1. 2

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/felle-kritiek-na-onmenselijk-en-harteloos-interview-theresa-may-over-grenfell-ramp~a4501393/

  Om 5000 pond te besparen koos Harley Facades voor een materiaalsoort die in landen als Duitsland en de Verenigde Staten verboden is bij hoogbouw. De Grenfell Tower vatte vlam als een lucifer.

  Eigenaar Ray Bailey, zo heeft The Daily Mail ontdekt, blijkt miljoenen te hebben gestopt in overzeese fondsen om zo geen belasting te hoeven betalen. Hij heeft ook een van zijn bedrijven failliet laten gaan om crediteuren te ontlopen.

  Waar Jeremy Corbyn een arm sloeg om de schouder van een verdrietige vrouw, daar sprak Theresa May donderdag op veilige afstand met hulpverleners.

  Theresa May heeft nog geluk dat de verkiezingen al geweest zijn.
  Dit muisje zal in de politiek nog wel een lange staart krijgen.

 2. 3

  @2 Het vreemde is dat het Labour bestuur van Londen, de Labour Burgemeester en de Labour MP van Kensington, die nota bene bestuurster is geweest is van de woningstichting waar het gebouw onder valt hier mee wegkomen. Sterker dat Corbyn van deze vreselijke gebeurtenis gebruik maakt om de held uit te hangen.

 3. 6

  @3

  Het zal wel net zo zijn als hier. Iedereen wijst naar elkaar. En ondertussen roven de maserati mensen de boel leeg. De gewone burger betaalt een hoge huur.

  Nou ja, rampen zoals in het VK zijn hier nog niet gebeurd.

  Misschien maar weer kleine lokale initiatieven op woning gebied.
  Met garanties van de overheid een kleine vereniging op zetten.
  Met een gewoon mens in het bestuur die overlegt en dat soort dingen. Je weet wel: inspraak van bewoners.

 4. 7

  @4

  V. Ojik heeft GL weer vlot getrokken. Ik dacht dat Klaver een leerling in zijn geest was.

  Tien jaar terug heeft een Groenlinkser mij eens uitgelegd hoe dat werkt in hun partij. Hoe de verschillende stromingen werken. Ik zou het niet meer kunnen weergeven. Maar iemand als v Ojik spreekt mij wel aan.

 5. 8

  @3 Dat komt misschien omdat die Labour MP pas twee weken de MP is en er daarvoor alleen maar conservatieve MPs zijn geweest. En de burgemeester tot vorig jaar 8 jaar lang een conservatief was. En omdat de ernst van de brand het gevolg is van deregulering, zelfregulering, bezuinigingen en marktwerking waar de conservatieven vóór zijn en labour tegen.

  En tot slot: weet je wie eigenaar van dat gebouw is?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Kensington_and_Chelsea_London_Borough_Council
  https://en.wikipedia.org/wiki/Kensington_and_Chelsea_London_Borough_Council_elections#Political_control

 6. 11

  @4: @9:

  De aanwijzingen voor de nuancering van Van Ojiks uitspraken:

  ‘Anderhalf jaar later, zegt Van Ojik, blijkt de Turkijedeal niet te functioneren zoals gehoopt. „Van de hervestiging in Europa komt niets terecht, en de omstandigheden in de Turkse kampen zijn slechter dan gehoopt.” Toch vindt hij nog steeds dat de Turkije-deal destijds verdedigbaar was.’

  ‘Bij Clingendael zei Van Ojik verder dat hij voorstander is van afspraken met Afrikaanse landen om de vluchtelingenstroomop de Middellandse Zee in te perken. GroenLinks wilde in de formatie niet akkoord gaan met de voorwaarden voor zulke deals. Die opmerking, zegt Van Ojik, ging over afspraken met landen om staatsburgers terug te nemen wier asielaanvraag is afgewezen, niet om vluchtelingen uit ándere landen het recht op asiel in Europa te ontzeggen. „Daar heb ik nooit voor gepleit en dat zal ik ook nooit doen.”’

 7. 12

  @10

  Ik heb de complottheorieën van de Bijlmer niet zo gevolgd.
  Maar daar is een vliegtuig in gevlogen.
  Dat is een externe oorzaak.

  Of er bij de Grenfell Tower daadwerkelijk panelen zijn gebruikt die een paar pond goedkoper zijn, maar niet brandwerend, dat zal onderzoek moeten uit wijzen.

  Dus ja, voorlopig volg ik een complottheorie.Waarin gewetenloze kapitalisten ten behoeve van eigen gewin het leven van onschuldigen op het spel zetten.

 8. 13

  @12: Dure panelen die branden als een fakkel zijn ook misdadig. Kortom, er is minstens stupide gehandeld. Hier is dan ook minimaal dood door schuld verwijtbaar. Heeft niets met samenzwering te maken, maar alles met nalatigheid, puur uit winstbejag. En ja, de huidige Britse (tory-)moraal is mede schuldig, maar niet direct aantoonbaar en niet juridisch aan te pakken. Schande spreken in het lagerhuis zal die moraal om moeten buigen. Maar het kan zomaar zijn dat de tijd dit incident snel zal laten vergeten en nieuw geblaat wordt ontketend door andere zaken. Zie hiervoor de verbale achteraf-complotten die nu al worden beraamd en straks bewaarheid. Dat is makkelijker dan de vinger op de zere plek leggen en de boel aan te pakken (= mijn niet gefundeerde voorspelling).
  Latur! ;-)

 9. 18

  @15: dat kan je lang wachten. Le Redoutable is een lafaard die stelselmatig (sterker nog: hij/zij doet niks anders) iets ongefundeeerds roept om vervolgens niet meer thuis te geven. En dit herhaalt zich continu. Een sneue lafaard, meer is het niet.

 10. 20

  @3:
  [img]https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19225200_1593258617380712_1004001419879435397_n.png?oh=b05e62b1ae8e72a0dc7570b7ea9ad9a7&oe=59E190CC[/img]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren