1. 1

  Artikel helaas niet kunnen lezen. Eant maximum bereikt. Klassenstrijd 21e eeuw. Nou ja, het zal voor de zoveelste keer gaan over mensen onderin die denken dat ze het haasje zijn met de komst van veel migranten. En niet helemaal ongelijk hebben. Zoals Willem Schinkel al lange tijd geleden stelde eerst juridische rotdingen uitproberen op de asielzoekers, dan later doen we dat bij de uitkeringstrekkers. En zolang de modale inkomens, trouwe stemmers partijen die nu de macht hebben, dat niet doorhebben, niets aan de hand.

  Die Robinson interesseert me voor de rest weinig. Had elke grote bek kunnen zijn die dat soort dingen roept, en vooral slachtofferrol zoals Wilders heeft. Zie je wel, ik wordt gepakt door dit systeem, dat deugt niet.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/tommy-robinson-gezicht-van-de-ontevreden-engelse-onderklasse~b8115fa7/

 2. 2

  Een varken dat gillend in gloeiend heet water verdwijnt… Een kalf dat nog leeft als een slachter het vel van haar kop trekt… Dit gebeurt in Nederlandse slachthuizen. En ze komen met een boete weg. Onbegrijpelijk. Wij eisen direct actie: leg de slacht stil. Gebeurt het nog een keer? Dan ga je dicht! Slecht slachten? Sluiten! Vind jij dit ook? Teken ons protest.

  https://actie.wakkerdier.nl/protest-slachthuizen

 3. 5

  Het verlagen van de schadelijke broeikasgasemissies met 49 procent kost volgens het Planbureau voor de Leefomgeving 2- tot 3 miljard euro per jaar.

  vind ik echt eigenlijk bijzonder weinig. waarom doen we dit nog niet?? uitkeringen met 5% omlaag, ben je er al.

 4. 12

  @6: die miljarden voor de klimaattransitie worden ook binnenlands uitgegeven. denk aan de installeurs van zonnepanelen en warmtepompen. idee: dat kunnen die bijstandstrekkers gaan doen (!)

 5. 14

  @12: juist opgemerkt. Bijstandstrekkers? Ik heb liever dat werk wordt uitgevoerd door gekwalificeerd en gemotiveerd personeel dat een volledig salaris krijgt. Maar als er bijstandsmensen zijn die omgeschoold kunnen worden voor dit werk? Prima! Betekent ook weer banen in onderwijs. Goed meegedacht, analist!

 6. 17

  @16: niet iedereen gaat met het vliegtuig op vakantie. Je ongefundeerde verdachtmaking is een goedkope manier om het terechte protest proberen te bagatelliseren.

 7. 18

  @16: Wist je dat er rokers zijn die van harte instemmen met elke maatregel die hun het roken bemoeilijkt? Maar daarover zul jij vast ook wel een verdachtmaking in huis hebben die nergens op stoelt.

 8. 20

  @8: Ten eerste kan je die lege handen dan wassen en daarna heb je twee handen over om iets nuttigs te gaan doen. Bv shell aanklagen om hun rotzooi op te ruimen in Groningen en Afrika.

 9. 21

  @17: “niet iedereen gaat met het vliegtuig op vakantie”.

  Nee natuurlijk niet. Alleen dat merkte ik niet, toen ik de laatste keer op Schiphol of Zaventem was. Voorzover ik weet, worden er geen startbanen of afdelingen gesloten.
  Minder gaan vliegen, klasseer ik in de zelfde categorie als “CO2 verminderen” of “energie besparen”.
  Allemaal dingen die in eerste instantie voor je buurman bestemd zijn.

 10. 22

  @21: Dankzij de verlengde startbaan van vliegveld Beek kan iemand lekker cashen door zonder compensatie de zwaarste categorie vrachttoestellen over mijn huis te laten opstijgen. In mijn optiek is dat roofbouw.
  De gemeente Beek heeft in de jaren ’80 al eens een corrupte burgemeester gehad die zowat verzoop in zijn luchthavencommissariaten en het is te hopen dat de huidige niet die kant op gaat, maar ze lijkt vooralsnog erg met het vliegverkeer ingenomen te zijn.

  Als er wordt aangekondigd dat de gasprijs vanwege de energietransitie omhoog “moet”, neem dan meteen een accijns op kerosine mee.

 11. 24

  @23: Daar hebben we de wapenhandelaar weer.
  California neemt een heel eigen positie in binnen de VS en volgt gewoon “Parijs”. Iemand moet beginnen en als er door CO2 tax of accijns wat minder vliegtuigen komen dan zijn wij heel blij. En Zaventem volgt vanzelf wel als het daar te druk wordt.
  Maar in Terneuzen heb je toch nergens last van.

 12. 25

  @23: als jij een paar honderd jaar geleden geleefd zou hebben, zou er geen peniciline bestaan, was het gebruik van electriciteit niet uitgevonden, en stond de rest van de wetenschap ook nog in de kinderschoenen, want ja, al dat nieuwe gedoe was maar wensdenken en volkomen kansloos.

 13. 26

  @21: mij viel op dat er 70% mensen met laptoptassen rondliepen. Zou het kunnen zijn dat het gros van die vliegtuigen vol zakenlui zitten?

 14. 28

  @26: Volgens Schiphol is 34% van de passagiers zakelijk.
  Dan nemen veel vliegtuigen nog vracht mee en zijn er ook full-freight vluchten, maar hoeveel is door mij niet achterhaald.

  Al met al een flinke kluif en het zou mij niet verbazen dat zakelijk/vracht een grotere cash cow is dan vakantiegangers/familiebezoekers. Uiteraard wel weer kleiner dan onroerend goed en parkeergelden.

 15. 29

  @27: je tuigt een BV op in het buitenland die de grondstoffen voor een fikse prijs aan pernis verkoopt zodat pernis geen winst meer maakt.

 16. 30

  @29: valt niemand op. Dat die grondstoffen dezelfde zijn maar via een andere bv komen. Of dat er na decennia zoiets opgetuigd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren