SG-café woensdag 23-03-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 23-03-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 McLovin

Altijd interessante stukken bij FTM:

https://www.ftm.nl/artikelen/einde-van-de-groei

#2 Mario

Met je war on drugs..

https://harpers.org/archive/2016/04/legalize-it-all/

“The Nixon campaign in 1968, and the Nixon White House after that, had two enemies: the antiwar left and black people. You understand what I’m saying? We knew we couldn’t make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin, and then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities. We could arrest their leaders, raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did.
[…]
Nixon’s invention of the war on drugs as a political tool was cynical, but every president since — Democrat and Republican alike — has found it equally useful for one reason or another. Meanwhile, the growing cost of the drug war is now impossible to ignore: billions of dollars wasted, bloodshed in Latin America and on the streets of our own cities, and millions of lives destroyed by draconian punishment that doesn’t end at the prison gate; one of every eight black men has been disenfranchised because of a felony conviction.”

#3 frankw

“Interessant” om de les te worden gelezen door een land dat oorlogsmisdaden tot officieel beleid heeft verheven: http://nos.nl/artikel/2094677-israel-belgen-moeten-terreur-aanpakken-in-plaats-van-chocola-eten.html

#4 Lutine

Hmmm..ja…Israel heeft wat mensenrechten om zeep geholpen.
Maar het is wel effectief gebleken tegen terreur.

#5 tigger

@4:
Effectief, echt? Volgens mij heeft het veel meer nieuwe terroristen geïnspireerd en gecreëerd…

#6 Anton Evening

@4 Met vijanden als Isreal heb je als terrorist geen rekrutering meer nodig.

#7 Bismarck

@4: Want in Israël is er minder terreur dan in België?

#8 Henk van S tot S

@4: Wat een gotspe ;-)

#9 Lutine

@5 t/m @8

Volgens mij zijn de aanslagen in Israel de laatste jaren minder geworden. Zichzelf opblazende Palestijnen komt minder voor zoals dat in het begin van de eeuw het geval was. Maar misschien vergis ik mij wel en verzwijgen de media het gewoon.

#10 frankw

Ondertussen aan de andere kant van de wereld: In Chili heb je een actieve vulkaan die flinke lahars stromen veroorzaakt (dat zijn een soort cement modderstromen). Wat doe je dan in een vallei die net is schoongeveegd door zo een vulkanische modderstroom? Je bouwt er een stuwdam voor een waterkracht centrale!

(bericht in het Spaans) http://www.ellanquihue.cl/impresa/2016/03/22/full/cuerpo-principal/4/?utm_source=facebook&utm_medium=fb&utm_campaign=Fanpage

#11 tigger

@7: @9:
Het Israëlisch-Palestijnse is een grote voedingsbodem voor het moslimextremisme. Al Qaida en Daesh waren niet zo groot geworden zonder het Israëlische beleid en de onvoorwaardelijke steun uit Washington.

#12 Anton Evening

@10: Haha slimme opportunisten.

#13 Bismarck

@9: Dan mis je toch heel erg het nieuws (want de media verzwijgen het zeker niet). Er zijn misschien minder bomaanslagen, maar door de oppressie die daarvoor nodig was zijn de Palestijnen inmiddels zover gedreven dat ze over zijn gegaan op mesaanvallen. Overigens laten ook de Israëlische terroristen zich niet onbetuigd als het daarop aankomt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het staatsterrorisme, dat voor de meeste doden zorgt.

#14 Lutine

@13

Die mesaanvallen zijn mij niet ontgaan. Maar die vallen in het niet bij de zelfmoordaanslagen aan het begin van de eeuw waarbij vele doden tegelijk vielen.

Wat je ziet is dat op iedere actie van Palestijnse zijde een actie volgt van Israel. Die ‘muur’ is een actie op de zelfmoordaanslagen van Palestijnen. En tussen bedrijven door wordt de grens een stukje verschoven en de Palestijnen verder het leven zuur gemaakt.

Vanaf ’48 is het actie—>>reactie.

#15 Micowoco

@4: NB. De luchthaven Zaventem wordt bewaakt door ICTS, een op Israelische leest geschoeid bedrijf.

https://en.wikipedia.org/wiki/ICTS_International

ICTS International N.V. is a Dutch firm that develops products and provides consulting and personnel services in the field of aviation and general security.[1][2] It was established in 1982, by former members of the Shin Bet, Israel’s internal security agency, and El Al airline security agents

#16 tigger

@14:
Beetje typisch om elke actie van Palestijnen te zien als actie en de acties van de Israëliërs als tegenactie/reactie. Je laat daarmee zien een nogal eenzijdige blik op het conflict te hebben. Jammer.

#17 Lutine

@16

Het is een kwestie van oorzaak en gevolg. En die ijzeren wet is niet eenzijdig.

#18 Bismarck

@17: Alleen doe je net alsof steeds geldt Palestijnen oorzaak, Israëliërs gevolg, hetgeen nogal vaak niet overeenkomt met de volgorde van actie en reactie.

#19 Lutine

@18

Er zijn allerlei momenten geweest dat de Palestijnen genoegen hadden kunnen nemen met de bestaande situatie. Dat hebben ze nagelaten. (men spreekt niet voor niets over de grenzen van ’67) Maar ook Israel heeft te maken met de gevolgen. De repressie en zaken zoals administratieve detentie corrumpeert Israel en de Israelische samenleving. De weg naar een open democratie raakt steeds verder uit beeld. De weg naar een theocratie komt er voor terug.

Niets of niemand ontkomt aan oorzaak en gevolg. Palestijnen en joden zullen hier gezamelijk uit moeten komen of ze zullen beiden de gevolgen moeten dragen. Struikelblok is natuurlijk de zgn. ‘heiligdommen’ in de oude stad van Jeruzalem. Het is samen delen of vroeg of laat is die oude stad een rokende puinhoop.

Mij maakt het niet uit, ik heb niks met heiligdommen of een ‘heilig land’. De belanghebbenden zijn degenen die in onmin met elkaar leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*