1. 2

  Ik heb een leuk idee voor een ‘Sargasso-lijstje’: denkers …

  Met name, welke denkers/intellectuelen hebben jouw denken, doen, of wereldbeeld het meest beïnvloed? Laatst was daar een soort mini-discussietje tussen enkele reaguurders over, en ik vond het én leuk om die antwoorden te lezen, én leuk om zelf over na te denken.

  Ben ook wel benieuwd welke denkers dan boven zouden komen drijven op Sargasso.

 2. 4

  En dan nu de uitvaart van #JohnnyHallyday. Parijs ligt plat. Iets van een miljoen mensen op de been. Een show zoals Johnny bedoeld had. Nederland mist wat. #TVmoment #TeGek

 3. 7

  @4: Om even te duiden: Macron en zijn vrouw staan naast de zoon en dochter van Johnny, voor de Madeleine de kist op te wachten. De president naast de familie! Voor een ouwe rocker! Ik kijk m’n ogen uit.

 4. 10

  @2

  Er zijn geen Sargasso leden die mijn denken hebben beïnvloed.
  Scherpe opinies ontbreken hier nu eenmaal. Ik zie dat je in @5 refereert aan Sargasso leden die al helemaal oninteressant zijn. Type Geen Stijl zeg maar. Type 13 in een dozijn mag ook.

 5. 13

  @6: Ah, interessante namen.

  Iain Banks kende ik niet eerlijk gezegd, maar van E.O. Wilson had ik toevallig net The Social Conquest of Earth op mijn telezenlijstje gezet … of kan je me een betere aanraden?

 6. 14

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/uitgemergelde-ijsbeer-klimaatverandering

  De beer zoekt wanhopig naar voedsel. Uiteindelijk vindt hij een vuilnisbak die wordt gebruikt door lokale Inuit vissers, maar hij heeft geen geluk. Er is amper iets eetbaars achtergelaten. De ijsbeer, een nog jong dier, sterft niet lang daarna. ‘Dit is hoe verhongering eruitziet,’ zegt Nicklen. ‘De spieren verschrompelen. Alle energie verdwijnt. Het is een langzame, pijnlijke dood.’

  De ijsbeer, symbool van de klimaatverandering, die eenzaam op een ijsschots staat. Dit beeld is even wat rauwer….

  Het aantal ijsberen wat nog leeft, schijnt mee te vallen overigens.

 7. 15

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/russische-trollen-nederlandse-media

  Ook bij RTL Nieuws, de Telegraaf en NRC zelf werd één tweet afkomstig van een trol aangetroffen. Andere sites waar dit gebeurde waren TPO (2), AD (3), Dagelijkse Standaard (4) en de Volkskrant (4). De gebruikte tweets bevatten verder geen misleidende informatie.

  OK. Kan gebeuren.

  Dat gebeurde wel op GeenStijl (6) en de uit GeenStijl ontsproten zender Powned (7). Zo publiceerde GeenStijl op 3 augustus vorig jaar een artikel gebaseerd op de tweet van een troll. Die beweerde dat jongeren in Parijs een bus in brand staken waarbij ze ‘Allahu akbar’ scandeerden. Vervolgens werd gelinkt aan een column van Arnon Grunberg waarin staat dat gelatenheid de beste reactie is op terroristisch geweld. Later blijkt dat er weliswaar een bus in brand was gestoken, maar zowel de Franse media, politie en omstanders ontkennen dat er islamitische leuzen zijn geroepen.

  En over een maand zeker weer een tweet van Trump waarin hij verwijst naar GS en beweert dat moslimterroristen bussen (beetje aandikken) in de brand hebben gestoken in Parijs?

 8. 18

  Ik was op een feestje in Amsterdam gisteren.
  Alle gasten ouder dan 55, Volkskrant en andere krantenlezers.
  Wat me opviel was een groot gebrek aan redeneringsvermogen.
  Maar nog meer: de onmacht om iets wilds te bedenken omdat er een oplossing nodig was.

  Ik wil van alles hopen, maar vooral dat jongeren het anders doen.

 9. 23

  @22

  Je bedoelt mevr Clinton? (ik spreek vreemden nooit zomaar aan bij hun voornaam)

  Ik ben geen voorstander van mevr. Clinton, maar slechter presteren dan Trump lijkt me vrijwel onmogelijk.

 10. 27

  @25: Je zit denk ik nog in de verkeerde modus. Obama noch Clinton zitten bij de Texaanse politie.

  Maar goed, het zij je vergeven, menig Foxnews presentator en kijker (wellicht hoor je daar bij?) meent ook dat we momenteel een regering Clinton hebben in de VS.

 11. 28

  @27: mijn eigenste puntje wordt node gemist. (Wat heeft Obama verbeterd? En van daaruit: wat zou POTUS Hillary doen… *bedremmeld zwijgt*)

 12. 29

  @28: Dat is nogal een dwaalspoor als reactie op #24 (en in geval van de “Clinton administration” bovendien 100% speculatie). Het is haast alsof je de aandacht ergens vanaf wilt leiden.

 13. 30

  @29: uhh, integendeel. 100% Verantwoorde speculatie met pijn in het hart. Ik ben zo verschrikkelijk veel bozer op (wouldbe) presidenten die de boel flessen achter je rug om dan op de botte hork.

 14. 31

  @3) Tja, als je het al gaat hebben over het flessen achter je rug dat iemand mogelijk zou hebben gedaan als de geschiedenis anders was gelopen, om de aandacht af te leiden van het flessen achter je rug van degene die daadwerkelijk de touwtjes in handen heeft en dat nota bene als een reactie op #onodigpolitiegeweld is het niet zo gek dat ik je alleen maar meer verdenk van een poging aandacht af te leiden.

 15. 32

  @31: ik denk hierover hetzelfde als Bismarck.
  Bismarck reageert natuurlijk op @30: , maar hij moet de shift-toets loslaten als #) typt .

  Intussen lees ik met open mond het bericht @24:
  Overigens is de Nederlandse politie ook niet scheutig met het vrijgeven van beelden.

 16. 33

  @31: ik waardeer je poging om een en ander met grote ogen te volgen.

  Maar daar blijft het bij.

  Spreken elkaar weer als je wat barrières hebt geslecht!

 17. 35

  @34: Ja laten we de aandacht nog verder afleiden met Assange. Ik merk op dat je erg veel reageert op me zonder te reageren op wat ik post. ACAG zeker?

 18. 38

  @35: dat is toch typisch aan dat soort volk? Sterke staaltjes whataboutism, en bergen kritiek op ‘wat had kunnen zijn’, zonder enig acht te slaan op wat er daadwerkelijk gaande is. Het zou lachwekkend zijn als het niet zo deerniswekkend zou zijn.

 19. 39

  @36: Dus?

  Als de politie “niet scheutig” is “met het vrijgeven van cultureel gerelateerde misdaden”, heeft Mitch Henriquez daar niet om gevraagd.

  Overigens lees ik vaak iets over “eerwraak” dus de overheid laat vaak iets weten over aan cultuur gerelateerde misdaden.

 20. 41

  @38: Het is natuurlijk het simpelste argument voor Trump gelovers:
  “ja, maar als Hillary president zou zijn geworden, dan zou ze iets véél ergers gedaan hebben, ik zweer ’t je, dat weet ik zéééker!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren