SG-café zaterdag 11-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 11-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 Hans Verbeek

Door de vraaguitval naar vloeibare brandstof (benzine, diesel, kerosine) draaien Amerikaanse raffinaderijen op een lager pitje. Sommige raffinaderijen zullen wellicht gesloten worden.
https://finance.yahoo.com/news/america-oil-refineries-may-brink-090000656.html

De grafiek bij het artikel laat zien dat de daling al ingezet was in 2019……

#2 Le Redoutable

De krant die zich altijd voordoet als sociaal doet een PVV’tje met de suggestie humanitaire hulp aan een ander land te confisqueren:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nederland-stuurde-in-februari-ondanks-who-waarschuwing-miljoenen-medische-hulpmiddelen-naar-china~b15ecd46/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2F

#3 Spam

@2 Ik weet niet of je een beetje hebt opgelet de laatste 10-20 jaar, maar de Volkskrant doet regelmatig PVV’tjes. Dat linkse imago hebben ze alleen in jouw vuil-rechtse kringen.

#4 gbh

Bajesmedewerkers: Verstrek softdrugs aan gedetineerden vanwege coronacrisis

https://www.ad.nl/politiek/bajesmedewerkers-verstrek-softdrugs-aan-gedetineerden-vanwege-coronacrisis~adb8e3fd/

#8 Rigo Reus

Hans Verhagen overleden.

Ik ben de maker niet van het gedicht,
maar zo ontvankelijk mogelijk
d.w.z. van elke tedere connectie ontdaan sta ik
totaal ter beschikking van wat zich tot mij richt –
als een snaar doortrillende dit tijdsgewricht
registreer ik de akkoorden.
Ik ben de verwoorder.

Ik ben de behoeder niet
van angst, pijn, verlangen –
wel ben ik de ontvanger.
Verliefd zijn is voor mij ambtshalve bezigheid,
een dichter zelf kan niet van iemand houden;
bespaar me dus uw te persoonlijke aanhankelijkheid –
een dichter heeft geen tijd voor poëzie.
Bovendien, ik ben je moeder niet.

Ik ben de hoogste autoriteit van de emotie,
maar mijn eigen hart kent het verlangen niet.
Verwar het niet met angst of beven als ik tril –
ik transformeer alleen het huilen van de wolven
tot een lied. Ik ben de vertolker van het leven,
maar zelf leven doe ik liever niet.

-Hans Verhagen-

#8.1 P.J. Cokema - Reactie op #8

Behalve dichter ook televisiemaker. Met o.a. het programma ‘Gat van Nederland’ (hier een stukje van Verhagens reportage over dichter C.B. Vaandrager) en het fenomenale ‘Hoepla’ (in deze eerste uitzending interviewt Verhagen Eric Clapton van The Cream (op 9 min. 28”) en Pete Townsend van The Who (op 15 min. 45″).

#9 Bookie

@5
Ja grappig, van de anti 5G complotdenkers naar de complotdenkers van joop.nl.

#10 Michiel de Pooter

@10: Mooi spul PJ en best wel historisch dat Clapton (Ginger Baker even in beeld) in het interview nog vol vertrouwen is over Cream, terwijl ze een jaar later in 68 al uit elkaar zouden spatten. Overigens, hadden wij in die tijd nog geen tv. Dat vonden wij als echte leesfamilie plat vermaak. Bovendien bestond de mogelijkheid dat er gevloekt werd en dat er wel eens blote tiet werd getoond. En dat moest je niet hebben.

#11 lmgikke

@6 ‘hindsight’?

vorige maand ging ik hier op Sargasso nogal te keer. Is geen ‘hindsight’. Destijds heb ik het gepost (stond ook in de post) om achteraf ‘wir haben es nicht gewusst’ antwoord voor te zijn.

Dit artikel van de Volkskrant laat zien dat men wel degelijk op de hoogte was, niet acteerde waar het wel moest, en dat het binnenskamers is gehouden om eenheid uit te stralen.

En dat is gewoon crimineel, heeft veel onschuldige mensenlevens gekost, iets wat voorkomen had kunnen worden. Het heeft de economie nu meer schade gedaan dan als men niet verzaakt had in het kader van de economie….

Als het straks over is, mag wat mij betreft het OM hier achteraan. We kiezen een volksvertegenwoordiging en regering om het land te leiden, niet om onder het mom van ‘eigen verantwoordelijkheid’ die posities te bekleden en dan niets te doen en bewust incompentent te zijn en blijven. Als we het over verantwoordelijkheden hebben, dan is het duidelijk dat Rutte en RIVM die hier dragen met Rutte als eindverantwoordelijke. En dat is in dit geval NIET afschuifbaar.

#12 beugwant

@12: Maar met zo’n teflonlaag als Rutte heeft, hoef je voor dat afschuiven niet eens iets te doen…
Hij heeft al één minister van gezondheid versleten en vervolgens een oude brekebeen uit de kast gehaald voor de rest van de corvee.

#13 gbh

@12: @13:

Ben geen fan van Rutte maar dat is wel wat te makkelijk:

Heel de wereld inclusief Europa dacht dat China het zelf wel even binnen haar grenzen zou oplossen en dat het daarbuiten goed was te controleren. In eerdere gevallen was dat wel goed gegaan maar dat is afhankelijk van het virus gewoon Russisch roulette. Een virus moet gewoon veel eerder geïsoleerd worden tot men weet waar men mee te maken heeft.

Voor heel de zorg is voorraad opgeslagen kapitaal. Dat is ook niet Rutte maar het commerciële zorg systeem. Op zijn minst zou er een wettelijke verplichting moeten komen een voorraad op peil te houden voor noodsituaties.

#14 mcLovin

@14: ”Voor heel de zorg is voorraad opgeslagen kapitaal. Dat is ook niet Rutte maar het commerciële zorg systeem.”

is ook niet Rutte? Sorry, uit wiens partij/ideologische koker komt dit commerciële zorg systeem?

#15 gbh

@15: CDA, VVD en D66 hebben het commerciële zorgsysteem ingevoerd waarbij je in de ambulance alle relevante informatie krijgt welk ziekenhuis het beste op jouw zorg behoeften aansluit zodat je kan kiezen.

Je mag Rutte verantwoordelijk houden voor het commerciële zorg systeem maar dat er geen wettelijke verplichting is voor commerciële zorg partijen een verplichte noodvoorraad op peil te houden is alle partijen aan te rekenen. Niemand heeft daar bij nagedacht of kan jij één partij noemen die dat wel heeft aangekaart? Was die noodvoorraad er zonder een commercieel systeem wel geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*