SG-café zaterdag 23-05-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 23-05-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (9)

#1 Lethe

Aardig stuk van Bas Heijne over complottheorieën.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/22/het-complot-dat-ben-ik-a4000519

#2 Bookie

Om dit soort redenen is Cuomo Upstate New York niet zo populair als hier bij de Nederlandse media:

“While millions are out of work in New York, the Cuomo administration is paying people from out-of-state low wages to process their unemployment claims, the Post has learned.

One of the firms doing the work for the state Labor Department, Provalus, has offices in Jasper, Texas; Manning, South Carolina; and Brewton, Alabama — and it pays entry-level workers as little as $9 an hour, sources with the company told The Post.

That’s much lower than New York’s minimum wage — which is $15 an hour in the city and $12.50 upstate.”
https://nypost.com/2020/05/22/ny-outsources-jobs-to-process-2-million-jobless-insurance-claims/?fbclid=IwAR3q3v3Ycd284WguGrXlEDY6KvCIRLq3yqTfu5-8FQ5k-cQFKqOlGbMO0Yo

#3 Hans Verbeek

@1:

De politiek ís zo vaak onbetrouwbaar, de journalistiek vergaloppeert zich met grote regelmaat, de wetenschap beweert te vaak stellig wat ze nog helemaal niet hard kan maken.

Soms wordt er inderdaad gesjoemeld door:
– politici (bijv. Jos van Rey, de Teeven-deal, de cover-up van de falende Afghanistan-interventies)
– de media (https://www.youtube.com/watch?v=Jtxds204ZMI)
– wetenschappers (Diederik Stapel, climategate en https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientific_misconduct_incidents)

Dit is vervelend maar niet gevaarlijk.

Maar alle complotdenkers, die niet meegaan in het officiële verhaal (over klimaatverandering, 9/11, MH-17, COVID19 enz) veegt Heijne op een grote hoop.

Maar het moderne complotdenken is geen kritiek, geen serieuze poging tot hervorming en correctie. Het probeert geen nieuwe waarheden te ontdekken, het is in de kern nihilistisch.

Ondanks alles zal Bas Heijne niet gauw twijfelen aan wetenschappers, politici en collega-journalisten… :-D

#4 Lethe

@3 En naar mijn inziens terecht.
Door de band genomen weet het overgrote deel van die groep behoorlijk waar ze het over hebben. Voornamelijk wetenschappers en journalisten, ze hebben er voor geleerd en werken vaak vanuit de overtuiging van waarheidsvinding
Uitzonderingen daargelaten, maar die vallen niet voor niets zo op en door de mand.

#5 Hans Verbeek

@4:

Door de band genomen

Groupies worden door de band genomen.
Je bedoelt door de bank genomen ;-)

#6 Bismarck

@2: Bolsonaro, dat is pas een populaire jongen. Zomaar een middagje kabinetsoverleg in Brazilië:
“many were most horrified by the lack of focus on Covid-19 … One of the only ministers to raise the crisis was environment chief Ricardo Salles who suggested it had distracted the press and provided good cover to enact highly controversial changes to environmental legislation.”

#7 majava

@3:

Soms wordt er inderdaad gesjoemeld door:– wetenschappers (…, climategate en …

Soms wordt er inderdaad gelogen door Hans Verbeek. Climategate was een Obamagate. De link naar de wiki met scientific misconduct, die er net onder staat, rept dan ook met geen woord over climategate, of de wetenschappers die er bij verzonn… betrokken waren.

#8 Hans Custers

@7

Exact. Er valt dan ook niet te ontkomen aan de volgende constatering. De figuren die zich zelf structureel maar bar weinig aantrekken van feiten en logica, de figuren die zich er nooit ook maar iets van aantrekken als ze op aantoonbare fouten of drogredenen worden gewezen, juist die figuren strooien met het grootste gemak met insinuaties en beschuldigingen. Ze maken hele groepen verdacht op basis van (echte of verzonnen) misstappen van een enkeling. Of een vergissing of onnauwkeurigheid wordt met het grootste gemak opgevoerd als bewijs van kwade bedoelingen.

De meest aannemelijke verklaring voor dat soort diep wantrouwen in vrijwel alles en iedereen: projectie.

#9 Lethe

En wat dan misschien een antwoord zou kunnen zijn, is gewoon negeren.
Al geloof ik daar helaas ook al niet meer in. Bij kind werkt uitlegge/verklaren beter dan dat zgn ongewenste gedrag negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*