1. 1

  Doet Sargasso nog aan tweespalten?

  26 september 2016:

  Nijman steekt zijn irritatie over de politieke stap van Jan Roos niet onder stoelen of banken. “Ik heb iets tegen journalisten die de politiek ingaan”, zegt Nijman tegen RTL Nieuws.

  “Roos en Baudet vergeten in al hun ijdelheid één ding: GeenPeil was succesvol omdat het van buiten de Haagse arena kwam”, schrijft Nijman -zelf werkzaam bij GeenStijl- op Twitter. “En verder betreur ik het dat een zuiver en onafhankelijk democratisch initiatief nu al twee egomane opportunisten heeft gekatapulteerd”, aldus Nijman.

  Vandaag (twee maanden en een week later):

  PERSBERICHT – GeenPeil begint een partij en doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. […]

  Namens GeenPeil,
  Bart Nijman

 2. 3

  @1 Hoe meer populistische splinterpartijtjes hoe kleiner SP en PVV, hoe beter. Als ik tussen de regels doorlees wordt het overigens niet een echte partij, maar een Oekraïnereferendum achtige stunt om de democratie te dwarsbomen.

 3. 4

  Verkiezingstijd:

  VVD tweet

  Mark Rutte tegen ALDE-congres: “Too often, elites in Europe say that the people are wrong. But the people are not wrong! You are wrong!”

 4. 7

  @5: Goh, zelfs de typische linkse wegkijker Groenteman begint het licht te zien op haar oude dag. Let’s face it: de moslimwereld lijkt akelig veel op nazi-Duitsland en in dit ‘rijk van rancune’ is ook het antisemitisme weer virulent aanwezig. Door zo veel moslims naar Europa te halen, wordt het leven voor Joden hier onmogelijk gemaakt. Ik vind dat onbestaanbaar na WO II en elk jaar ‘nie wieder’-geprevel op 4 mei. Jan Terlouw zal wel weer zeggen dat de politici niet goed hebben nagedacht over de consequenties van hun immigratiepolitiek…

 5. 8

  @5: dat ze zo gemakkelijk Corbyn erbij haalt als voorbeeld van anti-semitisme, bewijst enkel dat ook zij geen verschil maakt tussen anti-semitisme en anti-Israel/kritiek hebben op de staat Israel. In DWDD zei ze dat wel -dat het dus niet hetzelfde was- om een zin later het weer net zo gemakkelijk gelijk te stellen.
  Zolang Israel doodleuk mensenrechten aan hun laars blijft lappen, zal de haat tegen Israel echt niet minder worden onder moslims.

 6. 10

  @4: De VVD wordt vaak verweten met dubbele tong te spreken (vergelijkbaar met het vroegere verwijt aan Arafat): populistisch naar het Nederlandse volk en pro-Europees in Brussel.

  Maar uiteindelijk komt dat voor de VVD op hetzelfde neer: het uitgangspunt van de VVD is het Nederlands belang (en niet het Europees belang) maar omdat een Nederlands isolement Nederland (als handelsland) zou schaden acht de VVD het altijd het meest in het Nederlands belang om met alles voor te stemmen van wat Brussel wil.

 7. 11

  @9: Ik hecht altijd weinig waarde aan de statistieken waaruit zou blijken dat Nederland zo’n beetje wereldkampioen is qua vrijheid van meningsuiting, persvrijheid etc. De onderzoekers verraden namelijk (ja ja, daar is ie weer!) een typisch linkse ideologie in hun onderzoeksmethode door uitsluitend naar de overheid te kijken. Dat bv. bij homo’s of joden de ruiten worden ingegooid door Marokkanen en dat de overheid daar laks op reageert, wordt zo niet meegenomen in het onderzoek: het is immers niet de overheid die de ruiten ingooit dus is het prima gesteld met de vrijheid om homo of jood te zijn in Nederland, lijken de onderzoekers te denken. Dat bv. rechtse groepen niet eens kunnen demonstreren omdat die structureel door linkse ‘tegendemonstranten’ met geweld worden verjaagd, wordt zo eveneens niet meegeteld. En zelfs als de overheid zelf onverdraagzaam optreedt, zoals bij de vervolging van Wilders, kijken de onderzoekers weg omdat zij het blijkbaar wel eens zijn met de typisch linkse vormen van intolerante verboden waarop Wilders wordt vervolgd. Men moet aldus bij het “Nederland is heel tolerant en vrij” er zelf bij denken: “bezien vanuit links perspectief!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren