SG-café zaterdag 12-09-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 12-09-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (7)

#1 Hans Custers

To whom it may concern:

Men denkt vaak dat als je maar een middenpositie inneemt, je dan gematigd bent, dus altijd goed zit. Ik denk dat dat komt door de erfenis van de Koude Oorlog in de twintigste eeuw, toen je als liberaal geacht werd zowel tegen links als tegen rechts te zijn. Ik ga niet beweren dat links het in alles bij het rechte eind heeft, voorbeelden genoeg van linkse idiotie, maar er is op dit moment, zeker wanneer het om de Verenigde Staten gaat, sprake van asymmetrie. We zitten met een radicaal-rechtse president die bezig is de democratie te vernietigen. Als je je dan meteen verplicht voelt daar tegenover te stellen dat er studenten op de campus zijn die anderen het spreken onmogelijk maken, dan is dat wat mij betreft echt een gebrek aan politiek oordeelsvermogen. Het is een soort banale filosofische versie van de Derde-Wegpolitiek. Het is echt jammerlijk dat zoveel liberalen vast zitten in dat frame.

(Jan-Werner Müller in het NRC)

#2 Lethe

https://www.trouw.nl/opinie/trump-gaat-uit-van-de-gelijkwaardigheid-waardigheid-en-vrijheid-van-de-mens~bc0802dc/

Deze vond ik erg lastig te verteren. Kwam behoorlijk in botsing met mijn idee van vrijheid van meningsuiting en de behoefte om iemand, waarschijnlijk ook uit angst, de kop in te slaan.

“Bezien vanuit een christelijk en conservatief perspectief heeft president Trump Amerika veel goeds gebracht. In zijn beleid zijn de Republikeinse kernwaarden terug te zien, schrijft Henk Jan van Schothorst, lid van de Raad van bestuur van het Transatlantic Christian Council.”

Ook @1

#3 Co Stuifbergen

@2: Ik beschouw mij niet als christen (want ik geloof niet in een geërfde zonde) maar ik denk dat het artikel voor veel christenen ook zwaar te verteren is.

Om te beginnen vindt Henk Jan van Schothorst dat conservatieve rechters de wet beter toepassen.

Verder zegt hij dat de rol van de overheid kleiner geworden is door een belastinghervorming.

Verder lijkt hij vooral af te gaan op de woorden van Trump
(“We zijn één nationale familie. En we zullen elkaar altijd beschermen, liefhebben en verzorgen.”) en niet naar de praktijk.

Maar het is natuurlijk niet verboden om een clubje op te richten met de naam “Transatlantic Christian Council”.

De vraag is wel waarom Trouw een artikel van deze club publiceert.

Overigens lijkt het dat hij ook letterlijk wel eens uit de bocht vliegt:

https://www.ad.nl/alphen/vader-die-dochter-van-station-haalt-laat-gecrashte-auto-achter-politie-start-zoektocht~aea30a51/
(de contactgegevens van http://www.tccouncil.org vermelden Henk Jan van Schothorst in Bodegraven, vandaar).

#4 Frank789

Waarom doet het OM zo ontzettend zijn best om munitie aan Wilders te verschaffen?
Welk deel van “elke schijn van belangenverstrengeling vermijden” snappen de juristen niet?

Officier die zaak-Akwasi seponeerde zat met KOZP-voorman in bestuur.
https://nos.nl/artikel/2347952-officier-die-zaak-akwasi-seponeerde-zat-met-kozp-voorman-in-bestuur.html

#5 beugwant

Twee jaar geleden ben ik er nog voor naar Paradiso afgereisd en het was een fantastisch concert. Het zou (achteraf) zijn laatste tournee worden, want vandaag (eigenlijk gister) is Toots Hibbert aan corona bezweken.
Ik moet er wel een traantje om laten, want als ik er terugdenk aan hoeveel plezierige momenten in mijn leven door zijn vrolijke reggae werden begeleid…

#6 McLovin

@5: hoeveel plezierige momenten in mijn leven door zijn vrolijke reggae werden begeleid… Idem dito. RIP.

#7 Hans Custers

@2

Wat mij betreft heeft een verwarde christenfundamentalist ook vrijheid van meningsuiting. De vraag is wel of een krant dit soort christenfundamentalistische wartaal als een serieus te nemen opinie moet zien.

Met betrekking tot Trump-supporters is dan nog wel lastig, vind ik. Aan de ene kant hebben komt er niks zinnigs uit, maar aan de andere kant gaat het wel om de president van (nog) het machtigste (nog) democratische land ter wereld. Diens supporters helemaal negeren, alsof het een onbeduidend marginaal clubje is, gaat ook wel ver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*