1. 1

  Oké: dan wil Trump leraren bewapenen (hoofdargument van de NRA). Maar met al die brave burgers die in de VS met wapens op zak lopen: waarom lees je bij al die honderden schietincidenten dan nóóit eens dat iemand de snoodaard bijtijds vol lood heeft gepompt? Qua statistisch. Want heeft die leraar dezelfde Deathwish als dat getormenteerde tot de tanden bewapende ventje dat de school binnenwandelt? Een bekend fenomeen uit de sociale psychologie is het “omstanderseffect” of choken, en de schietbaan is toch wat anders als IRL. Zie dat incident een paar jaar geleden tijdens e.o.a. politieconventie in de VS. Honderden agenten allemaal getraind en allemaal wapens…werd uiteindelijk een dappere agent die de dader met getrokken pistool tegemoet trad standrechtelijk geëxecuteerd.

 2. 2

  @1 Het is inmiddels duidelijk dat er meer dan één hulp sheriff niet naar binnen durfde. Waarom docenten zich geroepen zouden moeten voelen om als schietschijf te dienen is dan ook voor niemand duidelijk, behalve het CPAC klapvee dan, en helaas vertegenwoordigen deze pakweg helft van de Amerikanen.

  De nadelen zijn evident: docenten die wapens rond laten slingeren, leerlingen die wapens afpakken, docenten die zichzelf van kant maken, docenten die tegen een inzinking aanzitten en wat raddraaiers neerschieten, docenten die als forens door de politie worden doodgeschoten omdat ze een wapen bij zich hebben, en natuurlijk een spervuur in het geval er een schutter ter plekke is. Het is ook zo lekker helder voor de politie als de kogels van meerdere kanten afkomen.

  De realiteit is verder, zoals je al aangeeft, dat onder stress situaties vrijwel niemand behalve de meest geharde soldaten of speciale politie-eenheden, met een wapen om kunnen gaan.

  Het trieste is echter dat ik dit proefballonnetje nog wel realiseert zie worden. Trump krijgt zijn militaire parade, en hij zal ook wel gewapende docenten krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren