SG-café woensdag 29-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 29-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (26)

#2 gbh
#3 Frank789

FvD: Kill the messenger!

“We hebben een groot aantal screenshots bekeken waarvan een aantal inderdaad een zeer laakbare inhoud heeft. Het bestuur van JFVD vraagt zich af waarom de briefschrijvers niet (veel) eerder aan de bel hebben getrokken. Sommige appjes dateren uit 2017 en 2018. Drie jaar is een lange tijd om zorgen in dezen niet te uiten.”

https://www.hpdetijd.nl/2020-04-28/forum-voor-democratie-jongeren-fascistisch-en-antisemitisch-in-app-groep/

#4 6822

@2 @3: Nou ja zeg, is me dat even een donderslag bij heldere hemel!

#5 beugwant

@1: [Een grote hoeveelheid organische stof (zoals bladeren, wortels en compost) zorgen ervoor dat de bodem het water vasthoudt. ]
Bláádjes? Die moeten weg, weg, weg, want krassen op de auto en het ziet niet uit op het gazon. We zijn geen wilden! Om die bomenhuilies ter wille te zijn staan er elke herfst weer van de bladerkorven in straten met bomen (lanen durf ik het nog niet te noemen).
Het zal nog een hele klus zijn om die (gifspuitende) kleingeestige controlefreakjes ertoe te bewegen dat het helemaal niet erg is als de buitenruimte niet zo strak gesorteerd is als de pennen op hun schrijftafel.
Hier zijn de tuincentra en wat zich ‘hovenier’ durft te noemen de grote pest: aan steen in de tuin valt immers veel meer te verdienen dan aan wat plantjes en uiteindelijk worden dan kosten noch moeite gespaard voor zo’n dichtgetegelde ‘onderhoudsvrije’ kattenbaktuin.

Niettemin gaat de schrijfster van dat stukje op nu.nl eraan voorbij dat brandnetels een wortelstok hebben en dat ‘plukken’ niet helpt als je ze weg wilt hebben.

#6 Hans Verbeek

@5:

dat ‘plukken’ niet helpt als je ze weg wilt hebben.

Daar ben ik inmiddels ook achter. Maar als je blijft plukken, houd je het aantal brandnetels wel binnen de perken (pun intended).

#7 Rigo Reus

@5: Dat je, elke keer langs zo’n tuin fietst, met zo’n steen, dat je dan denkt: wie zou daaronder begraven liggen?

#8 Le Redoutable

De uitstoot van CO2 neemt zal in de praktijk amper afnemen tot 2030, gemiddeld slechts 4 to 8%:

https://www.dvhn.nl/binnenland/Internationaal-onderzoek-CO2-uitstoot-neemt-amper-af-tot-2030-25616924.html

Blijken we toch weer het meest ambitieuze jongetje van de klas te zijn.

#9 Michiel de Pooter

@8: Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om tot dergelijke conclusies te komen. Tot 2030 zal de wereldbevolking toenemen met een klein miljard nieuwe aardbewoners, die allemaal voedsel, een woning, een koelkast en een wasmachine willen hebben. Misschien willen ze ook nog wel eens een keer bellen, reizen en internetten, wie weet ?
Vraag me af wie de opdrachtgever is van dergelijke onzinstudies. Wordt hoog tijd dat er eens onderzoek wordt gedaan naar onzinstudies, i.p.v. CO2-uitstoot.

#10 Joopl

@9.

Zelfs ook al zou de huidige wereldbevolking niet groeien, gaat het consumeren nog omhoog. Bijvoorbeeld de groeiende middenklasse in China. Die willen ook graag biefstuk op hun bord. Waar komt dat vandaan?

#11 Spam

@7 @8 @9 @10 Een goede reden dus om het beleid wat bij te sturen en effectievere maatregelen te nemen. Corona toont ons dat we ons consummentengedrag best kunnen en willen aanpassen om naderend onheil af te wenden en als de overheid duidelijke regels opstelt in ieders belang.

#12 beugwant

@10: Van onze varkens. Of paarden. Misschien wel een koe. Dat die beesten hier de hut vol schijten boeit niet.

#13 Joop

@12.

Al jaren zijn de Chinezen leiders in Afrika en Latijns Amerika met bezoeken, niet alleen voor grondstoffen, ook voor voedsel.

#14 Joop

De boze geesten van het corona virus worden verjaagd door klokgebeier, waarom hoor ik de minaretten niet.

#15 Hans Verbeek

@10:

Zelfs ook al zou de huidige wereldbevolking niet groeien, gaat het consumeren nog omhoog.

Volgens jouw kristallen bol misschien.
Ik wil hier over een jaar of 3 nog wel eens boom met jou opzetten.
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

#16 Bookie

Waarom wordt de misvatting dat de culturele sector 3,7% van het BNP zou uitmaken veel geuit (gisteren Nieuwsuur, vandaag 1vandaag en M), maar niet weersproken. Soort verspreiden van fake nieuws,

Het percentage is gebaseerd op:
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/29/bijdrage-cultuur-en-media-aan-economie-3-7-procent

Kijk je naar de cijfers:

Aanbod cultuur- en mediaproducten naar domein (in miljarden), 2015
Reclame 17,39
Audiovisueel 14,16
Letteren 8,81
Podiumkunsten 4,64
Architectuur en ontwerp 4,20
Beeldende kunst 3,22
Erfgoed 2,50
Onderwijs 2,16
Interdisciplinair en overig 0,99

Het merendeel gaat dan over reclame en de radio en televisie en letteren. De steun van 300 miljoen is bedoelt voor de podiumkunsten en deel van het erfgoed (musea). Van de podiumkunsten gaat ook nog een flink deel naar het buitenland (bands).
—————————————————————————————————–
Zelf maak ik veel gebruik van de podiumkunsten en werk in een ander deel van het erfgoed (streekarchief). Waarschijnlijk is die 300 miljoen niet genoeg, maar het gebruiken van onjuiste cijfers is verkeerd.

#17 majava

@16: Wat wil je nou zeggen? Je impliceert dat 3,7% niet correct zou zijn, maar geeft een link van n.b. het CBS, waarin het gewoon uitgelegd staat. Of is je punt dat de sector, die ‘cultuur- en mediasector’ heet, iets als reclame niet zou mogen meetellen, omdat we dat idee hebben dat als je cultuursector zegt, je alleen maar denkt aan kunst, muziek en artistiek gedoe en niet aan snelle marketingbois? Als dat alles is, dan stel ik je graag voor aan een andere sector.

Dat is die sector die al dat lekkere eten op tafel brengt. Je boerenkool, kaas en eieren, stukje vlees als je dat wil. Daar zit natuurlijk ook al die zuivelfabrieken bij en al het transport wat erbij hoort. Terecht toch? Maar wat dan met die bloemen op tafel? Of de bontdieren in kooien? Dat eten we toch niet? Zullen we die ook maar even uit de sector slopen? Bloementeelt mag van mij best bij cultuur, als je het mij vraagt.

Maar als dat niet in je insteek is, dan hoor ik het graag en is mijn rant een beetje overbodig, al zit dat laatste mij in elk geval al langer dwars. Net zoals dat die bloemenboeren even makkelijk uit de Europese ruif mogen graaien, dan de boeren die wel eten voor je verbouwen.

#18 Spam

Piketty over Eurobonds: https://www.politico.eu/article/thomas-piketty-willing-eu-countries-should-spearhead-fiscal-union/

”The fact that we still have today these eurozone meetings … behind closed doors … I know people in Brussels are accustomed to this and think this is the only way to organize things. But this is a disaster. This is exactly what makes everybody hate Europe. And this will have to change.”

#19 Bookie

@17
Men zegt daar dat 300 miljoen voor een sector die 3,7% van het BNP uitmaakt een schijntje is. Nu is die 300 miljoen extra steun niet voor die sector (waarvan het grootste deel media is) bedoelt, maar voor nog geen 10% van die sector. Er gaat 0 euro naar de reclame, audiovisueel, letteren, architectuur en ontwerp, Wel naar een deel van het erfgoed (musea), deel van de beeldende kunst (musea) en deel van de podiumkunsten (vast gesubsidieerd).

Men overdrijft met het blijven hameren op de 3,7%. Ze scheppen een vals beeld. Dat er 0 euro gaat naar de vrij producenten is een terechte klacht.

Dan zou je eveneens kunnen beweren dat 600 miljoen voor een sector die 4,4% van het BNP uitmaakt (de agrosector), maar een schijntje is. Ook onzin, omdat de bloemen en frietaardappelen maar een klein deel van die sector uitmaken.

#20 Henk van S tot S

Mocht dit echt het geval zijn, dan zitten de kinderen binnenkort weer thuis.

#21 majava

@19: Ok, dan begrijp ik het. Had je wellicht beter uit kunnen leggen in #16. Ik zie het hameren op 3,7% overigens vooral gebeuren als reactie op figuren die de hele sector als onbelangrijk en altijd al subsidieslurpend neerzet, niet in verband met wie welk deel van de steun krijgt.

#22 Oink

@20: is 15 kinderen niet wat weinig voor een kinder-lockdown?

#23 bolke

@19: Waarom moeten er aparte regelingen voor aparte sectoren zijn / komen.

Wat maakt het nou uit of een persoon / bedrijf bloemen teelt of theater producties maakt, als ze door Corona in de problemen komen moeten ze gewoon geholpen worden.

Bureaucratisch geneuzel.

#24 bolke

@18:

He also said that opposition from Germany and the Netherlands should not discourage France, Italy and Spain from issuing joint debt, known as eurobonds or corona bonds, as a way to tackle the fallout from the coronavirus crisis.

Lol, de enige reden dat dergelijke bonds zouden werken is omdat ze door de rijkere landen gedekt zouden worden, zonder de rijke landen schieten ze geen drol op met die bonds en is de rente nog steeds hoger.

Maar van mij mogen ze, gaan ze gezamelijk naar de kloten (maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat Frankrijk dan ook niet mee zal doen)

#25 Bismarck

Bolsonaro: Er zijn 5000* Coronadoden gevallen in Brazilië, nou en? Ik heb er geen flikker tegen gedaan, dus ik ben niet verantwoordelijk. Vraag de gouverneurs, die dat wel gedaan hebben maar eens naar hún verantwoordelijkheid!

*Zeer waarschijnlijk een grove onderschatting.

#26 Henk van S tot S

Van de nood een deugd maken.
Geen friet maar (ontsmettings-)alcohol van aardappelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*