SG-café zaterdag 09-05-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 09-05-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#2 bolke

https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/5116061/eu-hof-duits-hof-onbevoegd-voor-ecb-uitspraak

Het Duitse constitutionele hof oordeelt niet over het ECB, ze zegt alleen dat het ECB met een betere onderbouwing moet komen anders mag de DUITSE centrale bank niet meer mee doen (en dat castreert effectief de ECB want zonder de Duitsers is het ECB een papieren tijger).

#3 Le Redoutable

“In Duitsland groeit het verzet tegen de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. De actievoerders komen uit verschillende hoeken: antivaxers (tegenstanders van vaccinaties), linkse intellectuelen, bezorgde ondernemers, bekenden uit het extreemrechtse milieu, complotdenkers.”

Alle gekkies weer bij elkaar dus.

https://nos.nl/artikel/2333296-verzet-tegen-coronamaatregelen-groeit-in-duitsland-aan-ons-is-niks-gevraagd.html

#4 Frank789

Ybeltje Berckmoes van Ongehoord Nederland wil Youtubevideo verbieden waarin ON wordt bekritiseerd. Een gotspe, druist tegen hun eigen doelstellingen in.
https://www.youtube.com/watch?v=Tysguavr9kU&feature=youtu.be

#5 beugwant

Het Plus-artikel in het Parool: Hoe Nederland de kennis voor een kansrijk coronavaccin uit handen gaf leest als een jongensboek.

#6 Hans Custers

@5

Ik vind het niet heel overtuigend wat die mannen zeggen. “Wij hadden ook het Nederlands belang voor ogen.” is niet zo heel sterk als je vervolgens je bedrijf voor miljarden aan een buitenlandse multinational verkoopt. En volgens mij is er ook geen enkele garantie dat Crucell uiteindelijk niet aan een grote farmaceut verkocht zou zijn als ze het NVI wel over hadden kunnen nemen. Want dan zouden ze nog steeds een kleine speler zijn ten opzichte van de multinationals en zeker net zo gewild. Het grootste verschil was waarschijnlijk geweest dat ze nog meer dan die 2,8 miljard hadden kunnen vangen.

#8 Rigo Reus

Welk merkwaardig verhaal ik nou vandaag weer las
http://nurksmagazine.nl/2020/05/het-pekdruppelexperiment/

#9 Frank789

@8: Een oud en bij velen wel bekend verhaal dat elke keer toch weer interessant is.
Helaad wordt in de link de essentie van het experiment niet genoemd, namelijk dat ALLES vloeibaar is, als je maar lang genoeg wacht en als er een kracht op staat.
De bedenker van het experiment wilde namelijk aannemelijk maken dat zelfs rotsen “vloeibaar” zijn door keiharde pek als een voorbeeld te nemen.

Foto’s van rots-lagen alsof ze als een deken gevouwen zijn:
https://patriotlimited.com/f/10-amazing-geological-folds

#10 Henk van S tot S

@7:
Dat de rocker later dominee werd moeten we hem maar vergeven.

Over dominees gesproken:
deze is wel erg apart.
;-)

#11 Frank789

@10: Iedere gek die het beter denkt te weten op grond van religie o.i.d. is gefundenes fressen voor de krant die om kopij zit te springen. Maar daarmee helpt die krant wel het vertrouwen in experts te ondermijnen.

Je mag het niet zeggen, maar je zou al die gekkies een besmetting met corona toewensen zodat ze een lopend voorbeeld worden wat er kan gebeuren als je het beter denkt te weten. Maar ja, met slechts een paar procent van de bevolking besmet, kun je veel riskeren zonder zelf ziek te worden.

#12 Hans Verbeek

@9: rotsen (stollingsgesteenten) zijn wel degelijk vloeibaar geweest, basalt, graniet enz.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Stollingsgesteente

#13 Bismarck

@12: De foto’s waar #9 naar linkt zijn echter sedimentaire gesteenten.

#14 Frank789

@12: Het gaat er om dat zelfs keiharde gesteenten onder druk vervormen, vloeien. Dat het ooit vloeibaar magma, een laag sappige klei of voor mijn part een bak vers cement is geweest, doet er niet toe.

#15 Rigo Reus

@9, @12, @13 en @14 – alleen had God in die gevallen, dat Zij hard gesteente vloeibaar liet worden, in tegenstelling tot Thomas Parnell John Mainstone, geen filmamera bij Haar om dat proces te filmen. Alhoewel misschien had Ze die wel maar hebben we de beelden daarvan alleen nog niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*