1. 7

  @5: Nee, want er zit geen idee/plan achter (om overbevolking tegen te gaan oid) dus zo’n virus kan zich wat minder makkelijk ook hier verspreiden en flink wat schade aanrichten. In landen met een dichte bevolking zullen ongetwijfeld meer mensen overlijden, dus als dat je insteek is, dan ook een beetje ja.

 2. 10

  @7: Ik snap dat zo’n virus hier ook zou kunnen huishouden, maar als ze in China zo’n virus zoals de spaanse griep na WO1 zouden krijgen dan zou de populatie van China aardig uitgedund worden.

 3. 11

  @3: nee, er ontstaan voortdurend nieuwe virussen. Een nieuw virus kan zich pas verspreiden als het een voordeel heeft t.o.v. de bestaande virussen. In dit geval is het nieuwe virus ongevoelig voor de menselijke afweersystemen tegen virussen.

  Het nieuwe virus kan zich verder verspreiden als de geïnfecteerden lang genoeg blijven leven en gezond kunnen blijven rondlopen om anderen te besmetten.
  Bij ebola bijvoorbeeld sterven de geïnfecteerden vrij snel en zo blijft het aantal mensen dat geïnfecteerd wordt laag. Ebola-epidemiën doven dan ook weer vanzelf uit.

  @6: voor jou staat vast dat Rusland de MH17 neergeschoten heeft of de door Rusland gesteunde rebellen. Er zijn ook mensen, die het mogelijk achten dat een Oekraïnse Buk-raket de MH17 neerhaalde… het Oekraïnse leger bezit nl. ook die bewuste Buk-systemen. Helaas zijn er geen foto’s gemaakt van de Oekraïnse Buk-installaties voor en na de MH17-ramp en is er ook niet bekend waar de Oekraïnse Buk-systemen zich bevonden ten tijde van de ramp.
  Het zou prettig zijn als Oekraïne daar opheldering over zou geven, dan kan met zekerheid worden vastgesteld wie er verantwoordelijk was.

 4. 12

  @11: klinkt weer net als het riedeltje over de invloed van de zon op het klimaat: “is niet voldoende onderzocht”, “wordt genegeerd”, “invloed van de zon wordt achtergehouden”, etc.

  Leugens tegen beter weten in. Alles is onderzocht in Oekraïne. N.b. door Nederlanders. Je kunt daar slechts met één strategie iets tegenin brengen: het is een complot en de Nederlanders zitten er vuistdiep in!

  Gast.

 5. 13

  @10: Inderdaad. Kan op veel plekken in Azie. Vraag me af waarom je niet meer dit soort berichten leest (of het nu om dieren of mensen pathogeen gaat) vanuit India of Vietnam bijvoorbeeld.

 6. 14

  @12:

  “invloed van de zon wordt achtergehouden”,

  wat je tussen aanhalingstrekens zet, is geen citaat, maar jouw verzinsel. Leuk discussietruukje, dat iedereen doorziet.
  We weten nog niet alles en daarom betalen we nog steeds wetenschappers om dingen uit te zoeken. Over het klimaat en over virussen. Als jij vindt dat we inmiddels met voldoende zekerheid weten hoe het klimaat zich zal ontwikkelen dan kun je dat hier gewoon hardop zeggen.

 7. 15

  @13: Misschien bereiken we nu pas het kritieke punt kwa over populatie op sommige plekken waardoor dit pas het begin is en dat we misschien over een jaar of 10 een overvloed aan dit soort uitbraken zullen zien.

 8. 16

  @10: En dat is belangrijk, waarom? Het gemak waarmee wordt beredeneerd dat het ok is dat honderdduizenden/miljoenen mensen dood gaan aan een virus is stuitend.

  Er wonen veel mensen in China, maar het is ook een groot land, de bevolkingsdichtheid is er lager dan in Duitsland laat staan Nederland. Of check India.

  Daarnaast is het vruchtbaarheidscijfer lager dan in Nederland, met andere woorden, de bevolking gaat binnen afzienbare tijd krimpen.

 9. 17

  @14:

  Leuk discussietruukje, dat iedereen doorziet.

  Dat uitgerekend jij dat zegt. Aaaahhahhhaaa (dat is de Russische lach, die ik maar al te goed ken en ook weet wat het betekent. Voordeel van het buurman zijn.)

 10. 18

  @11:

  voor jou staat vast dat Rusland de MH17 neergeschoten heeft of de door Rusland gesteunde rebellen

  Alleen hele domme, koppige en/of beïnvloedbare mensen ontkennen nog dat MH17 is neergeschoten door een Russische Buk-rakket.

  De enige reden dat jij dit nu voor Iran wel accepteert is omdat Iran zélf dit erkent heeft en er dus geen ruimte meer is voor het ontstaan van alle complottheorieën waar jij zo’n kick van krijgt.

 11. 19

  @16:

  En dat is belangrijk, waarom? Het gemak waarmee wordt beredeneerd dat het ok is dat honderdduizenden/miljoenen mensen dood gaan aan een virus is stuitend.

  Wat is daar stuitend aan, het is de natuur, zo gaat het al miljoenen jaren hoor.

 12. 20

  @11:

  ……………..Er zijn ook mensen, die het mogelijk achten dat een Oekraïnse Buk-raket de MH17 neerhaalde… het Oekraïnse leger bezit nl. ook die bewuste Buk-systemen……………

  En daar is “ons” Poetin-vriendje weer.
  ;-)

 13. 21

  @18: in 1988 werd Iran Air Flight 655 uit de lucht geknald door een luchtdoelraket afgevuurd door de USS Vincennes. In 1996 betaalde de VS aan Iran een schadevergoeding van $61,8 miljoen, maar erkende nog altijd geen wettelijke aansprakelijkheid voor de ramp en weigerde zich te verontschuldigen.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655
  Wellicht gaat Rusland over een paar jaar ook akkoord met een dergelijke schikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren