1. 3

  Sommigen zijn wel intentioneel geselecteerd. Daarbij moet je denken: Welk antwoord willen ze dat ik geef en dan gewoon het tegenovergestelde kiezen.

 2. 4

  @1: 14/15 goed, maar dat komt omdat ik Trumps spreekstijl kan herkennen in zijn tweets.

  Trump zou deze zin:

  I have no interest in working with anyone who is too important or too good or too traditional to take a call at 3am

  ongeveer zo formuleren:

  Anyone who thinks they are too important to pick up the phone at 3am, is an idiot.

 3. 6

  Fifa verkiezingen en de ultieme understatement:

  “the candidates are: two former lieutenants of banned Fifa and Uefa bosses Sepp Blatter and Michel Platini, one South African anti-apartheid-activist-turned-businessman whose impact has been south of nonexistent, and two royals from non-democracies. And in one of those non-democracies, they torture footballers. So there’s your election. Try not to choke on it.”

  http://www.theguardian.com/football/blog/2016/feb/24/fifa-presidential-election-sepp-blatter-football-politics-zurich-michel-platini-salman-infantino

 4. 8

  Zinnig artikel over berichtgeving en berichtselectie door journalisten.

  “Op die manier dragen media een bijzonder zware verantwoordelijkheid in het opbod van haat en toenemend geweld. Door de tendentieuze berichtgeving wordt de haat niet alleen aangewakkerd maar ook gelegitimeerd”

  “Het wordt daarom tijd dat journalisten hun verantwoordelijkheid opnemen. Zij moeten opnieuw fungeren als kritische filters en niet als megafonen van wat moet doorgaan als de publieke opinie. Dat wil niet zeggen dat ze neutrale spreekbuizen moeten worden die de feiten brengen zoals ze zijn. Dat laatste is trouwens onmogelijk. Wel moet er in de eerste plaats een kritische benadering plaatsvinden van de feiten.”

  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/02/24/beste-journalisten-doe-jullie-werk-eens

 5. 9

  Het is een nogal magere oogst. Kort na nieuwjaar hadden sommige media het immers over duizend daders. Vandaag werd op het vrt-radionieuws melding gemaakt van honderden daders. In praktijk blijken dat er voorlopig dus vijfenzeventig te zijn.

  @8

  Hilarisch is dan wel dat in het artikel zelf een kanjer van een fout staat. Er zijn 75 verdachten. Verdachten en daders is niet hetzelfde. De meeste daders zullen nooit gepakt worden…..

  En hoeveel daders er zijn? Niemand die het weet. Iets tussen de 100 en 1000?

 6. 11

  @10: Noodgedwongen zullen ze stoppen met het ontwikkelen van nieuwe velden omdat het bulk van die nieuwe velden zich in Rusland bevinden en ze daar nu niks mogen vanwege de sancties.
  Of ze moeten richting de andere kant van het arctische gebied gaan maar ik had begrepen dat het daar wat moeilijker is als aan de Russische kant van het arctische gebied.

 7. 12

  Noodgedwongen zullen ze stoppen met het ontwikkelen van nieuwe velden omdat het bulk van die nieuwe velden zich in Rusland bevinden en ze daar nu niks mogen vanwege de sancties.

  Historisch lage olieprijs heeft er niks mee te maken, het is natuurlijk de geniale Putin die ons wederom te slim af is.

 8. 13

  @7: Ze zijn werkzaam in de sectoren overheid, onderwijs, zorg, welzijn en de bouw.

  Dat zegt volgens mij wel genoeg… de overheid heeft er een handje van om de kiezer stug te beloven wat niet waargemaakt kan worden. Als werkgever zal dat niet anders zijn.

 9. 14

  @12: waar kwaak jij nu weer over?
  De vraag was dividend uitkeren of olievelden ontwikkelen.
  Olievelden ontwikkelen kan nu gewoon niet, al zouden ze het willen, dan blijft alleen dividend uitkeren over.
  De lage olieprijs is irrelevant want als ze niet ontwikkelen dan hebben ze over een aantal jaar niks meer te verkopen, olievelden hebben namelijk niet het eeuwige leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren