SG-café woensdag 27-05-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 27-05-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (5)

#1 gbh

Coronavirus: Could travel distance be factor in why more men may be in hospital with COVID-19?

https://news.sky.com/story/coronavirus-could-travel-distance-be-factor-in-why-more-men-may-be-in-hospital-with-covid-19-11995039

Coronavirus ‘disappearing’ so fast Oxford vaccine has ‘only 50% chance of working’

https://news.sky.com/story/coronavirus-disappearing-so-fast-oxford-vaccine-has-only-50-chance-of-working-11993739

#2 Le Redoutable

Even de productie uit China naar Nederland halen blijkt toch niet zo eenvoudig als sommige nationaal georiënteerde politici het voorstellen:

https://www.trouw.nl/verdieping/made-in-holland-de-moeizame-weg-van-het-zelf-produceren-van-mondkapjes~b435f622/?referer=https%3A%2F%2Fwww.trouw.nl%2F

We haalden dat soort dingen natuurlijk niet voor niets uit het verre oosten en dat principe zal in het nieuwe normaal niet anders zijn.

#3 Bismarck

@2: Grappig, in de link staat het tegenovergestelde: De productie hierheen halen blijkt veel sneller te kunnen dan we dachten. Het grootste probleem is nog dat de overheid er erg lang over doet om met geld over de brug te komen (dan nog voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten) en in plaats daarvan blijft vertrouwen op nota bene duurdere Chinese producten, die niet eens aan de veiligheidsnormen blijken te voldoen.

#4 beugwant

@3: De Chinezen kunnen elke kwaliteit leveren, maar de waar is ook naar zijn geld. Als je ze te lang aan de kop zeurt of het niet nog goedkoper kan, zullen ze je geen nee verkopen, maar sta dan niet te kijken dat dan ook de kwaliteit goedkoper is.
Het moet ergens vandaag komen.

#5 Ronzhu

@4 Er is gewoon zicht op de marges lijkt me, alsof een mondkapje een of andere mysterieuze black-box is waarvan we niet weten wat alles kost…

Punt is dat allerlei malafide bedrijfjes of tussenhandelaren kwaliteit claimen en in rekening brengen wat niet wordt geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*