maar via een suggestieve formulering en veel guilt-by-association weet ‘Guido Fawkes’ deze blogger antisemitisme aan te smeren en Corbyn vervolgens weer in verband te brengen met deze blogger.

  Voorbeeld nummer drie: Iemand deelde bij op die Momentum-manifestatie, waarin dus antisemitisme werd besproken, foldertjes uit met argumenten waarom Jewish Labour Movement een zionistisch vehikel is, en een hetze voerde tegen Corbyn.

  We hebben geen idee wie dat was – dat kan namelijk iedereen geweest zijn – maar in plaats van op de argumenten in te gaan, en het waarheidsgehalte van die argumenten te wegen, wordt dit (oa door jou) weer gebruikt als nader bewijs dat Corbyns supporters antisemitisch zijn.

  En dat is een dikke dag het internet afspeuren alles wat je hebt: suggestieve tweetjes en guilt-by-association. Het toont eens te meer je bevooroordeeldheid aan (en dat van het Britse media-establishment), meer niet.

  Maakt men een filmpje waarin men het verwijt van antisemitisme afwijst: aha! zie je wel, bewijs van antisemitisme! Wijst men erop dat er een hetze tegen Corbyn gaande is: Aha, je ziet dus een Joods complot, antisemiet! Wijst men op de rol die zionistische clubjes hierin spelen: hebben we nog meer bewijs nodig?! Schuldig!

  Kortom: als men het negeert of weglacht is dat bewijs van antisemitisme, en als men zich verweert is het ook bewijs van antisemitisme! Het is nooit goed, tenzij men zich bekeert tot de imperialistische orthodoxie dat Israël mag doen wat haar goeddunkt om het voortbestaan van de Joodse staat veilig te stellen en dat de onderdrukking en discriminatie van Arabieren niets om het lijf heeft. Wie dat niet onderschrijft, is evident een antisemiet.

  Doe eens lezen op Jews for Jeremy, misschien steek je nog wat op over de werkelijke discussie die binnen radicaal linkervleugel van Labour gevoerd wordt over deze onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren