1. 4

  @2: Mooie site, maar ze maken weer de standaard fout, ze zeggen 1,1 miljoen joden, 140.000 polen etc etc

  Joods is geen nationaliteit, het waren 1,1 miljoen Nederlanders, Polen, Duitsers, Hongaren, etc. etc. etc. die van joodse komaf waren die vermoord zijn.

  (het zelfde geld voor de P.O.W.’s van de USSR)

 2. 5

  @4 – Gewoon ‘joden’ zeggen scheelt wel een hoop inkt en dode bomen bandbreedte. Mijn schoonmoeder zegt ook altijd ‘appen’. Ik kan daar ook niet meer mee zitten.

 3. 8

  @4: Misschien wordt wel helemaal niet de nationaliteit genoemd, maar de reden waarom ze in een kamp terecht kwamen. Dat gebeurt overigens wel vaker en is zo fout niet (want nationaliteit is, afgezien van mensen die in kampen terechtkwamen omdat ze Pool of Sovjet-krijgsgevangene* waren, nu eenmaal niet het doorslaggevende relevante kenmerk).

  *Combinatie van nationaliteit en een ander kenmerk.

 4. 9

  @8: Dat kan, maar ze zeggen wel bijv. 140.000 polen en dan hadden ze moeten zeggen 140.000 politieke gevangenen en niet polen.

  Enerzijds gebruiken ze dus joden voor de mensen die vanwege hun joods zijn in de kampen terecht kwamen en anderzijds gebruiken ze nationaliteit voor de mensen die om andere redenen in de kampen terecht kwamen, sorry maar op een of andere manier schuurt dat, alsof de nationaliteit van de joden irrelevant is.

 5. 10

  @Bolke

  maar het doet ook een hoop onrecht aan de slachtoffers alsof hun nationaliteit niet bestond

  Ja, hoor drammertje. Je hebt gelijk. Die website zal een hoop slachtoffers en nabestaanden van de holocaust een enorm trauma bezorgen. Wat een foute website. Net zoals de mobiele app devs, die de psychiaters platlopen voor Prozac, omdat mijn schoonmoeder ‘appen’ zegt als ze een tekstberichtje stuurt per telefoon. Maar ik snap het wel. Het gaat helemaal nergens over en ik ben erweer met open luiken ingetuind: in discussie gaan met een internettrol. En als je al niet zit te trollen: projecteer dan je nationalistische snowflakegevoelens niet op holocaustslachtoffers, qua ‘auw auw, dat schuurt’. Mea culpa, Sargasso.

  Ik zal ‘m ondertussen hier nog eens linken, voor de lezer die zojuist is binnengekomen en zicht afvraagt: waar gaat het hier in godsnaam over? De website die fout was na de oorlog (volgens Bolke):

  https://facesofauschwitz.com/gallery/2018-4-16-faces-of-auschwitz-deliana-rademakers/

 6. 17

  Bij de roze Khmer zijn ze kwaad met benoeming Femke. Zoals verwacht. Eerlijk gezegd vraag ik me meer af hoe de PvdA hier in de komende tijd op gaat reageren. Lange tijd veel burgemeesters met naam mogen leveren . Zelf dacht ik dat Wouter Bos nog wel eens de ketting omgehangen zou krijgen, vooral vanwege de bestuurlijke ervaring, die Femke mist. Maar goed PvdA was al weggevaagd in Amsterdam, GL grootste partij. En blij dat Pechtold niets heeft gekregen.

 7. 20

  @16: ik weet niet meer waar, maar toen Marokkanen hier in Nederland dezelfde demonstraties organiseerden las ik volop reacties van Joop-a-likes met ‘Waarom moet dat hier? Laat ze dat maar in Marokko doen’.

 8. 22

  @17: denk dat Wouter Bos graag (een veelvoud van een burgermeestersalaris) blijft verdienen in het bedrijfsleven. Halsema daarentegen zit op de bank dus die is blij.

 9. 24

  @9: “Dat kan, maar ze zeggen wel bijv. 140.000 polen en dan hadden ze moeten zeggen 140.000 politieke gevangenen en niet polen.”
  Polen gingen voornamelijk de kampen in omdat ze Pool waren. Hitler had namelijk voornemens om letterlijk het hele Poolse volk op termijn uit te roeien. Uiteraard hadden Poolse krijgsgevangenen, joden, Roma, politici, adel, geestelijkheid, communisten, criminelen en bewoners van gebieden die (al) gekoloniseerd werden met Duitsers voorrang, waarbij overigens vaak gekozen werd voor dodenmarsen en standrechtelijke executies in plaats van concentratiekampen, maar de bedoeling was om uiteindelijk geen Pool levend te laten, zodra hun nut als ontginner voor nieuw Duits Lebensraum was uitgespeeld. De nationaliteit was dus de (hoofd)reden van de aanwezigheid van Polen in concentratiekampen, net zoals dat hun geloof was voor de joden (en jehova’s).

 10. 25

  @21: Had ik wellicht anders moeten verwoorden, want nu doe je een beroep op bewijsvoering, terwijl je zelf gewoon lekker op je eigen onderbuik kunt beroepen. Hier de versie waar je geen bezwaar tegen zou moeten hebben:

  “Toen Marokkanen hier in Nederland dezelfde demonstraties organiseerden las ik volop reacties van Joop-a-likes met ‘Waarom moet dat hier? Laat ze dat maar in Marokko doen’.”

  Nu is het een feit.

  Oh, maar je hebt voorkennis. Nou, ook geen probleem hoor: https://nieuws.tpo.nl/2017/06/02/marokkanen-gaan-rotterdam-demonstreren-onrecht-rif-gebied/

  Je had ook gewoon op de inhoud van mijn reactie kunnen ingaan. Vervelend mannetje ben je, Joop.

 11. 26

  @17: “Bij de roze Khmer zijn ze kwaad”
  Goh verrassing, daar zijn ze altijd kwaad. Tenzij je graag continu kwaad bent kun je die site beter mijden, want het geeft af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren