1. 2

  Fake or not.
  De Amerikaanse steenkoolproduktie is het afgelopen jaar flink afgenomen.
  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/12/schermafbeelding-2016-12-17-om-10-20-24.png[/img]

  Ook de Amerikaanse olieproduktie is aan het dalen.
  Ik ben benieuwd hoe dat volgend jaar verder zal gaan.
  Zouden de Limits to Growth dan wel bestaan?
  Kijkt u rustig verder naar de Mosul en Aleppo-show ;-)

 2. 3

  Op het congres van GroenLinks is zojuist een amendement voor een basisinkomen in hun verkiezingsprogramma verworpen (wel willen ze experimenteren, overigens) …

  De Partij voor de Dieren wil ook eerst onderzoek & experimentatie, maar spreekt zich er wel duidelijk voor uit (terwijl bij GroenLinks de leiding wat lijkt tegen te stribbelen, en het vooral van een deel van de leden komt):

  Een basisinkomen zou het mogelijk kunnen maken dat veel meer maatschappelijke activiteiten kunnen worden ontplooid die nuttig zijn voor de samenleving. Uitkeringsgerechtigden hebben nu te weinig mogelijkheden om naast een uitkering iets bij te verdienen, waardoor een parttime baan vaak niets oplevert. We willen dat werkzoekenden vrijwilligerswerk en stages kunnen doen, ook als dat werk niet direct op terugkeer naar de arbeidsmarkt gericht is. Minder uitvoeringskosten, meer helderheid voor de burger.
  • Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden voor het
  (gefaseerd) invoeren van een basisinkomen voor iedere
  Nederlandse burger. Pilots op dit gebied, zoals in de

  https://www.partijvoordedieren.nl/data/files/2016/10/PvdDVerkiezingsprogramaTweedeKamerverkiezingen2017-a2e7a068.pdf

  Alle Groenlinkers die vóór een basisinkomen zijn, moeten dus gewoon op de PvdD stemmen. Het resultaat in het voorjaar van 2017 is dan wel suboptimaal, maar zo dwingen ze hun partij wel in de koers richting een basisinkomen. Zodat ze bij de volgende Tweede-Kamerverkiezingen (waarschijnlijk al in het najaar van 2017 omdat het kabinet Wilders I dan al gevallen is) het wél in hun programma hebben.

 3. 4

  @3.

  Ja, dat is een flinke dobber voor veel mensen is dat de reden waarom wel of niet op GroenLinks stemmen.

  GroenLinks is trouwens niet zo groen meer. Want bijvoorbeeld Liesbeth van Tongeren moest via ledenstemming op uiteindelijke lijst komen. De rest is minder groen – ambtenaren, cultureel, vakbonden, internationaal en/of zijn vaak Halsema liberalen.

  Er moet gewoon een alleen groene partij komen. En ja, daar lijkt de dierenpartij het meest op.

 4. 6

  Nieuw Rechts:

  Sywert van Lienden ‏@Sywert · 4 uur4 uur geleden

  Sywert van Lienden heeft geretweet Marianne Zwagerman

  ‘Je bent meer voor een dictatuur eigenlijk?’ Marianne: ‘Autocratie vind ik een fijner woord. Maar dictatuur ben ik ook helemaal niet tegen’.

  Marianne Zwagerman
  ‏@mariannezw
  @Sywert dictatuur heeft ten onrechte een slechte naam gekregen door rotte appels Sywert.

  Nou, dan weten we dat ook weer. Niet geheel onverwacht natuurlijk. Maar dan klagen over de dictatuur van links, van de politieke correctheid, van Brussel, van de islam. Nee zelf willen ze ook graag een dictatuur. Want ze weten het zelf niet.

 5. 7

  Steeds meer intellectuelen en zelfs wetenschappers beginnen zich uit te spreken tegen het domme ‘feiten/wetenschap vs. leugen/onderbuik/emotie’-verhaal van de dominante politieke klasse:
  https://blogs.scientificamerican.com/mind-guest-blog/im-a-scientist-and-i-dont-believe-in-facts/

  Het doet me denken aan Marx/Engels die het huidige linkse/elitaire geloof in feiten (die linkse mensen wel en rechtse mensen niet zouden kennen) ‘filosofisch naïef’ zouden hebben genoemd. Marx/Engels leerden een materialisme, maar zij waren filosofisch niet naïef: om tot hun dialectisch materialisme te komen, moet men eerst vanuit een naïef (filosofisch ondoordacht) materialisme naar een idealisme om dan dialectisch tot een filosofisch doordacht materialisme te komen. Zo ook is het huidige gewapper met ‘feiten’ een typisch geval van naïef realisme waarvan men reeds onmiddellijk zou genezen als men de grote Immanuel Kant eens zou lezen…

 6. 8

  @7 Zucht. Ik ben ook wetenschapper en geloof niet in feiten (want agnost), maar onderken meteen wanneer er een leugen wordt gebezigd. Trump comes to mind. Je hoeft dus geen feiten te (h)erkennen om leugens te erkennen.

 7. 9

  Wat vonden jullie van Sunny Bergman’s film? Een blanke drenkeling die aanspoelt in TakaTukaland en tot koning gekroond wordt aanvoeren als bewijsstuk voor wit superioriteitsdenken vind ik wat ver gaan. Vreemd genoeg liet ze buiten beschouwing dat diezelfde drenkeling zijn minderjarige dochter jarenlang alleen in een afgelegen villa liet wonen met als enig gezelschap een paard en een aap.

  Superioriteitsdenken was ook de gekleurde deelnemers aan het gesprek niet vreemd: “misschien zit je over twee jaar op een bewustzijnsniveau waarop je over dit soort dingen na kunt denken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren