1. 2

  @1.

  Vraag me af waar jij je door laat leiden. Haat of echte betrokkenheid. Kan me voorstellen dat er mensen zijn die Jodenhaat een motief vinden. Want zoveel onrecht op deze wereld. Dat begint al op de hoek van je eigen straat. En daar kan je nog wat aan doen.

 2. 3

  @2: Dus als je vindt dat kinderen waar dan ook niet zonder enige vorm van bedreiging geexecuteerd mogen worden door scherpschutters ben je gelijk een antisemiet? Fijn.

 3. 5

  @2: Dus voordat iemand zich mag uitspreken over de terreur van een staat jegens burgers moet die eerst de hondedrollen van de stoep vegen?
  Kom maar langs. ‘k Heb een bezem en een bats voor je.

 4. 6

  @2: [ Vraag me af waar jij je door laat leiden. Haat of echte betrokkenheid. ]

  Stel je gaat elke avond naar het café en daar zit elke avond dezelfde man die elke avond meteen over zionisten begint. Altijd.
  En mocht jij een ander onderwerp ter sprake brengen dan weet hij daar altijd weer een draai naar de zionisten aan te geven. Altijd.

  Verschuilend achter een portret van de links progressieve Orson Welles, kan ik niet geloven dat betrokkenheid de drijfveer is.

 5. 7

  @3.

  Tuurlijk is het gruwelijk dat de Palestijnen hun kinderen de dood injagen. Daar moeten we voorstander van zijn volgens jouw en de meneer de Israël hater.

 6. 9

  Wat ik merk is dat niet alleen één miljoen kinderen in concentratiekamp Gaza langzaam vergiftigd worden. Overdrachtelijk loopt dat verder, aangevoerd door iemand die te kennen heeft gegeven dat hij geen probleem met martelen heeft.

 7. 10

  @9.

  Langzame vergiftiging, doet de Hamas geestelijk, fijn dat jij dat goed door heb.

  En martelen is soms goed, als er levens mee gered kunnen worden. Argumenten waren op zeker. ?

  @8.

  Je weet dat ik gelijk heb, kans dat de Israëli’s zich verdedigen is groot. Dus kans op de dood van je eigen kinderen is groot. Maar martelaarschap is meegenomen. Verschrikkelijk, mensonterende toestanden vanuit de islamitische Hamas.

 8. 12

  @11.

  Inhoudelijk moeilijk voor je. Wartaal. ?

  Redactie: dit is een regelrechte belediging, ik dien een klacht in tegen de reageerder die zich ‘su’ noemt: laster.

 9. 13

  @10: Als je last hebt van cognitieve dissonantie, mogelijk vanwege een comment van gisteren, dan spijt me dat, maar ik neem geen gas terug. Wat is er aan de hand? Geschokt door wat nuchtere opmerkingen van een moslim, die niet bepaald door Hamas ‘vergiftigd’ lijkt te zijn?

 10. 14

  @10:

  En martelen is soms goed, als er levens mee gered kunnen worden.

  Goh, dat dachten de oosterburen 75 jaar geleden ook.

  Je weet dat ik gelijk heb, kans dat de Israëli’s zich verdedigen is groot.

  Er is een groot verschil tussen je zelf verdedigen en lukraak mensen afschieten.

 11. 15

  @14.

  O ja juh, jij weet het. Lukraak kinderen de dood insturen, wat een gruwelijke dingen praat jij goed. En dan mij vergelijken met de nazi’s. Zwaktebod.

  Trouwens waarom moet jij reageren op antwoorden op anderen. Kunnen die zelf dat niet. Of ben jij te gretig om ook een duitje in het zakje te doen. ?

 12. 16

  @13.

  Jij schrijft altijd hetzelfde. Ik vind het gruwelijk hoe Palestijnen hun kinderen laten vermoorden, en hoe mensen dat hier omdraaien. Eigenlijk precies hoe de Hamas dat wil zien, martelaren.

 13. 17

  @15:

  O ja juh, jij weet het. Lukraak kinderen de dood insturen

  Hey, het verzet in Nederland gebruikte ook kinderen hoor.

  Dat jij niet snapt tot welk niveau Israël is afgegleden zegt meer over jou dan over mij, als een ander land zich zo gedraagt dan had de VS er ALLANG wat ‘democratie’ gebracht, Servië is plat gebombardeerd voor heel wat minder.

 14. 19

  @16: Onzin, je moet Hamas niet vergelijken met Gandhi. De laatste stelde dat het opofferen van het leven irrelevant is in de strijd tegen een bezetting. (bij mijn weten schoten de Engelsen geen kinderen dood; het IDF doet dat wel).
  edit: t.a.v. @18 Jeshajahu Leibowitz (het geweten van Israël) had het een halve eeuw geleden al over judeonazi’s.

 15. 20

  @19.

  Haha, Gandhi wordt er bij gehaald. Volgens mij heb jij een te roze beeld van Gandhi en Hamas.

  Maar je geeft toe dat ze hun kinderen opofferen , dat is binnen. Voor wat? Vernietiging van de staat Israël en de joodse inwoners.

 16. 21

  @16: “Jij schrijft altijd hetzelfde. Ik vind het gruwelijk hoe Palestijnen hun kinderen laten vermoorden, en hoe mensen dat hier omdraaien.”
  Jij bent degene die hier iets omdraait: Israëli’s schieten willens en wetens op kinderen en jij maakt daarvan dat Palestijnen hun kinderen laten vermorden. Ziek gewoon, hoe je de zaken hier verdraait.

 17. 22

  @18:

  Dus nu ga je de nazi’s bezetting vergelijken met de Israëli’s. Gadverdamme, je heb je goed laten brainwashen.

  Het zou niet de eerste keer zijn dat een slachtoffer het zelfde gedrag gaat vertonen als een dader hoor.

  En jij bent nog steeds in de veronderstelling dat Israël een vrijbrief heeft om te doen en laten vanwege de nazi-vervolging, nou sorry hoor, maar de huidige generatie in Israël heeft nog nooit een nazi van dichtbij gezien, dus die schaamlap werkt niet meer.

 18. 25

  @22.

  Jij maakt een vergelijking die je later ontkracht. Eerst vergelijking met nazi bezetting dan zeg je slachtoffer en dader, en later kom je met generatie nu heeft dat niet meegemaakt.

  Met andere woorden onthoud je van verkeerde vergelijkingen.

 19. 26

  @21.

  Niet dus. Want de Palestijnen weten dat ze op terrein zich begeven waar een verbod op staat, dus dat de kans er is dat je het niet overleeft. Dan is mijn volgende gedachte, als je dat weet en toch doet waarom?

  Ik ben niet ziek. Houd dat soort opmerkingen alsjeblieft voor je.

 20. 29

  @6: Verschuilend achter een portret van de links progressieve Orson Welles”
  En dat zegt iemand die zelf reageert onder een schuilnaam.
  Hij beperkt zich tot persoonlijke aanvallen.
  Zonder zich verder uit te spreken.

 21. 30

  @29: Mijn gebruikersnaam staat nergens voor, dus wat ik beweer of zeg schaadt of baat alleen Frank789.
  Orson Welles staat wel ergens voor en jij spuit gif met gebruikmaking van zijn portret.

  Als ik nazaat van Welles was dan sleepte ik je voor de rechter wegens smaad door antisemitische uitspraken onder het portret van Orson Welles, dat illegaal gebruikt wordt.

  Gelukkig gaat Avatar er binnenkort uit, want verzamelt allerlei data.
  Nu hoop ik nog dat de redactie van Sargasso in haar beleid opneemt dat geen portretten of namen van bekendheden of van creaties gebruikt mogen worden. Dus geen Welles, Swiebertje, JFK, Cor van der Laak, Jacobse of wie dan ook.

  Ik ben er van overtuigd dat als ik mijzelf Jos van Dijk zou noemen en zijn foto van nederlandsecommunisten.nl zou pikken voor Avatar dat dat niet geaccepteerd zou worden, en terecht.
  Waarom dan wel Orson Welles accepteren?

 22. 31

  @30:Je bent gewoon te laf om onder je eigen naam te reageren,geef dat gewoon toe.Dat idiote gezever over nazaten van Orson Welles slaat werkelijk nergens op.
  Anti semitische uitspraken?
  Geef eens voorbeelden van die uitspraken.
  Je begint steeds meer op gbh te lijken met je ongefundeerde beschuldigingen.

 23. 32

  @31: Goh, als je kwaad bent vergeet je opeens je spaties.

  Wat gezever betreft, neem eens Donald Duck als avatar en tel de dagen voordat je een Amerikaans advocatenkantoor met een vette claim op je dak hebt. En terecht.

  Mijn werkelijke naam verandert niets aan de juistheid of onjuistheid van mijn beweringen of meningen. Wat mij betreft krijgt iedereen bij elk nieuw onderwerp een nieuwe gebruiksnaam zodat je niet een reactie bevooroordeeld gaat beoordelen omdat die van Steeph of Klokwerk of Lennart afkomstig is, maar slechts beoordeelt op de inhoud.

  Verder heb ik de ervaring dat personen die er op aandringen dat je je echte naam gebruikt, dat die personen na hun smadelijke nederlaag in een discussie opeens je achtergrond en adres willen openbaren.

  En verder hoef ik niks uit te leggen:
  https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-zaterdag-19-05-2018/#comment-1011790

 24. 33

  @31
  Als vrijwel al jouw posts anti-Israel zijn en je neemt het daarbij op voor antisemieten als Abbas (Joden hebben de holocaust aan zichzelf te danken) en Hamas dan lijkt het wel duidelijk.

 25. 37

  @35: “50 … Hamasstrijders … die ongewapend door de grensomheining moesten breken om vervolgens … Israël … te zuiveren van alle joden”
  Hoe paranoide moet je zijn om serieus te denken dat 50 ongewapende mensen Israël kunnen zuiveren van alle joden? Zelfs als dat daadwerkelijk het plan was van Hamas (en geef toe, dat klinkt bijzonder onwaarschijnlijk), is het idee te lachwekkend om maar even “preventief” 62 mensen dood te schieten.

 26. 38

  @26: Je bent ziek ziek ziek, heel erg ziek, als je meent dat het Palestijnen zijn die hun kinderen “laten doodschieten”. Het zijn Israëlische militairen die op kinderen schieten en ze weten dat ze dat doen. Iemand die zoiets verdedigt is gewoon ernstig ziek. Ga naar een psychiater, laat je behandelen.

 27. 39

  @32: Wat gezever betreft, neem eens Donald Duck als avatar en tel de dagen voordat je een Amerikaans advocatenkantoor met een vette claim op je dak hebt. En terecht.

  Ik weet niet hoe je dit meent te weten, maar ik gebruik al een kleine 15 jaar op een groot internationaal forum Goofy als avatar en blijkkbaar negeren de advocaten van Disney me.

 28. 40

  @32:Ik ben hier niet degene die kwaad is .
  Ik vermaak me prima.Jij bent degene die zijn verstand laat vertroebelen door zijn emoties en in het wilde weg valse beschuldigingen uit.
  Waar blijven trouwens die voorbeelden van mijn vermeende anti-semitische uitspraken?

 29. 41

  @33: Weer zo’n vogel die met ongefundeerde claims komt aankakken
  Geef voorbeelden van anti-semitische uitspraken van mij ipv vage beschuldigingen te uiten.
  Niet dat het wat uitmaakt (het opkomen voor Hamas ,een monster door Israel zelf geschapen,of Abbas is geen anti-semitisme) maar ik heb het ook nooit voor Hamas of Abbas opgenomen

 30. 42

  Bismarck: lees rustig mijn reactie 28, en de link daarbij, blijf rustig en kalm. Jij bent geen psycholoog. Emotioneel gedoe hier zeg! ?

  Zelf ben ik ook geen voorstander van doodschieten van kinderen, alleen laat je je kinderen ook niet de snelweg tien keer per dag lopend oversteken tussen de razende auto’s.

 31. 45

  @39: Ook ik gebruik deze avatar al meer dan 10 jaar,ook op internationale sites.
  Nooit eerder een opmerking of claim gehad over vermeend misbruik,
  Het zou anders wel een gat in de markt zijn,als er enige rechtsgrond zou bestaan,voor inhalige advocaten.Als je ziet hoeveel avatars van bestaande personen of bekende karakters er worden gebruikt.

 32. 50

  @49.

  Israëlische regering bedoel je. Veel Israëli’s zijn daar echt niet blij mee hoor. Maar ja, wel democratisch gekozen.

  Wat ik bedoelde met mijn opmerking is dat het een propaganda oorlog is geworden. Waarbij beide kanten zich schuldig maken , en tot op sites zoals Sargasso wordt uitgevochten. Door nuttige idioten van beide zijde.

  Mijn nuance is dat het niet alleen de dood is van deze kinders die te betreuren is, maar tevens hoe zo iets ontstaat en wordt gebruikt. Zoals ik bij mijn reactie 28 heb neergezet, bij de link in Trouw.

  In de link naar Trouw staat bijvoorbeeld dat hun verslaggeefster over deze zaak zowel van pro-israel als van pro-palestijnse zijde de nodige verwijten krijgt.

  Ik vind het jammer dat je de achtergrond niet mag belichten en de nodige verwensingen krijg tot en met oproep om psychiater in te schakelen. Zegt meer over degenen die zoiets zeggen dan over mij.

 33. 56

  @55.

  En zoals daar staat Egypte en hun verdeelde autoriteiten.

  Je zou zeggen dat de Arabische broeders en zusters de Palestijnen zouden helpen, niets is minder waar, in Egypte kijken ze zelfs op de Palestijnen neer, las ik ergens.

 34. 57

  @48: Hoe ken je mijn vrienden. Je hebt echt niet veel argumenten. Ik zeg alleen : De Israeli’s schoten. En, in de ogen van Israël ben je al een terrorist als je naar een hek loopt dat staat op een gebied dat zogenaamd niet is bezet door Israel.

 35. 58

  @51: Ja en de humor van de film is niet besteed aan veel mensen hier, het is een van beroemdste scene uit de filmkunst.

 36. 62

  @60.

  Oh, gaan schelden. Jij begon je zelf te mengen in de discussie, met je Punt uit! Opmerking.

  Mijn excuses hoor, er zijn hier groffere dingen tegen mij gezegd. Nazi, fascist, psychiater nodig, etc. Dan krijg jij hun negatieve energie doorgespeeld.

  En terugkerend naar dat hek waar de Hamas zo n demonstratie organiseerde vanwege de herdenking van de verdrijving van de Palestijnen door de Joden in 1948. Van mij mogen ze demonstrereren, en het is dom dat er geschoten is. Alleen zit er meer achter, en als je dat glashard gaat ontkennen dan moet je dat zelf maar weten. Zoals eerder aangegeven wordt het allemaal gebruikt in een propaganda strijd. Kijk maar in de link bij reactie 28 (trouw artikel), dacht ik al alvorens ik het had gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren