SG-café woensdag 28-12-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 28-12-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (17)

#1 Emile M

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/27/godfather-van-anti-islam-in-vs-steunpilaar-pvv-5937063-a1538592
“De accountant heeft het gecontroleerd en het klopt.” De nieuwe elite lapt de wet weer eens aan zijn laars en komt er mee weg. Daarbij komt nog dat de partij het geld doorsluist aan haar enige lid zodat die er zijn advocaat mee kan betalen. Dat zou als belast loon moeten worden gezien. Anders zouden giften van schenkers uit Nederland niet langer aftrekbaar moeten zijn.

#2 Micowoco
#3 McLovin

@1: De reactie van ministerie is ook apart: Het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat boetes kan opleggen wanneer partijen zich niet aan de transparantiewet houden, kan het verschil niet verklaren. Maar het ministerie blijkt er ook niet in geïnteresseerd. „Wij weten het niet en hoeven dat ook niet te weten. De accountant heeft het gecontroleerd en het klopt”, reageert het ministerie schritelijk.
Alsof accountants niet vaker opzettelijk de boel belazerd hebben….

#4 Henk van S tot S

@1: & @3:
Met wat secuur onderzoek, zal er vast nog meer “flessentrekkerij” van blonde Geertje aan het licht komen.
N.B.
Het wordt dus hoog tijd dat hij een eigen bijdrage levert voor zijn beveiliging.
;-)

@2:
Dat geld kan m.i. veel beter besteed worden aan bijv. de minimumlijders en de voedselbank.

#5 Emile M

@4: Neen. De beveiliging van de persoon GW behoort tot de inspanningsverplichtingen van de staat. Eigen bijdragen passen daar niet bij. Zelfs als je zou vinden dat hij bedreigingen uitlokt – iets wat ik niet onderschrijf – maakt hij wat mij betreft aanspraak op ‘gratis’ persoonsbeveiliging van staatswege.

#6 Henk van S tot S

@5:
Weet ik, vandaar de ” ;-) ”

Maar een flinke veroordeling wegens fraude zou me welkom zijn; in de bajes is de beveiliging ook goed geregeld.
;-)
Overigens denkt “ons” peroxide-ariërtje blijkbaar wel
(zie stompzinnige reactie),
dat beveiligen iets exclusiefs voor hem zelf is.

#7 Geband van Joop

@4: Misselijkmakende reactie en eens met Emile. Ik zal nooit begrijpen dat iemand een ander zo kan haten puur vanwege diens mening dat hij die ander dood wenst. Het lijkt alsof men zich moreel en intellectueel zo verheven voelt boven de andersdenkende dat die andersdenkende wordt gereduceerd tot nog minder dan een dier die daarom mag worden doodgetrapt. Maar zo’n onverdraagzaam, links figuur in mijn omgeving heeft me wel eens ontboezemd dat hij juist heel onzeker is en daarom zo arrogant en minachtend doet. Voorwaar, voer voor psychologen (maar prettig is het bepaald niet)…

#8 Henk van S tot S

@7:
Verklaar je nader:

Wat heb ik in #4 geschreven dat zo misselijkmakend is?
Of bedoel je mijn verwijzing naar ” (zie stompzinnige reactie)”?

#9 Geband van Joop

@8: Ook al heb ik het al vaak gehoord op linkse forums, ik blijf het misselijkmakend vinden om te willen dat de beveiliging van Wilders wordt opgeheven zodat Wilders kan worden vermoord. Wie bedreigd wordt, verdient te worden beschermd door de Nederlandse Staat. Dat geldt wat mij betreft voor alle mensen, links, rechts, crimineel of whatever.

#10 Henk van S tot S

@9:
Wie had het over opheffen:
Ik had het gekscherend over een eigen bijdrage, i.v.m. zijn clandestiene geldstroom.
Je sleept er als gewoonlijk weer van alles bij.
Dat jij bepaalde dingen hoort, die geschreven zijn, op linkse forums en dat associeert met wat ik schrijf, getuigt van een warrige geest.

#11 Emile M

@9: Het doel dat GW kan worden vermoord lees ik ook bij Henk niet. Hij heeft het ook niet over het opheffen van de beveiliging maar over een eigen bijdrage. Verder vind ik je ook wat kort door de bocht. Hoewel ik niet bedreigd word verdien ook ik het immers te worden beschermd.

#12 Joop

Net gelezen in het NRC van gister, op pagina 3, veelzeggend, overleden Vera Rubin, wie? Ik denk dat zij meer heeft betekend dan de vele B-acteurs. Ook een voorbeeld voor vrouwelijke wetenschappers, gelukkig dat er nu al veel is veranderd.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/26/astronoom-vera-rubin-overleden-op-88-jarige-leeftijd-a1538438

#13 Geband van Joop

@12: Mogelijk de grootste wetenschapper aller tijden (of vooruit: van de 20ste eeuw) is een vrouw. Kunnen jullie raden wie ik bedoel?

#14 Le Redoutable

Nu ze klaar zijn met de Amerikaanse verkiezingen zet Putin zijn hackers team op de OVSE: http://www.volkskrant.nl/buitenland/europese-veiligheidsorganisatie-ovse-slachtoffer-van-grote-cyberaanval~a4440833/

#15 Geband van Joop

@13: Helaas, jullie bedenktijd zit erop en niemand heeft het geraden dus niemand gaat met de prijs naar huis. :(

Het was Emmy Noether.

#16 Joop

Onze nationale bangmaker Wilders wil een debat in het kerstreces, alle kamerleden dus terug komen plus premier, vanwege de Berlijn-terrorist die over Nederlands grondgebied is gereisd. De grenzen zijn zo lek als een mandje. …

#17 Geband van Joop

@16: Ja, vind ik ook een suffe actie van Wilders. Tuurlijk kon de terrorist vanuit Duitsland half Europa doorreizen want we hebben nu eenmaal open grenzen in de EU… duh! Het punt van Wilders is uiteraard dat die binnengrenzen dicht moeten, maar wat maakt het uit of de terrorist in Duitsland of in Italië wordt doodgeschoten? Wat mij betreft mogen de binnengrenzen dan ook open blijven.

Wel heeft de PVV een punt dat de buitengrenzen dicht moeten voor mensen uit moslimlanden. Want dan was de terrorist uberhaupt niet op de kerstmarkt in Berlijn gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*