1. 1

  Tweeduizendenachttien is alweer bijna voorbij. *voor openhaard aan pijp lurkt* Eerst Zwarte Piet, toen vuurwerk. Nu zomertijd. Over welke futiele zaken kunnen we elkaar nog meer de hersens inslaan op de internets volgend jaar, qua verdeeldheid zaaien?

 2. 2

  @1: Of “lagere inkomens” wel/niet hun eigen energierekening moeten betalen. Verwacht veel “schrijnende verhalen” van sociale huurwoningbewoners die in de donkere kou zitten.

 3. 3

  @2.

  Analist vindt armoede een futiliteit. Daarnaast wel hartstochtelijk hier zijn hekel aan socialisme ventileren. Met veel retoriek, en weinig echte argumenten.

 4. 7

  @6: Bij een trol denk ik aan iemand die opzettelijk onjuiste informatie neerzet met het doel te provoceren.
  Lutine vind ik dus geen trol, want ik denk dat hij/zij het meent.

  Persoonlijke beledigingen komen op Sargasso volgens mij minder vaak voor, maar ze zijn er wel. (bijv. beweren dat iemand werkloos is).

  Hoe dan ook, als iemand op een onjuiste bewering reageert, maakt dat hem/haar nog geen trol.

  Dus waar zijn die trollen?

 5. 8

  @1: Zwarte Piet is niet voor iedereen futiel, en vuurwerk ook niet (milieuvervuiling, overlast, vandalisme, gewonden).

  Maar ik heb nog wel een aanvulling:
  – europese milieunormen (https://www.ftm.nl/artikelen/nieuwe-grenswaarden-toxische-pfos-pfoa?utm_medium=social&utm_campaign=sharebuttonleden&utm_source=linkbutton)
  – onderzoekers die te weinig geld krijgen of te veel werk hebben (dat is voor sommige mensen ook futiel).
  – aardbevingen in Groningen door gaswinning

 6. 9

  @7: U zit (door juist dàt voorbeeld te geven) toch niet ook in dat verfoeilijke denkraam, waarin iemand die -om wat voor reden dan ook- geen betaalde baan gegund is meteen maar op alle fronten inferieur mag worden verklaard?

 7. 11

  @10: Ik zou er over twee dagen toch maar een sok met wat eten voor buiten hangen, anders raakt voortdurend je gereedschap zoek en gaan dingen om onverklaarbare redenen kapot.

 8. 12

  @11
  En zie daar, nog net voor het einde van het jaar, het beste advies van 2018. Goed te doen, praktisch, kan mogelijk wat ellende in 2019 voorkomen.
  Mijn dank!

 9. 14

  De bakfiets elite maakt parkeren in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam voor de gewone man zo goed als onbetaalbaar, in Rotterdam gaat het maar liefst met 71% omhoog.

  GroenLinks, die pas zo’n grote mond hadden dat de gewone burger gespaard moet worden zit in al die linkse college’s Hoe zat dat ook alweer met de vervuiler betaald? In die stad zitten Shell, Unilever en voldoende ander grote vervuilers, mogelijkheden genoeg om te laten zien dat je dit ook in de praktijk uitvoert, maar dit college met GroenLinks, PvdA en D66 blijken tegen hun mooie beloftes in gewoon de kleine man te pakken:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/parkeren-in-grote-steden-wordt-duurder-we-willen-meer-groen-en-plek-voor-spelende-kinderen-~b2d69b13/

 10. 15

  @7

  Ik denk dat er sowieso weinig trollen zijn op Sargasso.
  We hebben hier wat discussies. En bij een discussie ben je het per definitie oneens. Arduenn doet zelden mee, dus die is zeker geen trol.

  Verder kunnen de kwalificaties van de mede gebruikers hier me weinig schelen, maar dat had je vast al opgemerkt. Iedere kwalificatie is ook maar een mening. Voor iedere negatieve kwalificatie over mij staat ook weer een positieve kwalificatie. Per saldo hou je dan niks over;-)

 11. 16

  @14.

  Zet je je auto ergens buiten de stad en ga je met tram de stad in. Toen ik midden in stad woonde, had ik helemaal geen auto. Want alles was op loop- of fietsafstand.

  Voor gezinnen is het minder leuk, maar daar ben ik lekker niet mee begonnen, beter milieu begin bij jezelf. :-)

  Trouwens hoe kan een stad industrie het moeilijk maken, daar hebben we een landelijke regering voor als het om belastingen gaat. Een stad kan het wel schudden, in verband met werkgelegenheid en alles wat in voordeel is er om heen.

 12. 19

  @18

  Ik zie toch echt stupid woman. Je spreekt woman duidelijk anders uit dan people. De deskundigen zullen ons wel verlossen de komende tijd. Mocht ik het juist hebben gezien dan maakt zijn ontkenning het er niet beter op.

  Maar wat het ook is, het is geen teken van zelfbeheersing.

 13. 20

  @9: Ik koos dit voorbeeld omdat dit gebruikt is in het verleden, en een commentator dit inderdaad kwetsend vond.

  Als iemand “homo” als scheldwoord gebruikt, keur ik dat ook af.
  (Juist omdat homosexualiteit niet slecht is, al zal een schelder dit misschien wel vinden)

  Ik denk dat @13: ongeveer hetzelfde schrijft.

 14. 21

  @14: Het zou veel eerlijker zijn als elke inwoner van de stad gratis parkeertijd krijgen zou, ook de bewoners zonder auto.
  Bijvoorbeeld iedereen 1 dag par jaar in het centrum en 3 dagen in de buitenwijken.

  En dat de bewoners zonder auto hun parkeerrecht kunnen verkopen aan de hoogste bieder.
  Dan is het eerlijk. Ik denk niet dat het goedkoper wordt.

  En door het goede parkeerbeleid is er wel altijd een parkeerplek.

 15. 23

  @22: of een andere mogelijkheid is dat je niet kan rekenen. 7 miljard (het werkelijke bedrag) in 10 jaar = 700 miljoen per jaar ~ 70 euro per volwassen nederlander per jaar. daar betaal je misschien een week gratis OV mee. als je alleen de grote steden neemt kom je ook niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren