SG-café woensdag 29-07-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 29-07-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (42)

#1 Arduenn

Slecht (of juist goed?) nieuws voor de Don Quichottes onder ons. Volgens die verdomde wetenschappers zijn windmolens nu toch echt wel een volwaardig alternatieve energiebron.

https://www.nature.com/articles/s41560-020-0661-2

Helaas is alleen de abstract gratis, maar het Imperial College zelf heeft ook nog een krantje:

https://www.imperial.ac.uk/news/200353/offshore-wind-power-cheap-could-money/

#2 Krekel

Helaas is alleen de abstract gratis

Niet doorvertellen, maar sci-hub is je vriend …

#3 Le Redoutable

De tweede corona golf breekt in alle mondkapjeslanden om ons heen volop uit:

“Dinsdag leverde het Robert Koch- Institut (RKI), het Duitse RIVM, een net zo bezorgde boodschap af. Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Duitsland is op dagbasis verdubbeld naar ruim 600.” ” „We zijn nalatig geworden”, zei Lothar Wieler van het Duitse Robert Koch-Institut dinsdag. Steeds minder Europeanen nemen hygiëne- en afstandsregels serieus, terwijl dat wel het middel is om de situatie onder controle te krijgen. ”

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/28/burgers-zijn-coronamoe-is-te-zien-in-heel-europa-a4007246

Tsja, een probleem proberen op te lossen door schijnmaatregelen te verzwaren werkt natuurlijk nog meer averechts en die “waarschuwende functie” valt blijkbaar ook vies tegen na een paar dagen.

#4 beugwant

@2:

Технические работы на сервере
Скорее всего, сайт заработает через несколько минут

(onderhoud, waarschijnlijk zo weer up.)

#5 Hans Verbeek

@3: aantal besmettingen stijgt gewoon verder, ondanks de mondkapjes. Of misschien dankzij de mondkapjes.
Laten we de schuld maar schuiven op de jongeren
https://www.parool.nl/nederland/rivm-start-campagne-na-stijging-besmettingen-jongeren-moeten-gedrag-aanpassen~bd9a3029/

#6 Bismarck

@5: Gek is dat, het artikel waar je naar linkt gaat helemaal niet over mondkapjes. Ik ben verder ook wel benieuwd naar dat “ondanks de mondkapjes”. Bij mijn weten zijn mondkapjes in Nederland nog bijna nergens verplicht (en draagt de overgrote meerderheid van de Nederlanders ze ook niet in de openbare ruimte).

#7 Hans Verbeek

@6: goeiemiddag, Bismarck.
Ik reageerde op deze zin

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Duitsland is op dagbasis verdubbeld naar ruim 600.

En in Duitsland zijn de mondkapjes wel op veel plaatsen al wekenlang verplicht.
https://duitslandinstituut.nl/artikel/38700/mondkapjesplicht-blijft-in-winkels
Waarom stijgen de besmettingen in Duitsland?

#8 tigger

Het officiële cijfer wordt pas donderdag bekend, maar nu staat eigenlijk al vast dat het groeicijfer over de Amerikaanse economie over het tweede kwartaal het slechtste ooit wordt. Naar verwachting zal de grootste economie ter wereld met zo’n 35% gekrompen zijn, zo meldt persbureau Bloomberg.

https://fd.nl/beurs/1352690/groeicijfer-amerikaanse-economie-wordt-het-slechtste-ooit

#9 Hans Custers

@7

Waarom stijgen de besmettingen in Duitsland?

Dat staat ook in het citaat van #3 waar die zin over de verdubbeling vandaan komt. Uit je eigen link in #5 zou je ook nog wat informatie kunnen halen, als je het zou willen begrijpen. Dit bijvoorbeeld:

Mensen geven elkaar een knuffel, hangen om elkaar heen. Dat is menselijk, ik heb er ook behoefte aan. Maar het virus grijpt dan zijn kans. We zien nu ook relatief veel jongeren die besmet raken

#10 Hans Verbeek

https://www.aardeboerconsument.nl/in-2015-gebruikte-de-landbouw-6x-zoveel-energie-als-in-1952-voor-dezelfde-output

“Mijn onderzoek laat zien dat de stijging van de opbrengsten in de landbouw sinds 1950 klein is (slechts 12 procent), terwijl de input enorm is gestegen: ruim 600 procent. Vooral het indirecte gebruik van energie, arbeid en land is gegroeid. Ik heb alle input en output omgerekend naar energie. In 1950 leverde de landbouw net iets meer energie op dan erin was gestopt. In 2015 is de input per hectare ruim zes keer zo hoog als de output. De landbouw heeft dus zes eenheden energie nodig om één eenheid energie te produceren. Hoe kun je dat efficiënt noemen?”

#11 Frank789

@10:
Ik dacht al, zeer idealistisch die man, maar wanneer komt nu het Verbeek ideaal? En daar is ie:
“Er moeten 470.000 extra mensen op het land gaan werken.”
En dan komt het klapstuk:
“Mensen gaan dus meer bewegen en gezonder eten. ”
Proesst. Ja hoor, maar liefst 3% van de bevolking gaat meer bewegen.

En waarom ze gezonder gaan eten als ze op het land werken is me een raadsel.
Ik moet bij (jonge?) landbouwers altijd denken aan Deer trekkers, Grolsch, Oerend Hard en zuipketen.

In de huidige economische structuren halen we 470.000 oostblokkers binnen want we kunnen nu al geen aspergestekers en dergelijke vinden. Onze hele vleesverwerkende industrie blijkt door Corona op (uitbuiting van) oostblokkers te drijven.

Er moet dus veel meer veranderen dan een paar stadse mensen die willen weten waar hun voedsel vandaan komt.

#12 Henk van S tot S

Iemand nog behoefte aan een lekker warme vakantie op een coronavrije plek?
Neem een boot naar Spitsbergen, het is daar warmer dan ooit.

#13 lmgikke

@3 en allen die lopen te blaten over mondkapjes:

https://scitechdaily.com/seeing-is-believing-comparing-facemask-effectiveness-in-mitigating-transmission-of-covid-19/

https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2020/07/10/ask-ethan-what-is-the-science-behind-wearing-a-mask/#2d9c05105f3c

Het is WETENSCHAPPELIJK bewezen dat ze werken. Zelfs een simpele bandana werkt al.

en mbt de stijgende besmettingen in die landen: oorzaak en gevolg niet verwarren aub. Zonder mondkapjes was het sneller gestegen.

En graag voortaan een wetenschappelijke onderbouwing MET bronvermelding voordat je weer wat loopt te blaten en onwaarheden loopt te verspreiden.

#14 lmgikke

https://edition.cnn.com/world/live-news/coronavirus-pandemic-07-29-20-intl/h_701e312f1f7046549c3d1d9a67d3bdb1

scroll naar het stuk van Dr Fauci, nogmaals het nut van mondkapjes (en andere maatregelen)

#15 Anoniem

@13 We hebben dat virus in Nederland naar praktisch 0 teruggebracht zonder mondkapjes te dragen in winkels en supermarkten (terwijl die de hele tijd wel gewoon open waren en de supermarkten zelfs extra druk waren). Mondkapjes in winkels en supermarkten zijn dus sowieso niet nodig (laat staan op de openbare weg). Dat er nu een kleine toename is heeft blijkbaar ergens anders mee te maken. Maar het zou echt stom en zonde zijn het publiek tegen je in te gaan jagen met een enorm nare maatregel die nergens voor nodig is.

Die andere landen waar nu een veel grotere toename is dan in Nederland gebruiken juist al de hele tijd mondkapjes.

#16 Anoniem

@14 Ja Amerika, daar moeten we echt een voorbeeld aan nemen in deze crisis, die hebben het zo goed aangepakt…

#17 Frank789

@13: [ Het is WETENSCHAPPELIJK bewezen dat ze werken. ]

En in hoeverre zou er sprake kunnen zijn van
“HET WERKT WEL, MAAR HET HELPT NIET”?

Voorbeeld: zet ’s avonds een muggenval/-lokker buiten in de tuin en je vangt honderden muggen. Het werkt wel, maar het helpt niet als er tienduizenden muggen in je tuin rondvliegen.

Er is immers heel wat voor te zeggen dat we het virus in Nederland redelijk onder controle kregen zónder mondkapjes.

Als mondkapjes vooral werken om de besmetter in toom te houden, dan geldt momenteel waarschijnlijk “het werkt wel, maar het helpt niet” omdat er momenteel slechts een paar honderd besmette personen in Nederland vrij rondlopen, dus het heeft nauwelijks werking als Jan en alleman overal en altijd mondkapjes gaat dragen.

#18 Bismarck

@17: “slechts een paar honderd besmette personen in Nederland vrij rondlopen”

Dat valt dus nogal tegen. Naar schatting zijn er momenteel ruim 10.000 mensen in Nederland besmettelijk met de ziekte (ongeveer 6 keer zoveel als een paar maanden terug) en de overgrote meerderheid daarvan gaat niet in thuisisolatie (laat staan een coronatest doen). Of maskers daar veel aan gaan helpen weet ik niet (als iemand goed richting je masker hoest, krijg je het virus toch wel binnen, zij het direct of later, als je je masker af doet). Maar dat de huidige maatregelen (of waarschijnlijker: de mate waarin iedereen zich daaraan houdt) onvoldoende zijn om verspreiding tegen te gaan is wel duidelijk.

#19 lmgikke

@15: oorzaak en gevolg niet door elkaar halen.

Het verbieden van bijeenkomsten binnen is wat geholpen heeft. straks in de herfst gaan we weer naar binnen toe. Alle grote verspreidingen zijn binnen in slecht geventileerde ruimtes , ruimtes met airconditioning zonder goede hepa filters geweest. Daar gaan mondkapjes helpen. Dus in publieke ruimtes binnen.

Hillegom is mooi voorbeeld. Brandhaard, en wat blijkt, de besmettingen vonden plaats onder de cafe bezoekers die na 23 uur daar waren, om 23 uur werden de deuren en ramen gesloten ivm geluidsoverlast.

En ooo wat is het een nare maatregel, ik zelf draag ze sinds het begin van de crisis, stelt niet zoveel voor hoor. Liever een mondkapje dan dat mensen om mij heen dood gaan of ziek worden met allerlei lange termijn gevolgen.

LEES de wetenschappelijke artikelen , het feit dat hier gewoon door geblaat wordt laat zien dat je niet gelezen hebt, maar gewoon doorblaat wat je ergens anders hoort.

Ik dacht ik post ook de link naar de video (seeing is believing) omdat men toch niet leest. blijkbaar was dat al teveel gevraagd.

@16 ja, daar kunnen we wat van leren. (dat is iets anders dan een voorbeeld aan nemen) Overal waar in USA mondkapjes gebruikt werden steeg het minder snel. De staten waar men het bediscussieerde zoals Florida zijn de staten waar het het snelst stijgt. Zelfs Trump ging overstag.

@17 we weten niet hoeveel er echt rond lopen. Mondkapjes helpen verspreiding door mensen zonder symptomen te voorkomen.

Maar goed, Nederland is eigenwijs, gaat ons vele onnodige doden kosten in de herfst, en is een dikke middelvinger naar het zorg personeel en de wetenschap.

Ik snap werkelijk waar niet wat het probleem is. Mondkapjes kunnen een totale lockdown voorkomen als je ze juist inzet. Maar blijkbaar willen we dat niet.

Doe wat je wilt, maar besef dat onze zorg niet klaar is voor een tweede golf. In Tilburg zit nog 10% van het verplegend ic personeel ziek thuis. En steeds meer nemen ontslag. Allemaal omdat ze het niet nog een keer aankunnen. Die mensen hebben PTSD en wij zeuren over een bewezen effectieve maatregel. waarom ook weer?

Het lijt de spookrijder wel: ” wat nou 1 spookrijder, ik zie er honderden’

Over een jaar praat men wel anders. Dan zal de meerderheid die nu tegen loopt te blaten (terwijl de wetenschap toch echt iets anders zegt) moeten bekennen dat ze het anders hadden moeten doen.

Bewust onwaarheden blijven verspreiden is crimineel, zeker nu de consequentie voor de komende maanden
desastreus zal blijken te zijn.

#20 Bismarck

Beetje off topic:

“Zelfs Trump ging overstag.”
Ligt het aan mij als ik denk dat Trump overstag ging toen ie eens goed naar dit kaartje keek?

#21 majava

@15:

Maar het zou echt stom en zonde zijn het publiek tegen je in te gaan jagen met een enorm nare maatregel…

Een enorm nare maatregel? Vertel eens hoe naar het is? Ik mijd alles en iedereen als de pest /Seth, maar heel af en toe moet ik een winkel in. Mondkapje mee in auto, hop over m’n pie hole en in de prullenbak zodra ik weer buiten ben. Nou, wat erg. Traumatisch zelfs. Heb ik het niet eens gehad over de handontsmetter die ik ook in de auto heb. Dat ik zoiets bij me moet hebben is al een Karen/Chad momentje waard.

Maar serieus, wat is er nou zo naar?

#22 lmgikke

@20: ik denk eerder dat hij overstag ging toen helder werd dat zijn kiezers uit 2016 hem verlaten door hoe hij de corona crisis aanpakt.

Trump kent namelijk maar een drijfveer, eigenbelang.

#23 lmgikke

@15: Weet je wat pas naar is?

In je omgeving mensen moeten begraven die vol in het leven stonden

In je omgeving zorg personeel zien die voor het leven beschadigd zijn met PTSD

In je omgeving mensen (en ook jongeren!) die maanden aan het revalideren zijn en nooit meer volledig zullen genezen.

En te moeten realiseren dat een groot deel van onze samenleving zo egocentrisch en egoïstisch is dat ze daar niet eens bij stilstaan

En achteraf moeten beseffen dat dat allemaal een stuk minder had kunnen zijn als je een mondkapjes in de publieke binnenruimte had gedragen.

Daarom draag ik al sinds maart mondkapjes in publieke binnenruimte.

#24 Frank789

@18: Ok, maar nog steeds een kans van ongeveer 0,059% dat je een besmette persoon tegenkomt én dan nog als geen enkele besmette persoon zich aan de zelfquarantaine houdt, wat me overdreven lijkt.

Daarbij wordt 60% in een thuissituatie besmet. Dus mondkapjes in huis dragen als je niet alleen woont is mogelijk het meest effectief?

#25 Henk van S tot S

@20:
Sinds wanneer kan Trump kaartlezen???
;-)

#26 lmgikke

@24: komt tie dan:

1 persoon besmet 30 anderen in een slecht geventileerde binnenruimte.

Die 30 besmetten elk 2 personen in de thuissituatie

totaal 90 besmettingen waarvan 67% in de thuissituatie…

vervolgens gaat er 1 van hen naar de kroeg of iets dergelijks, en dan begint het riedeltje op nieuw…

En aangezien een deel van de mensen niet eens door
heeft dat ze besmet zijn, en dus vrolijk zich in het openbaar begeven is het dus wel degelijk van belang dat men mondkapjes draagt in publieke binnenruimtes..

zo moeilijk is het niet.

#27 Frank789

@26: Het exponentieel toenemen van eventuele besmettingen ontken ik nergens.
Feit blijft dat je op dit moment ongeveer een kans van 0,059% hebt dat je een besmette persoon tegenkomt en daar moet nog een kans overheen dat de situatie besmettelijk zou zijn.
100.000 mensen mondkapjes laten dragen voor de 60 besmette die er tussen zitten en eigenlijk hun mondkapjes zoveel mogelijk in de thuissituatie moeten dragen.

Thuis en op het werk mondkapjes dragen kan 70% van de besmettingen voorkomen. Voorop gesteld dat men niet elkaar zit af te lebberen of elkaars kopjes ongewassen gebruikt.

#28 Anoniem

@19
Aantal IC patienten als gevolg van corona in Nederland is gekelderd van 2000 naar 19 zonder dat we mondkapjes droegen in supermarkten, wat binnenruimte is. Dit terwijl de supermarkten recordomzetten behaalden. Dat betekent dat verspreiding van corona in supermarkten en soortgelijke winkels/openbare ruimten en buiten ook zonder mondkapjes geen factor van betekenis is geweest, zelfs niet in de tijd dat er nog véél meer besmette mensen rondliepen dan nu.
Dan kun je wel aankomen met allemaal wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt met n=100 dat bij correct gebruik (er niet aan zitten en na elk gebruik mondkapje weggooien/in de was doen, wat helemaal niemand doet) het de uitstoot van virusdeeltjes significant verminderd als iemand die er een op op heeft hoest, en dat geloof ik ook best hoor, dat heb ik helemaal niet ontkend, maar Nederland is al proeftuin geweest met n=17.000.000 waaruit blijkt dat die verspreiding in supermarkten en winkels sowieso geen factor is.

@21
Benauwend, geen sociale interactie mogelijk, je kunt niet eens een normaal gesprek voeren en je kunt het gezicht van mensen niet zien. Tja als je alleen maar winkel in en uit wil racen met je winkelwagen zonder interactie met wie dan ook dan is het vast geen probleem, maar wat een kutsamenleving is dat.

@23 Tja dan kun je autorijden ook wel verbieden, maar de realiteit is dat ik het belangrijker vind dat 17 miljoen mensen een beetje normaal kunnen leven dan dat er een paar dozijn bejaarden een paar maanden eerder dood gaan. Er liggen maar 19 mensen op de IC vanwege corona nu, en dat is al zonder mondkapjesgebruik. Van 80% van de besmetting is sowieso bekend dat ze niet besmet zijn geraakt in openbare gelegenheden. Het levensgenot van 17 miljoen mensen weegt bij mij eerlijk gezegd een stuk zwaarder dan het terugbrengen van het aantal ic patienten van 19 naar 15.

Je denkt misschien dat het heel nobel is om het leven van een enkeling boven het levensgenot van miljoenen stellen, maar dat is hypocriet en naief.
Dan kun je autorijden dus verbieden vanwege de verkeersdoden.
Fietsen vanwege de ongelukken.
Zonnen omdat er elk jaar honderden mensen huidkanker krijgen.
Alcohol vanwege de medische problemen die dat op kan leveren.
Alle drugs vanwege de medische problemen die dat op kan leveren.
Kaneel eten verbieden omdat het licht kankerverwekkend is.
Vliegen verbieden omdat vanwege de luchtvervuiling massa’s mensen sterven.
Zwemmen in open water verbieden omdat er kans is dat je een nare parasiet krijgt.
Alle honden afschieten vanwege hondsdolheid.
Nijlpaarden want die doden 500 mensen per jaar.

Kortom, je creeert dan een veilige saaie kutwereld. Zo erg is het niet als er af en toe iemand dood gaat. Hoort bij het leven.

#29 lmgikke

@28 je bent een hypocriete egoïst.

Je gebruikt het argument van miljoenen Nederlanders om je eigen asociale gedrag te rechtvaardigen, maar als het gaat over het beschermen van ongeveer 4 miljoen Nederlanders die in de risico groep vallen geef je niet thuis (paar dozijn bejaarden)

Samenvatting: voor jou is het laten creperen en sterven van mensen dus bespreekbaar. Doe Nederland een lol, tatoeer op je voorhoofd dat je niet geholpen hoeft te worden in geval van ziekte.

Want daar komt het op neer. waar ligt de grens? 70 jaar? 80 jaar?

In jouw geval stel ik hem op gisteren. Ik behandel jou alleen maar zoals jij je bejaarde medemens behandeld. niets meer en niets minder. Doe ons een lol, en maak jezelf van kant, scheelt de rest van Nederland een hoop geld en ergernis.

#30 Hans Verbeek

@11:

Ik moet bij (jonge?) landbouwers altijd denken aan Deer trekkers, Grolsch, Oerend Hard en zuipketen.

Hoe zo moet?
Word je gedwongen om zo te denken?
Van wie moet je zo denken?
Je kunt ook andere dingen denken, het is echt heel makkelijk.

#31 majava

@28:

Benauwend, geen sociale interactie mogelijk, je kunt niet eens een normaal gesprek voeren en je kunt het gezicht van mensen niet zien. Tja als je alleen maar winkel in en uit wil racen met je winkelwagen zonder interactie met wie dan ook dan is het vast geen probleem, maar wat een kutsamenleving is dat.

Ik lul gewoon door m’n mondkapje heen. Ogen vertellen meer dan voldoende wat de emoties zijn. Jij stelt je gewoon aan. Het is gewoon onwil en QAnon gedrag. Het is pas een kutsamenleving als je geen offers wenst te maken om een pandemie in te dammen zodat ten minste anderen er niet aan doodgaan.

PS Hier in Finland heeft men niet die kleffe behoefte om steeds maar weer aan iedereen te zitten en zogenaamd te knuffelen. Ja, ze racen hier inderdaad door de winkel en maken geen praatjes met kassapersoneel. Corona of niet. Dat is onze cultuur hier. Geen oppervlakkige leukdoenerij. Gek dat ook hier niemand een masker wil. Wat zou hier de reden zijn? Ik gooi het op pure onderschatting, gevoed door slap beleid dat er nu helemaal op gericht is om de economie op gang te houden en niks anders telt meer. Ze komen er vanzelf achter dat de economie net zoveel te vrezen heeft van lock downs dan van de ziekte: https://insights.abnamro.nl/2020/07/de-week-van-omzetstijging-detailhandel-en-coronabesmettingen-in-hillegom/

#32 Frank789

@30: Wow!?
Bij gebrek aan weerwoord gaat mijnheer Verbeek zitten mierenneuken op hem blijkbaar onbekend doch normaal taalgebruik.

#33 Anoniem

@29 Lol ga je het even op de persoon spelen? Je weet helemaal niet in hoeverre ik me waar aan hou, ik betwist alleen dat een mondkapjesplicht veel oplevert in verhouding tot de moeite die het kost.

Je hebt het over 4 miljoen mensen, maar die mondkapjesplicht is helemaal niet nodig om te voorkomen dat die 4 miljoen mensen besmet raken, we hebben zonder mondkapjesplicht het virus al teruggejaagd van 2000 IC bedden naar 19. Wat er overblijft is inderdaad maar een handjevol mensen.

En ja, een handjevol mensen riskeer je ook in de andere door mij genoemde voorbeelden, en daarbij neem je dat ook voor lief. Maar goed, daar ga je niet op in.

Ipv argumenten kom je met doodverwensingen en op de emotie spelen.

Uitgeluld?

#34 Anoniem

@31 We hebben juist grote offers gebracht om de pandemie in te dammen en die is nu ingedamd, met nog maar 19 mensen op de IC. Desondanks pleiten jullie hier om zelfs nog strengere maatregelen in te gaan voeren omdat die 19 mensen jullie blijkbaar te veel zijn?

Weet je hoeveel mensen er dood gaan in een standaard griepepidemie? Of er huidkanker krijgen van in de zon liggen? Kanker of een kapotte lever van de alcohol? In het verkeer verongelukken? Dood gaan aan hondsdolheid? Sterven aan een overdosis drugs? Sterven door de fijnstof van de vliegtuigen? Vermoord worden door nijlpaarden? Ook allemaal verbieden?

#35 lmgikke

@34 ik stel mondkapjes in de publieke binnenruimte. Dit omdat daar de spread events plaatsvinden. Dit zodat we juist GEEN nieuwe lockdown nodig gaan hebben.

Dat we zonder mondkapjes af konden kwam doordat door de lockdown er ook geen bijeenkomsten binnen meer plaatsvonden…..

Die andere voorbeelden die je aanhaalt vallen onder whataboutism. Niet relevant voor corona.

Je begrijpt duidelijk niet wat een exponentiële reeks inhoud.

Momenteel verspreid het zich onder de jongeren, en daar zit het gevaar. Er ontstaat nu een grote basis die nauwelijks last heeft, op een gegeven moment besmetten die wel massaal de zwakkeren. Als dat gebeurt dan liggen de IC’s sneller vol dan in het voorjaar.

Capaciteit van de IC is al 10% lager door ziekte onder het personeel.

En ik doe geen dood verwensingen. JIJ doet dat door te stellen dat het toch maar een handjevol bejaarden is. Daaruit stel ik alleen vast dat het voor jou onderhandelbaar is welk leven belangrijk is.

Tja, en als we daar over kunnen onderhandelen, dan stel ik jouw houdbaarheid op gister.

uitgeluld meneertje anoniem?

#36 lmgikke

@34 standaard griep epidemie in 2019 wereldwijd 250.000 doden.

covid nu al meer dan 650.000 doden

en het aantal besmettingen met covid is nog maar een fractie van het aantal mensen dat jaarlijks de griep krijgt.

Als je niet begrijpend kunt lezen, rekenen en logisch nadenken, hou dan je waffel i.p.v. anoniem onzin te lopen blaten.

Je bent gewoon een egoïstische epigoon die er niet tegen kan dat iemand het hem verteld zoals het is.

Je zult nog aan deze discussie denken als over een paar maanden mensen in jouw omgeving geraakt worden door covid. Maar waarschijnlijk zul je dan last hebben van een selectief geheugen.

#37 Frank789

@36: [ uitgeluld meneertje anoniem? ] [ hou dan je waffel ]

Edelachtbare Imgikke wenst niet tegengesproken te worden?
Doe effe normaal.

#38 lmgikke

@37, die reactie lokte hij zelf uit door af te sluiten met een denigrerend ‘uitgeluld?’

En een anonieme egoïstische trol mag van mij zijn waffel houden ja. En helemaal als hij nog onwaarheden loopt te verkondigen door o.a. de griep gelijk te stellen aan covid.

#39 Hans Verbeek

@36:

en het aantal besmettingen met covid is nog maar een fractie van het aantal mensen dat jaarlijks de griep krijgt.

Ik zou dit graag onderbouwd zien.
Om dit te kunnen toetsen zou je bij moeten houden:
a. hoeveel mensen jaarlijks de griep krijgen
b. hoeveel mensen er met SARS-CoV2 besmet zijn geweest: niet het aantal positieve testen, want slechts 6% van de bevolking (in NL) is getest. Graag het totaal aantal mensen dat besmet is geweest…. uitgangspunt daarvoor kan het aantal seropositieve mensen (>6%) zijn.
Misschien is al meer dan 10% van de bevolking met SARS-CoV2 in aanraking (ofwel besmet) geweest.

#40 Anoniem

@35 Ik ben helemaal niet tegen het nemen van maatregelen om de verspreiding van covid tegen te houden om zo te voorkomen dat er hier meer mensen dood gaan dan tijdens een standaard griepepidemie. Dat hebben we echter al gedaan, en dat is gelukt, zonder dat we mondkapjes droegen buiten, in supermarkten en in andere winkels. Desondanks is de epidemie tot een honderdste van wat het was teruggedrongen. Daaruit blijkt dat verspreiding in iig die publieke binnenruimtes ook zonder het dragen van een mondkapje geen rol van betekenis speelt in de verspreiding van het virus. Inmiddels liggen er nog maar 19 mensen op de IC, en ja, aan griep gaan zoals je weet meer mensen dood dan dat. Dus stop alsjeblieft met je idiote gedrag alsof ik heel Nederland om wil leggen. Je vliegt helemaal de bocht uit.

En wat jij what-about-ism noemt is het aan de kaak stellen van jouw hypocrisie, want het is een feit is dat overal in onze maatschappij risico’s op kleine aantallen doden worden geaccepteerd zodat de rest van ons een beetje relax kan leven. Waarom zouden we dat hier niet doen?

#41 Anoniem

@38 Haha, vergeten dat je zelf daarvoor zei dat ik mezelf van kant moest maken? En nu probeer je hier de volwassene uit te hangen omdat ik het woord ‘uitgeluld’ gebruikt heb?

Denk je echt dat mensen zin krijgen om nog meer bejaarden te gaan redden met dit respectloze gedrag? Heb je geen manieren geleerd van je moeder?

In jouw geval stel ik hem op gisteren. Ik behandel jou alleen maar zoals jij je bejaarde medemens behandeld. niets meer en niets minder. Doe ons een lol, en maak jezelf van kant, scheelt de rest van Nederland een hoop geld en ergernis.

En een anonieme egoïstische trol mag van mij zijn waffel houden ja.

#42 Frank789

@40: [ zodat de rest van ons …… een beetje relax kan leven. ]

Nou, met jouw voorbeelden zoals autorijden of alcohol is vrijwel iedereen relaxed en vallen de slachtoffers meestal binnen de groep relaxte gebruikers.

Op dit moment leven er miljoenen mensen absoluut niet relaxed omdat ze bejaard zijn of een aandoening hebben die hun overlevingskansen verkleint en daarom vermijden ze ook nog eens relax-situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*