1. 2

  @1: Een mooi verhaal, maar zo simpel is het niet. De trein was wel degelijk behoorlijk vol.

  http://www.theguardian.com/politics/2016/aug/23/jeremy-corbyn-virgin-trains-disputes-claim-over-lack-of-seats

  11.10am Jeremy Corbyn and his wife, Laura Alvarez, board the train. Virgin Trains CCTV shows seemingly unoccupied seats without reservation slips. A source close to the Labour leader said there were not enough free seats for Corbyn to sit with his wife.

  11.11am A second CCTV image, with a time stamp of 11.11am, tweeted by Virgin’s owner, Richard Branson, shows Corbyn clearly walking past empty seats. However, these all seem to have slips indicating that they are reserved.

  11.30am A few minutes later, Yannis Mendez, a freelance filmmaker accompanying Corbyn, films him sitting on the floor. He says the ‘ram-packed’ train’s lack of seats ­emphasises the need for the railways to be returned to public ownership.

  11.43am Corbyn takes a seat in coach H after staff directed passengers to use booked seats that had not been taken. A Corbyn source said the leader’s seats were provided after Virgin staff upgraded a family to first class to make space for him and Alvarez.

  Mijn conclusie: dit was geen opzetje van Corbyn, hij wist in eerste instantie inderdaad geen plaats te vinden die aan zijn eisen voldeed omdat de trein behoorlijk volgeboekt was, en dit is later door het personeel van Virgin Trains opgelost. Wel heeft hij de problemen in de trein wat aangedikt om er een politiek statement van te maken.

 2. 3

  Ontwikkelingen in Syrië komen in een stroomversnelling:

  Turkije valt Syrië binnen om het gebied tussen Azaz en de Eufraat te heroveren op IS:
  http://www.nu.nl/buitenland/4311489/turkije-begint-offensief-jarablus-heroveren.html

  Dit heeft als doel om de laatste grensovergangen van IS af te sluiten en te voorkomen dat de Koerden hun beide gebieden aaneen kunnen sluiten.

  Uiteraard is het idee dat Turksgezinde rebellengroepen dit gebied dan in handen krijgen, maar er lijken nu ook turkse soldaten mee te gaan doen.

  Of dit gaat lukken is natuurlijk de vraag; voorlopig is er behalve beschietingen nog niet veel gebeurd.

  Dit komt na een aantal andere significante ontwikkelingen de afgelopen maand:

  – de Koerden (SDF) zijn in gevecht geraakt met Syrische regeringstroepen (met name NDF milities) in Hasaka, en in het uiteindelijke bestand krijgen de Koerden het grootste deel van de stad in handen en ontruimt het Syrische leger en milities de stad, alleen een politiemacht blijft in een klein deel achter. Dit is de derde provinciehoofdstad waar Assad geen enkele controle meer over heeft, na Raqqa en Idlib.

  – De rebellencoalitie Jaish al Fateh is er in geslaagd de omsingeling van oost-Aleppo te doorbreken, en daarmee het regeringsgezinde west-Aleppo te omsingelen. Er zijn nu twee omsingelingen, dit stuk legt dat goed uit:
  http://carnegieendowment.org/syriaincrisis/64274
  Het verslechteren van de relatie tussen Koerden en regering kan ook gevolgen hebben voor Alleppo, waar de Koerden een kleine maar strategische stadswijk controleren, en in de regio de regeringstroepen helpen met de strijd tegen de rebellen.

 3. 5

  @1: “The man who claims he has what it takes to lead our country smeared Virgin Trains and claimed, falsely, that they had not provided enough seats on their service when the evidence says they had.”
  Hoe dom kun je als Journalist zijn door dit te typen en dat dan te vergezellen van een foto waarop te zien is dat er mensen moeten staan (in de foto “Corbyn sits down again”)?

 4. 7

  Syrische rebellen hebben met aanzienlijke hulp van het Turkse leger Jarabulus ingenomen, de laatste grensovergang met Turkije die nog in handen van IS was. Het lijkt er op dat IS de stad is ontvlucht en het gevecht niet is aangegaan.

  Het offensief werd overigens gesteund door de VS, en het moet ook met Rusland kortgesloten zijn. Interessant hoe dit verder gaat.

 5. 9

  @8: Dat zouden ze wel willen, maar dat kunnen ze niet. Turkije gaat dat niet laten gebeuren, en ze willen ook niet de bescherming van de VS kwijtraken.

 6. 10

  @9: Ik zeg ook, zodra de Turken weg zijn, dat kan even duren (want de Turken zullen er wel willen blijven om dat te verhinderen). Daarmee creëert Turkije zichzelf trouwens nu toch echt wel een netelige situatie.

 7. 11

  Tsja, wat nu als Turkije (NAVO-lid) wordt aangevallen?

  IS lijkt mij het probleem niet meer, dat is een kwestie van tijd.
  Maar de oorlog in Syrie en Irak is niet voorbij met het verdwijnen van IS. Joe Biden heeft al de grens aangewezen van Koerdistan. De Eufraat.

  Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 8. 14

  @10: Je overschat de Koerden. Dit gebied is geen Koerdisch kerngebied, en ze leunen sterk op Amerikaanse luchtsteun, die ze krijgen tegen IS. Turkije gaat voorlopig nergens heen, en het is dus maar helemaal de vraag wie er de bovenliggende partij is in dat gebied als de Turken zich terugtrekken.

  Dat de Turken Syrië zijn binnengevallen zorgt zeker voor een netelige situatie, maar niet alleen voor de Turken. De korte termijn lijken ze goed afgekaart te hebben met de VS en Rusland, de problemen beginnen natuurlijk als Aleppo in zicht komt.

 9. 15

  @14: Het betreffende gebied is wel degelijk etnisch Koerdisch gebied en de Koerden maken in deze regio de laatste tijd grote vorderingen. Zo is het wat zuidelijker (en ook ten westen van de Eufraat) gelegen Manbij met zijn omgeving in de afgelopen paar maanden door hen op IS veroverd. Deze Turkse actie kan ook alleen in dat licht gezien worden: De Turken hebben Jarablus bezet omdat IS op het punt stond die stad te verliezen aan de Koerden. Het feit dat er niet gevochten is bewijst dat ook, want kan alleen als IS zich al uit de stad had teruggetrokken omdat ze onhoudbaar geworden was (gezien dreigende Koerdische omsingeling), of als een afspraak tussen IS en Turkije, met het gezamelijke doel de stad vooral niet in Koerdische handen te laten vallen.

 10. 16

  Geen credit check, snel Approval

  Financiën goedgekeurd en Transferrred IN 2-5 DAGEN

  Heeft u een financiële hulp nodig? Van de lage rente van 3%? Zo ja, terug te krijgen door het invullen van het aanvraagformulier:

  Als u geïnteresseerd bent, Reageer vandaag nog voor meer informatie.

  Aanvrager Persoonlijke gegevens.

  Voor-en achternaam:
  Geslacht:
  Burgerlijke staat:
  Adres:
  Postcode / Plaats:
  land:
  Geboortedatum :
  E-mail:
  Benodigde hoeveelheid:
  Lening Duur:
  Salaris / jaarlijks inkomen:
  Bezetting :
  Het doel van de lening:
  Telefoon:
  Fax:

  Mr. Robby Hilson / MD /

  Contact e-mail: [email protected]

  ————————————————– ————–
  Motto: Financiële Stabiliteit is onze zorg aan de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren