1. 12

  @9 Interessant artikel. Ook goed om te zien dat die jonge Russen helemaal blijkbaar niet zo naïef zijn over Navalny als velen denken.
  Er wordt wel erg veel verantwoordelijkheid op hun schouders gelegd nu, die ‘generatie Z’.

 2. 13

  @8: Frank, daar waar zoveel experts over elkaar struikelen, ga ik – via mijn boerenverstand, Cui bono, massa’s info (waarvan het leeuwendeel totale flauwekul) en mijn professionele ervaring wat aardgas betreft (ik weet dat daar ook in politiek Den Haag gruwelijk over werd gelogen) – al een paar jaar uit van mijn eigen oordeel. Nu verwacht ik van niemand dat deze alle in’s and out’s van de links die ik plaats inspecteert, maar dit keer vind ik in het @3 al aangehaalde Putin’s Gas Attack overtuigender dan het relaas van Gareth Porter.

  De laatste heeft weliswaar goede argumenten, maar concentreert zich m.i. teveel op Qatar. Sinds Dual containment is het de Amerikanen toch vooral aan gelegen om de invloed van Iran in de regio te verminderen. Voor goede analyses vertrouw ik wat dat betreft toch meer op http://solargeneral.org/wp-content/uploads/library/treacherous-alliance-trita-parsi.pdf van Trita Parsi dan op Manufactured Crisis: The Untold Story of the Iran Nuclear Scare van Porter.

  De kritiek van Porter op het verhaal van Robert F. Kennedy, Jr. heb ik eerder gelezen en het verbaast me dat Porter niet wat dieper gegraven heeft. Vooral omdat deze in de volgende podcast aangeeft dat de houding van de VS t.a.v. Iran nauwelijks gewijzigd is (voor wie zin heeft om daar 3 kwartier naar te luisteren) en daarin o.a. stelt dat de humanitaire situatie in Jemen veel ernstiger is dan in Syrie en dat de VS (via proxies) de oorlogen in het MO nog wel decennia wil voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren