SG-café zaterdag 11-02-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 11-02-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (22)

#1 HansR

Voor de liefhebbers: Hier wat (nagekomen) leeswerk over de relatie Vaticaan – Trump (via Bannon en Burke). Ook bijgesloten een aardig voorbeeld van een alt-right twitterfiguur.
(Links naar NYT, Washington Post, The Remnant en zo :)

NB: de huidige main-stream Vaticaanse politiek is duidelijk anti-Trump. De conservatieve Vaticaanse vleugel is pro-Trump. Er is een bijna klassieke strijd gaande binnen het Vaticaan en tussen Vaticaan en de seculiere wereld. Het is geen religieus issue, het is politiek. Wereldpolitiek. Het zijn de netwerken die tellen.

Stephen Bannon in 2014: We Are at War With Radical Islam

Steve Bannon Carries Battles to Another Influential Hub: The Vatican

How Pope Francis can cleanse the far-right rot from the Catholic Church

The Remnant’s antwoord op het vorige artikel.

Donald Trump vows to ’totally destroy’ Johnson Amendment

Francis, He Ain’t Just A Catholic Problem Any Longer…

Een voorbeeld: Alt-right twitter account

#2 Krekel

Is dit de domste politieke strategie ooit?

Veel D66-, CDA- en GroenLinks-stemmers overwegen op 15 maart de overstap naar de VVD te maken. Om Geert Wilders te dwarsbomen. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

Tot eenvijfde van de kiezers van andere partijen zijn bereid om op 15 maart op de VVD te stemmen als dat de beste optie is om te voorkomen dat Geert Wilders’ PVV de grootste partij wordt. Vooral aanhangers van D66 en CDA stappen dan over, maar ook GroenLinks- en PvdA-kiezers overwegen een anti-Wildersstem op de VVD.

Discuss …

#3 Spam

@2 Ik wist ook niet wat ik las. Misschien een poging van de Volkskrant om een beetje leven in de campagne te brengen. Er gebeurt vrij weinig en media hebben toch het liefst een tweestrijd om wie de grootste heeft.

Het is natuurlijk volstrekt onbelangrijk wie de verkiezing ‘wint’. De enige theoretische kans om Wilders te laten regeren is wanneer PVV en VVD samen zo groot worden, dat ze geen andere opties meer hebben. VVD stemmen is dus wel het domste wat je kan doen als GL/PvdA-stemmer. Bij D66-ers begrijp ik het nog wel een beetje. Daar zitten veel oud-VVD-ers tussen. Al hebben die de VVD natuurlijk ook niet voor niets verlaten.

Eigenlijk is PVV stemmen nog minder gevaarlijk dan VVD stemmen. Het geeft dezelfde kans op een PVVD-kabinet, maar in het zeer waarschijnlijke geval dat dat er niet komt, heb je in ieder geval wel de VVD kleiner gehouden.

Bovendien, in het rampscenario van een PVVD-kabinet heb ik toch liever dat Wilders premier wordt dan Rutte. Het beleid wordt dan toch kut, maar met Wilders als premier zal dat ook veel sneller voor veel meer mensen duidelijk worden. Met Rutte als premier blijven er toch een hoop meer meelopers en goedpraters over.

#4 Lennart

@2: Volgens mij is hier sprake van behoorlijke kwalijke framing van de Volkskrant. Het artikel bevat een grafiek waar ik die eenvijfde niet in terugzie, bijvoorbeeld; de Volkskrant moest de definities wat verder oprekken dan de onderzoekers om deze kop te kunnen verantwoorden.

En sowieso, ik wil wel eens zien welke vraag er nu precies gesteld is. Het lijkt me sterk dat het alleen maar ging om de grootste partij. Wilders is al heel lang de grootste partij in de peilingen, en deze mensen zijn niet overgestapt. Waarom zouden ze dat plotseling wel gaan doen ? Ik vermoed, dat de vraag zo gesteld was dat hij suggereerde dat Wilders zou gaan regeren.

Want inderdaad zou dit de domste politieke strategie ooit zijn. De enige manier om de PVV te stoppen is nu juist zorgen dat de VVD klein blijft, zodat het onmogelijk blijft voor Wilders om een kabinet te gaan formeren of gedogen.

#5 Krekel

@3: Inderdaad. Zoveel redenen waarom dit een stomme strategie is, maar vooral als je motivatie tégen xenofobie is.

Zo zou succes er immers uitzien in deze strategie:

[img]http://i.imgur.com/nepl3Mv.png[/img]

#6 Arjan Fernhout

@4:

Volgens mij is hier sprake van behoorlijke kwalijke framing van de Volkskrant.

Precies. Dat 17, 14 en 13 procent van CDA, GroenLinks en PvdA en ook 13 procent van de 50Plus-kiezers ‘overwegen’ VVD te stemmen is net zo relevant als dat ik voor 15% ‘overweeg’ om door te rijden bij een stoplicht dat net op geel is gesprongen.

#7 Arjan Fernhout

Teeven naar Raad van State wegens bewezen betrouwbaarheid.

#8 Henk van S tot S

@7:
Bananenrepubliek Nederland!

#9 Arjan Fernhout

@1: Hier nog wat ‘no high brow language’ van Tony Schwartz, biograaf van Trump in Oxford. Rond 45:00 schetst Schwartz de houding van Trump over afro’s en joden.

#10 Le Redoutable

@2 Dit is niet anders dan bij de vorige verkiezingen, toen was het VVD tegen PvdA, alleen heeft de linkse kiezer de PvdA nu ingeruild voor de PVV. Met de PvdA bleek nog wel te regeren, uiteindelijk bleken die een heel verstandige sociaaleconomisch beleid voor te staan waar we de crisis mee door konden, het PVV programma is sociaaleconomisch nog veel linkser zo goed als het tegenovergestelde van die van de VVD. PvdA, SP en GroenLinks kruipen daarentegen langzaam steeds meer richting PVV met o.a. de plannen van de gezondheidszorg, AOW en een ban voor Oostblok migranten.

Daarbij komt dat de PVV geboycot door alle grote partijen dus ook al worden ze de grootste dan kan Rutte ze probleemloos een kansloos rondje formeren laten doen. Nog veiliger is het om Rutte zelf dat rondje formeren te laten doen, dus strategisch VVD stemmen is helemaal nog niet zo gek.

#11 Arjan Fernhout

@10: Don’t know really, I am rather philosophical about it. The way things are going, you know …

#12 Krekel

#10:

het PVV programma is sociaaleconomisch nog veel linkser zo goed als het tegenovergestelde van die van de VVD. PvdA, SP en GroenLinks kruipen daarentegen langzaam steeds meer richting PVV

Right:

CDA en VVD staan nu zo dicht bij de PVV dat ze daarmee heel goed zouden kunnen regeren, blijkt uit het Kieskompas.

Inhoudelijk liggen de verkiezingsprogramma’s van PVV en CDA zó dicht bij elkaar dat het eigenlijk merkwaardig is dat het CDA de PVV bij voorbaat uitsluit om mee te regeren. Ook het programma van de VVD komt dicht in de buurt van dat van de PVV.

(niet dat die kieskompas zaligmakend is overigens … )

#13 gbh
#14 Henk van S tot S

@10:
Ik adviseer je om dit ergens op te hangen:
Neem er een voorbeeld aan.
Dat voorkomt misschien een hoop onzin.
;-)

#15 Henk de Waal

Goed nieuws, Juncker houdt het bij 1 termijn! Zijn we dan eindelijk van die frauduleuze dronkenlap af?

#16 McLovin

Mag ik paranoide zijn? Zouden Wilders en Rutte een deal gesloten hebben? Nu voor de verkiezingen roeptoetert Wilders harder als altijd om de extreme stememrs te trekken, Rutte roept dat ie niet met Wilders om tafel gaat na de verkiezingen om alle rechtse stememrs waarvan we er wel veel hebben in dit land te trekken die niet op te extreme/gekke wilders willen stemmen. Na de verkiezingen gaan ze lekker samen een regering vormen. Ze willen nu al geloof ik alleen met zn tweeen debatten gaan doen, zeg maar herhaling van 4 jaar geleden maar dan ipv PVDA de PVV als grote tegenhanger VVD. Uiteindelijk krijgen we een Wilders Rutte regering. Wilders de grootste VVD tweede samen een meerderheid, desnoods met SGP. Mark mag van Wilders opnieuw premier maar daar staat heel wat tegenover….iets met grenzen dicht enzo.

Weet niet waarom maar dat scenario doemde ineens op toen ik dit las: http://www.telegraaf.nl/binnenland/27604304/___Islam_erger_dan_Nazisme___.html

#17 Arjan Fernhout

Hoeveel koffie John Rawls heeft Sylvana Simons in huis?

#18 McLovin

@16: http://nos.nl/artikel/2157894-rtl-schrapt-premiersdebat-na-afzeggen-pvv-en-vvd.html

Dat bedoel ik, lijkt er op dat Wilders en Rutte een twee strijd willen. Alle media aandacht naar hun en de rest zoveel mogelijk buiten de deur houden.

#19 Henk van S tot S

,@18:

Als RTL een beetje lef heeft, gebruiken ze de opengevallen zendtijd om de “overgebleven” partijen te vragen wat ze van dit zielige gedrag vinden en laten ze ze hun zegje doen over de komende verkiezingen.

#20 McLovin

@19: Lef genoeg, maar commercieel “niet haalbaar” dure zendtijd, kijkt geen hond naar als Wilders en Rutte niet komen opdagen. Dat slot beter opvullen met een of ander Dance/zange-wedstrijdje met een selectie aan BN-ers of zo iets.

#21 Henk van S tot S

@20:
En voor die zogenaamde gratis omroepen betalen we, via onze aankopen/boodschappen, tig keer zoveel als voor publieke.
;-)

#22 Co Stuifbergen

@19: Dat lef heeft RTL niet.
RTL wil alleen politici die veel kijkers trekken. Dus Wilders en Rutte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*