1. 2

  VVD-gezwam:

  ’Het is niet de bedoeling om mensen te laten wegkomen met dat ze te veel schulden maken’, zei VVD’er Perjan Moors in de Tweede Kamer. ‘Schuldhulpverlening is bedoeld om financieel orde op zaken te stellen, niet om te pamperen, te pappen en nathouden.’ Moors wil dat een adempauze alleen wordt toegekend in uitzonderlijke, extreme gevallen en alleen als het ook in het belang is van schuldeisers. ‘Als mensen steevast uit de brand worden geholpen door de overheid, zullen zij niks leren van hun fouten.’ Hij sprak over een totaal verkeerd signaal, en het zou onrechtvaardig zijn voor .u en mij als belastingbetalers die netjes hun rekeningen betalen’. (bron: binnenlands bestuur)

  De laatste zin, dat als VVD-er, tja …

 2. 5

  @2: haha, die vvd toch.
  Voorbeeld hoe een schuld razendsnel escaleerd.

  Voor werk van station Amsterdam Amstel naar station Nijmegen.
  per ongeluk ingechecked bij de metro ipv ns (staat ‘kuch’ erg duidelijk aangegeven bij de incheckpoorten ‘kucherdekuch’). Bij de controle van de conducteur geen kontant geld bij me dus
  vordering met boete wordt nagestuurd. Voor werk 16 dagen in Rijssel, bij terugkomst ns betaald. Blijkt buiten de betalingstermijn.
  Meteen incassobureau erop. Gisteren net terug van nog eens 14 dagen Rijssel en geconfronteerd met incassobureaubrief. en ja, weer buiten de betalingstermijn. De rit koste oorspronkelijk €10,90 (dalurenkaart), inmiddels opgelopen tot €88,10 waarvan eerste bedrag reeds betaald. Dat is ±800% de oorspronkelijke schuld. Wordt vervolgd.

  Kan je je voorstellen hoe dat gaat bij iemand die ieder dubbeltje moet omdraaien en niet meteen kan betalen? Hoe je van een relatief gering bedrag aan schuld binnen een maand met niet meer af te lossen schulden zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren