1. 1

  Nieuwe manier om arme mensen uit te buiten wordt uit het VK geimporteerd:

  https://nos.nl/artikel/2211682-prepaid-energie-moet-voorkomen-dat-schuldenaren-in-de-kou-zitten.html

  https://www.theguardian.com/money/2013/apr/20/energy-bills-prepay-meters-cost-poorer-households

  Sowieso, het idee is dat de mensen direct afgesloten worden en zo ‘niet meer schulden kunnen maken’. Dus i.p.v. schulden te maken zitten ze in het donker zitten zonder verwarming, licht, telefoon. Dat is niet een keuze die je zou moeten maken in Nederland, zelfs als je arm bent. Ook arme mensen met schulden hebben naar mijn mening recht op licht, warmte en communicatie.

 2. 3

  @1

  Het is nog maar een proef. Dus wie weet wat er uit komt? Ik denk dat je het moet vergelijken met wekelijks een vast bedrag opnemen voor de boodschappen vs “maar raak pinnen”.

  Als je arm bent dien je uitermate goed met geld om te gaan. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En prepaid is een uitstekend middel om je uitgaven te beheersen en te beperken. Zelf ben ik misschien een van de laatste Nederlanders met een prepaid telefoon en het bevalt me prima! De laatste keer dat ik er 20 euro op gestort heb is zo lang terug dat ik niet meer weet hoe lang het terug is.

 3. 5

  @2

  Als de SP bestaansrecht wil hebben dan zullen ze toch de strijd met Baudet en Wilders aan moeten, met name met Baudet. De SP is altijd al licht nationalistisch geweest, maar ze worden overtroefd door alt right. Het zou voor de SP ook verstandig zijn om een steviger anti-EU profiel aan te meten. Hameren op de rechten van MOE landers is niet voldoende. Dan appelleren ze slechts aan linkse gevoelens. De alt right stemmer wil helemáál geen EU burgers in ons land.

  Verder zou ik Marijnissen aan raden om niet met de twee andere linkse partijen op te trekken. De PvdA blijft slecht liggen in het populistische kamp. Zoek juist de verschillen op met de PvdA (neoliberaal!). Het neoliberale frame doet het wel redelijk bij de FvD achterban.

  Jesse Klaver redt het wel. De ideale man voor de GL achterban. Hij heeft behendig regeringsverantwoordelijkheid weten te ontlopen. Dat heeft hij vele malen beter gespeeld dan Roemer. Met Jesse Klaver is GL wel in staat om boven de 10 zetels te blijven scoren. Niks meer aan doen zou ik zeggen. Een prima waakhond voor het kabinet.

 4. 7

  @2: Tsja, volgens mij heeft het weinig zin om door te gaan met een strategie die bewezen heeft gefaald. Marijnissen’s strategie om toch vooral regressiefjes naar de mond te praten heeft geresulteerd in het verlies van 1 zetel, en dat in een tijd dat hun doelgroep ongenadig hard werd gepakt door Rutte’s afbraakbeleid, en ze dus eigenlijk fors hadden moeten winnen.

  Ik vind het wel jammer; een paar jaar geleden was de SP best goed bezig, maar sinds dat Ukraine-referendum lijken de partijtop vooral geintresseerd te zijn in het behouden van hun eigen posities.

 5. 8

  @1:

  Ook arme mensen met schulden hebben naar mijn mening recht op licht, warmte en communicatie.

  En wie gaat dat betalen dan, want jou voorgestelde recht wordt een (betaal)plicht voor een ander.

 6. 9

  @8 Eh, onzin, we hebben toch al gewoon een systeem hiervoor dat al tientallen jaren prima functioneert zonder dat de energiebedrijven ernstig verarmd zijn geraakt door het grote aantal wanbetalers?

 7. 10

  @3: Je kunt wel zeggen wat arme mensen allemaal ‘dienen’ te doen, maar das een utopie he… Er is (vaak) een reden dat ze arm zijn.

 8. 11

  @5: Kan je net zo goed de partij opheffen, dan is er niets links meer aan. Waarom moet je eigenlijk altrechts-tuig gaan binnenhalen? Is de linksmens uitgestorven in Nederland?

 9. 13

  Dat ‘nieuwe’ SP-standpunt is een stuk genuanceerder dan hierboven wordt gesuggereerd en verschilt niet of nauwelijks van wat GL zet. Slechts het accent dat ze leggen in de presentatie is wat anders.

 10. 14

  @11

  Ik heb het in mijn reactie over de achterban welke binnen gehaald kan worden. De SP hoeft zelf niet alt right te worden. Ik zie niet graag zetels in de toekomst verhuizen van de SP naar FvD, dat is het punt. Er is een groep mensen in Nederland, welke angstig is over de wereld waarin we leven. Dat komt misschien omdat ze een laag inkomen hebben of onzeker zijn over hun werk. Of omdat ze geen woonruimte zien voor zichzelf of de (klein)kinderen.

  Deze mensen zijn geen voorstander van massale immigratie. Daar mag je van alles over vinden (over hun opinie dus), maar feit blijft wel dat ze er zijn. Op hen zou de SP zich moeten richten, vooral verbaal in de persoon van Marijnissen.

  Voor partijen als GL en PvdA (en ook D66) heeft dit geen zin. Ik schat het profiel van hun achterban in als minder angstig, kosmopolitischer, liberaler en socialer.

 11. 17

  Net iets gekocht op aliexpress.com

  Ondanks internet werkt het goed.
  Men kan betalen met Ideal naast MC en Visa. Ideaal!
  1 account, meerdere transacties. Ideaal met de shopping cart!
  Telkens opent een windowtje maar de shopping cart in elk oud window heeft ook altijd de laatste bestellingen.

  Voor mij geen mijnbelastingaanslag.nl meer.

 12. 18

  @14:
  “Deze mensen zijn geen voorstander van massale immigratie. Daar mag je van alles over vinden (over hun opinie dus), maar feit blijft wel dat ze er zijn. ”

  Reden te meer om ze duidelijk te maken dat ze al 15 jaar worden misleid door gruwelpropaganda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren