1. 7

  http://m.telegraaf.nl/article/28277153/eu-wil-meer-grip

  “Toch lijkt verandering onvermijdelijk. De Franse president Macron en zijn Duitse collega Merkel zijn vastbesloten…..”

  Eat een eng zinnetje. Ze willen eigenlijk niet in Den Haag, maar zullen wel moeten is de verwachting. En dan zijn sommigen in de veronderstelling dat we in een democratie leven! Ook leuk btw: weer geen woord hierover tijdens de verkiezingen…

 2. 10

  @7: Uit het artikel: “Het is bedoeld als discussiestuk”
  Dat de telegrof er iets anders van maakt is niet verwonderlijk. Dat jij dit als (absolute) waarheid ziet ook niet

 3. 14

  @11: Daar word ik alleen maar blij van. Ik heb nu tolstickers van Oostenrijk en Tsjechje op mijn voorruit en voor Slowakije en Hongarije moet ik me aanmelden en digitaal (laten) registreren. In Duitsland moet ik binnenkort ook betalen. Ook in Nederland zal het komende kabinet de wegenbelasting – naar ik hoop en verwacht – gaan ombuigen naar een belasting voor het daadwerkelijk rijden en niet voor het bezit van een auto.
  Ik zal blij zijn als ik één bedrag mag betalen voor rijden in de EU.

 4. 16

  @14: er is al een systeem om het autogebruik te belasten, nl de brandstofprijs. Schaf gewoon de wegenbelasting af of maak die uniform. Simpel!
  Maar nee, wat gaan ze doen: ze gaan weer tig miljoen/miljard investeren in een ingewikkeld systeem waar ongetwijfeld weer veel ellende uit voortkomt.
  Om nog maar te zwijgen van de verborgen agenda: men heeft op die manier via een slinkse weg de controle over heel veel data die zeer interessant zijn voor allerlei partijen. Maar dat wordt natuurlijk niet vermeld.

 5. 18

  @11 De rillingen lopen over mijn rug als ik denk aan een samenleving waarin iedereen 24/7 gevolgd wordt. Bij deze kwestie sta ik 100% aan de kant van de telegraaf/geenstijl.

  De enige manier waarop je dadelijk nog anoniem van de ene stad naar de andere kan, zelfs binnen Nederland, is door een veel duurdere tijdelijk ov-chipkaart met muntgeld te betalen. En hoe lang blijft dat nog mogelijk?

 6. 19

  @17 Als dat de prijs voor vrijheid is (net wat minder belastinginkomsten in oost- en zuid-nederland) dan betaal ik die graag. Plus denk aan het geld dat je bespaart door niet alle 500 miljoen auto’s in de EU van zo’n kastje te voorzien en iedereen constant te volgen.

 7. 20

  Er zal nog veel moeten gebeuren voordat dit ingevoerd kan worden. Ten eerste lijkt het Telegrof-artikel maar een enkele bron te hebben en zoals ik het lees heeft die persoon een mening, maar geen feiten genoemd. Het is een voorstel, die niet aangenomen hoeft te worden of niet in deze vorm.

  Ondanks dat ben ik er bang voor dat men dit gaat invoeren, want wij de burger moeten constant bewaakt worden, aldus de regering hier en bij het Europees parlement.

 8. 24

  [img]https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18740192_1450570388336884_741286705387696898_n.jpg?oh=4151e5070272bf321001edd7662bce60&oe=59AD2157[/img]

 9. 28

  @27: Ja ze hebben de olifant weer losgelaten in de porceleinkast. Ik vind wel dat deze stap consequenties moet hebben als het definitief over en uit is. Dat kan nog wel een paar jaar duren maar extra heffingen op goederen uit de VS vanwege ongerechtvaardigd concurrentievoordeel lijkt me een goede eerste stap.

 10. 33

  @12:

  Wie weet… Ach, wat maakt het ook uit eigenlijk? Over 50 jaar zijn we gewoon een nummertje, is identiteit verboden en worden we 24/7 gevolgd zodoende de marketing-afdeling je helemaal kapot kan targetten. Toch doet het pijn, van alle landen in de hele wereld is het een legerloos (nu nog wel) vergaderinstituut die iedereen onderwerpt.

 11. 34

  @22

  I Like How You Type, Catchy, Ain’t It?!
  http://www.snopes.com/1998-trump-people-quote/

  Gast, werkelijk, sluit je interwebs voor een tijdje af.

  Terzijde:
  ROFLMAO @ ‘is identiteit verboden’ @33

  Als je wil praten over je identiteit, of juist het gebrek daaraan, beste Henk, gooi het er dan ‘gewoon uit’. Over zo’n 50 jaar ben je (pas) bejaard en oud. ;-]

  Vertel eens, aub, hoe denk jij dat je persoonlijke identificatie, je ik/ zijn – zo je wil, ‘verboten’ zal worden, terwijl er momenteel wereldwijd nota bene allerlei reeds verworven rechten aan banden worden gelegd. Dit tot groot gejuich, van menig ‘ter (extreem)rechtse zijde’ van het politieke spectrum. De VVD, incluis. Oh, en m’n mattie altJohan. Ook.

  Verworven Rechten zijn toch ook maar ‘een mening’, binnen debielrechtse kringen?!

  Met je fucking ‘zijn we gewoon..’

 12. 35

  Heerlijk dat Henk de Waal blijkbaar zo pro-privacy is, terwijl alle rechtse partijen -zonder uitzondering- in het vorige decennium constant voor privacyschendende maatregelen heeft gestemd. Pas nu de EC ook zoiets wil gaan doen, wordt hij wakker en schreeeuwt moord en brand. Wat lachwekkend (en meelijwekkend) hypocriet.

 13. 36

  @35:

  Grappig, maar mijn partij bestaat nog geen jaar. En verder stem ik niet tijdens tweede kamer verkiezingen, tot de laatste dus. Dat heb ik ook pas zo’n 100 x medegedeeld, dus dat had je nooit kunnen weten. Zijn er nog andere dingen waarvoor je me verantwoordelijk wilt stellen? Klimaatontkenning wellicht? Deze rechtse bal was er vanaf t eerste uur al bij hoor. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren