1. 1

  http://www.joop.nl/opinies/extreemrechts-is-koddig

  Mensen die varkensmutsen dragen als protest tegen de zogenaamde ‘islamisering’ moeten alle ruimte krijgen om hun ‘inhoudelijke’ boodschap te verkondigen, opdat iedereen kan zien hoe belachelijk ze zijn

  Zogenaamde ‘antifascisten’ gingen naar Pegida demonstraties met de leus ‘laat ze niet lopen!’, een net zo fascistische boodschap als het ‘geen moslims meer’ van hun tegenstanders. In een vrij land heeft iedereen het recht om te demonstreren voor zijn ideeën, hoe abject die ook mogen zijn. Als die ‘antifascisten’ of die Pegida-aanhangers ooit aan de macht komen is het daarmee afgelopen, vermoed ik.

  Helemaal mijn idee.

 2. 2

  @1
  De ‘antifacisten’ zijn geen demonstranten, maar knokploegen die bedoeld zijn om de Pediga demonstratie uiteen te slaan en ze zo het vrije woord te ontzeggen. Als het echte demonstranten waren dan gingen ze vredelievend op een ander pleintje in een andere stad met een belachelijke muts op staan om te pleiten voor zoveel mogelijk immigranten.

 3. 3

  @2

  Daarom zijn die antifa’s net zulke fascisten als hen die zij menen te bestrijden. Zihni Özdil ziet het scherp en verwoord het goed. De focus ligt steeds op Pegida en de PVV. (niet ten onrechte trouwens) Maar deze lui zijn van hetzelfde slag.

  Antifa is oorlogszuchtig en wil net als de PVV/Pegida de vrijheid van meningsuiting beperken.

  Inderdaad, laat antifa maar elders demonstreren. Voor mijn part met een Wilders-pruik op of zo. Maar democratie staan ze niet voor, daarom zijn ze fascistisch.

 4. 5

  Die Grenzen aan de Groei, hebben we die nu al bereikt?
  Ja, sinds 2008 groeit het elektriciteitsverbruik in Nederland niet meer.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/03/schermafbeelding-2016-03-03-om-12-29-43.png?w=625[/img]

 5. 6

  @4

  Samsom zit in een spagaat. Zat hij maar in de oppositie dan kon hij zo’ n luchtbrug ten volle steunen. Maar het was overduidelijk dat de VVD er nooit mee akkoord zou gaan.

  Bas Heijne gaat kennelijk uit van het slechtste in een mens. De coalitie kraakt in haar voegen. De VVD probeert de PVV rechts in te halen, de PvdA probeert oppositie te voeren. Hetgeen gedoemd is jammerlijk te mislukken. Een kabinetscrisis over dit onderwerp komt de VVD alleen maar ten goede.

  Je zou kunnen stellen dat Samsom “een klein beetje dom” opereert. Zijn ruimte is veel beperkter dan die van de andere linkse partijen. Maar Samsom faalt al zolang als dit kabinet zit. Hij wilde af van het eeuwige ‘terugonderhandelen’ wat de PvdA zo eigen is/was. Maar hij vergeet dat als je een VVD’ er een hand geeft dat je dan ook je vingers moet na tellen. Je krijgt dan weer wel snel een pilsje van de liberalen als ze je uitlachen. Zo zijn ze dan ook nog wel weer.

 6. 8

  @3: Om als groep of individu voor fascist uitgemaakt te kunnen worden moet je aan nogal wat voorwaarden voldoen.
  De Afa’s voldoen daar zeker niet aan, integendeel en het is dan ook dwaas om ze die betiteling te geven.
  Wel nemen ze het niet zo nauw met de democratische waarden en schuwen het geweld niet.
  In een democratie is dat funest. Ze dienen dan ook volgens de regelen der wet terechtgewezen worden. Ook wil ik opmerken dat
  de Afa’s er een dubbele moraal ophouden. Zeker als je hun gedachtegoed over de grenzen volgt. Ik zie ze niet bij demonstraties gehouden door anderen dan pegida of xtreemrechts bijv.door moslims die keiharde anti-joodse leuzen scanderen of agressieve anti-democratische demonstraties houden.

 7. 12

  In @1 komt Lutine weer met een linkje, weer naar Joop, weer met kleinburgerlijke argumentatie van een onwetende.
  In daaropvolgende posts neemt iedereen weer stelling in z’n eigen welbekende schuttersputje.
  Lutine is geslaagd.
  Vraag aan Lutine: moest het zo nodig? We weten hoe jij er over denkt, jij weet hoe anderen er over denken. Dit maakt discussiëren heel vervelend, als het niets anders is dan herkauwen op smakeloos en hard geworden kauwgom.

 8. 13

  Ik heb hier toch wel een fors probleem: “wetenschappers” zeggen de identiteit van Banksy te hebben achterhaald. Tenzij blijkt dat Banksy ze heeft uitgedaagd of heeft meegewerkt vind ik het zeer bevreemdend dat wetenschappers jacht maken op de zelfverkozen anonimiteit van iemand. Ik hoop dat de Anonieme Hackers het prive leven van die “wetenschappers” eens even voor het publieke voetlicht kunnen brengen. Privacy lijkt steeds meer een gunst en het feit dat “wetenschappers” mee doen aan het “ontmaskeren” kan ik niet vatten.

  http://www.theguardian.com/artanddesign/2016/mar/05/banksy-unmasked-scientists-use-maths-and-criminology-to-map-artists-identity

 9. 14

  @8

  Uiteindelijk is de kwalificatie ‘fascist’ een mening. Of een scheldwoord voor sommigen. We zijn het iig eens dat die lui anti-democratisch zijn. En niet wezenlijk verschillend van degenen waar ze tegen ageren. Gelukkig wordt dit gezien.

 10. 15

  “Ik zou hem willen oproepen terughoudend te zijn.”
  Kijk eens wat een spierballentaal van Koenders.
  Daarvan is Ben Bot zich vast het apelazarus geschrokken.

  Hier, nog meer spierballentaal:
  “Volgens de EU komt de toenadering tot Europa onder druk te staan als er geen vrije pers bestaat in Turkije”

  Slappe zakken.

 11. 18

  @17: Stijgt het of stijgt het? Het stijgt.

  Uw eigen woorden: “Sinds begin 2015 is het elektriciteitsverbruik inderdaad licht gestegen (zie #12). Dat blijkt uit de publicaties van TenneT,”
  Dat was uw inbreng in augustus 2015 toen u ook al tegen uw eigen gewoonte alleen naar de lange termijn keek. Toen had u blijkbaar geen problemen met de opgerekte Y-as.
  We zijn nu 6 maanden verder en het stijgt nog steeds. En dat is het 12-maands voortschrijdende gemiddelde, dus de werkelijke stijging is al eerder dan 13 maanden geleden begonnen.

  Energieverbruik hangt sterk samen met economische activiteit en bevolkingsgroei. Dan mag ieder voor zich bepalen waar het naar toe gaat. Voorlopig stijgt het.

  https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-vrijdag-21-08-2015/

 12. 19

  @18:

  Energieverbruik hangt sterk samen met economische activiteit en bevolkingsgroei.

  Je kunt het elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking uitrekenen, Frank.
  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/03/schermafbeelding-2016-03-05-om-10-07-42.png?w=625[/img]

  Sinds 2008 is het gemiddelde elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking met zo’n 8% gedaald.
  Groei van de bevolking betekent niet automatisch groei van het elektriciteitsverbruik.

 13. 20

  @18:

  Energieverbruik hangt sterk samen met economische activiteit

  Ook dat is een beetje kort door de bocht, Frank.
  Ik heb het Nederlandse BNP per kwartaal gedeeld door de hoeveelheid elektriciteit, die in dat kwartaal werd verbruikt.

  In 1995 stond tegenover elke PetaJoule aan elektriciteit ongeveer 1000 miljoen euro. In 2015 is dat gestegen tot ruim 1500 miljoen euro per PetaJoule. Elke PetaJoule levert nu 50% meer BNP op dan in 1995.

  [img]https://www1.picturepush.com/photo/a/14970903/480/2016/Schermafbeelding-2016-03-06-om-14.34.37.png[/img]

  In 2015 lag het elektriciteitsverbruik lager dan in 2008, maar het BNP van 2015 ligt hoger dan dat van 2008.

 14. 21

  @19: [ Je kunt het elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking uitrekenen ]

  Waarom zou ik zo’n zinloze misleidende exercitie doen, mijnheer Verbeek?
  Om te verhullen dat 80% van het energieverbruik zakelijk is?
  Dus u wilt verhullen dat het bedrijfsleven DE bepalende factor is bij het totale verbruik?
  Dus in een crisisperiode met stijgende bevolking en dalende economische activiteit krijg je een spectaculaire daling in verbruik per hoofd van de bevolking? Ja, ammehoela.
  Het HUISHOUDELIJK energieverbruik per hoofd van de bevolking is al jarenlang stabiel is. Stabiel ondanks Ledlampen, Led-tv’s, zuinigere koelkasten, computers en CVketels et cetera.

  Dus, stabiel huishoudelijk verbruik per capita X groeiende bevolking = groeiend totaal huishoudelijk verbruik.
  Aangezien meer mensen ook meer woningbouw en broodbakken vereisen, stijgt deels ook het zakelijk energieverbruik bij groeiende bevolking.

  http://www.compendiumvoordeleefomgeving.nl/indicatoren/nl0036-Huishoudelijk-energieverbruik-per-inwoner.html?i=6-40

 15. 22

  @20: “Tot en met 1976 steeg het elektriciteitsverbruik elk jaar harder dan de economie. Dit heeft te maken met de groei van toepassingen die werkten op elektriciteit en het feit dat deze toepassingen op steeds grotere schaal gebruikt werden. Gemiddeld steeg van 1950-1976 het elektriciteitsverbruik met 8,2 procent per jaar, de economie groeide in die periode met gemiddeld 4,6 procent per jaar. Na 1976 groeide het elektriciteitsverbruik gemiddeld genomen mee met de economie. In de periode 1977-2013 groeien zowel het elektriciteitsverbruik als de economie met gemiddeld ongeveer 2 procent per jaar.”

  Een hoop mensen verwachten en dromen over een loskoppeling van economische groei en groei in energieverbruik.
  In 2015 hadden we de hoogste economische groei in 10 jaar én een groeiend elektriciteitsverbruik 13 maanden op rij.

  Tip Verbeek: deel eens het aantal bomen door zeeschepen. Zéér interessant, kuch.

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/industrie-energie/publicaties/artikelen/archief/2015/elektriciteitsverbruik-16-keer-hoger-dan-in-1950.htm

 16. 23

  @21: Door het gemiddelde elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking uit te rekenen, kun je uitsluiten dat stijging of daling van het verbruik veroorzaakt wordt door bevolkingsgroei of afname.

  @22: het is erg verwarrend dat je energieverbruik en elektriciteitsverbruik door elkaar gebruikt. Elektriciteit vertegenwoordigt slechts 25% van alle energie die in Nederland wordt verbruikt.

  Tip Verbeek: deel eens het aantal bomen door zeeschepen. Zéér interessant, kuch.

  Hilarisch, Frank. Ik ga niet met je mee naar dat nivo van discussie.
  Laten we over een half jaartje nog maar eens kijken naar het elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking.

 17. 24

  @15:

  “Ik zou hem willen oproepen terughoudend te zijn.”
  Kijk eens wat een spierballentaal van Koenders.
  Daarvan is Ben Bot zich vast het apelazarus geschrokken.

  Nou, meneer Koenders durft wel zeg. En dat terwijl er toch helemaal niets aan de hand is. Kijk maar, Ben Bot zegt het zelf:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/bot-noemt-oproep-koenders-over-zijn-lobbywerk-onterecht~a4257638/

  En wie geloof je nu eerder? Zo’n vuige socialist of een eerlijke katholieke heer als meneer Bot, met al zijn verdiensten voor het vaderland?

  Stiekeme linkmiechel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren