1. 1

  Mooi he? Komt er een gevaarlijk virus op je land af, het Zika virus. Stelt de regering voor om geld te reserveren voor onderzoek en maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. En dan neemt het parlement de voorstellen in een snelle procedure met overgrote meerderheid aan.

  Niet dus:
  https://www.theguardian.com/world/2016/jul/07/zika-funding-bill-us-house-paul-ryan

  En waarom? Omdat de Republikeinse meerderheid alleen maar de maatregelen wil goedkeuren als Obamacare wordt uitgekleed en als de vlag van de confederatie (u weet wel, die vlag die voor het koloniale slavernij verleden van de VS staat) weer op oorlogsbegraafplaatsen mag wapperen.

  Ondertussen neemt het aantal infecties toe, vooral in Florida en Puerto Rico. “To date nearly 2,500 people in Puerto Rico have been diagnosed with the disease, including 279 pregnant women.”

  Als je over twintig jaar in Amerika allemaal jonge mensen met ernstige afwijkingen tegenkomt dan weet je waar het door komt. Ze werden niet geholpen omdat de fucking confederatievlag niet op een kerkhof mocht hangen. Diep cynisch en een teken van een ernstig disfunctionele democratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren