1. 1

  De ervaren NBC-journalist William Arkin kapt ermee.
  In zijn afscheidsbrief veegt hij zijn collega’s de mantel uit.

  I thought that the mission was to break through the machine of perpetual war acceptance and conventional wisdom to challenge Hillary Clinton’s hawkishness. It was also an interesting moment at NBC because everyone was looking over their shoulder at Vice and other upstarts creeping up on the mainstream.But then Trump got elected and Investigations got sucked into the tweeting vortex, increasingly lost in a directionless adrenaline rush, the national security and political version of leading the broadcast with every snow storm.

 2. 3

  @2: Toen het werd ingevoerd waren de reacties in brede lagen van de bevolking ook al zo conservatief. Terwijl het Frans toch de taal van de liefde pretendeert te zijn.

 3. 5

  @2: In combinatie met zaken als een wereldwijd verbod op draagmoederschap en uitbreiding van de kinderbijslag zien we daar inderdaad de zwarte component van de zwart-bruine coalitie.

 4. 6

  @2

  Helaas: het is sinds jaar en dag bekend dat -vooral- onder extreemrechts nogal wat homosexualiteit is, verborgen. Weer. En vooral: helaas.

  https://www.hopenothate.org.uk/2017/10/17/longest-secret-comes-end/ (let ook op verhaling over ‘die ene portier’)

  Voorbeelden te over, wat ‘zulks’ aangaat. Kijk alleen maar eens bij de Nederlandse extreemrechtse sukkeltjes, op social media (en dus geen sex) die te pas en te onpas ‘iets anaals’ erbij halen.
  Uiteraard veelal types die zelf nog nooit concreet over hun eigen sexuele geaardheid nagedacht hebben.

  Enfin, ik heb makkelijk praten als antifascistische extreemslinkse heterosexuele atheist.

 5. 7

  @5: Veeg je eigen straatje schoon simplisme; het is autoritaire conservatieve rood-bruine met zwart coalitie, de as is libertarisme versus autoritair / progressief versus conservatief.

 6. 8

  @7

  Sup, lees je nog altijd -al dan niet Russische- propaganda en plaats je dat vervolgens hier, papegaaitje?

  Libertariers vandaag en eergisteren, zijn en waren het altijd volgzame voetvolk onder de Schutzstaffel (zie FvD). One bootstep away, click. Ayn R. was enkel een zoveelste bevestiging. Hoi, Mark Rutte et al!

  Propagandahoeren, of je nou Ester Voet heet of niet, vegen beter zichzelf weg. Shoe, richting hoofd.

 7. 11

  @7: Ik laat me niks wijsmaken; Autoritair en conservatief zijn met elkaar getrouwd. De term rood-bruine coalitie is een vinding van de conservatieven, om de daadwerkelijk bestaande zwart-bruine coalitie te verhullen. De as is links-progressief versus rechts-conservatief. Het is geen toeval dat je (niet alleen in Nederland) bijna alle partijen terugvindt op die diagonaal.

  Verder wat #8 zegt: Vrijwel iedereen die zichzelf libertariër noemt, blijkt in werkelijkheid conservatief (of zelfs reactionair) met sterk autoritaire trekjes.

 8. 12

  @11:

  Autoritair en conservatief zijn met elkaar getrouwd

  Dat klopt, daarna gaat bij jou het licht uit: er is ook een autoritair en conservatief links; juist dat deel neigt naar de rood-bruine coalitie. Syriza doet het nu ook met extreem rechts, Adolf en Stalin waren ook jaren brothers in arms.

  Waar is het bij jou fout gegaan? Ik kan me nog een Bismarck herinneren die een stuk genuanceerder was en open stond voor rede.

 9. 13

  @12: gek. Dat moest dan wel alleen van zijn zijde komen in een discussie met jou. Nog nooit jou zien inbinden of een fout toegeven.

 10. 14

  @12: Adolf en Stalin

  En daarna Stalin en Winston.Nog meer jaren.

  In internationale politiek zie je vreemde bedgenoten;zegt niks over partijverhoudingen in een land.

 11. 16

  @12: Ik hoef niet naar Griekenland om te wijzen op de coalitie daar tussen Syrizia en de Gouden Dageraad. Kijk gewoon eens naar de link die je zelf geeft: In de kwadrant links-conservatief zit geen enkele partij, in rechts-progressief nog net ocharme alleen D66. In rechts-conservatief vinden we vijf partijen (waarvan er drie momenteel regeren) in links-progressief ook. Er is geen straatje schoon te vegen, het is een leeg plein daar in de “rood-bruine” hoek. Ondertussen steek jij je kop in het zand voor de zwart-bruine coalitie, die inmiddels in Europa wel degelijk voet aan de grond heeft gezet.

 12. 17

  @16: Ik steek mijn kop niet in het zand, waar ontken ik zwart-bruin? De zwarten in Italië hebben Mussolini ook mogelijk gemaakt.

  Jij bent diegene die net doet of links één homogene breipap is en rood-bruin ontkent. Er zitten bijvoorbeeld grote verschillen tussen het naar autoritair en conservatisme neigende SP en het vrijzinnig GroenLinks waar de SP bij het Oekraïne referendum zonder enige schroom fascistische Putinistische propaganda zat na te blaten.

 13. 18

  @17 “De zwarten in Italië hebben Mussolini ook mogelijk gemaakt.”
  Wartaal.

  SP en Groenlinks liggen dicht bij bij elkaar, zie:
  http://stukroodvlees.nl/stemgedrag-nieuwe-tweede-kamer-coalitie-verenigd-50plus-op-links/

  Kijk naar stemgedrag TK in 2012-2013.

  Centraal in elke conservatieve ideologie staat het handhaven van de traditionele hiërarchieën die bedreigd wordt door recente ontwikkelingen; dat is het meest kenmerkende van conservatieve ideologieën. SP is echt geen conservatieve partij.

 14. 20

  @19 “De zwarten (katholieken) hebben Mussolini mede mogelijk gemaakt.” In Italie was iedereen zo’n beetje nominaal katholiek in die tijd. Wie bedoel je eigenlijk met katholiek in deze context?

  Behoudend is iets anders dan ideologisch conservatief. Als de SP tegen het verhogen is van de AOW-leeftijd dan willen ze bepaalde sociale rechten behouden waar de linkse partijen altijd voor geijverd hebben, maar zo’n standpunt kun je niet ideologisch conservatief noemen.

  Het stemgedrag van de SP in de TK correspondeert veel meer met die van GL dan PVV, Gezamelijk stemgedrag SP en GL in 2012/2013 was 78% , PVV SP was 44%.

 15. 21

  Offtopic, maar:
  @gbh en Bismarck: Heb ik iets verschrikkelijk gemist? Wat bedoelen jullie precies met een coalitie tussen Syriza en GD? Ik wist van niets, duckduckgo me suf, maar kan niets vinden.

 16. 22

  @21: Bestaat ook niet, maar daar laat gbh zich niet door hinderen in zijn drang om ons te wijzen op het “rood-bruine gevaar”.

 17. 23

  @11 “Ik laat me niks wijsmaken; Autoritair en conservatief zijn met elkaar getrouwd.”

  Je hebt je duidelijk wel wat wijs laten maken, het is juist links die alles autoritair opdringt, van hoe je je kinderfeestje wil vieren tot wat je op je bord legt. De meest autoritaire regimes van de afgelopen eeuw waren het communisme, het Oostblok socialisme en de speciale Duitse variant van het socialisme (over Rood-Bruine coalitie gesproken)

  “De as is links-progressief versus rechts-conservatief.” Ook dit is onzin, de SP is zo links conservatief als wat. De modernisering van de Sociaal Democratie hebben ze nog steeds niet verwerkt, evenals heel wat reageerders hier verlangen die terug naar de jaren ’60-’70.
  De enige beetje progressieve op links zijn de GroenLinksers, al worden die nu bijna ingehaald door de meest progressief groene coalitie ooit. In Engeland heeft links zelfs een bejaarde Hippie met jaren ’70 ideologie uit de kast gehaald, lekker progressief!

  Rechts is alles wat niet tot de linkse kerk behoord van conservatieve religieuze tot progressieve liberale.

 18. 25

  @23: Wat ik me dan afvraag: Als je de moeite neemt zo’n lang stukje te typen, waarom dan niet om even op de link in #7 te klikken. Dan hoef je zelf je aantoonbare fouten niet op te typen, in plaats dat wij je er (weer eens) op moeten wijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren