1. 2

  Die boer met die landverraderspropaganda op zijn trekker mag blij zijn dat een tractor niet als persorgaan wordt gezien. Wikipedia: “De naam Volk en Vaderland werd voor 75 jaar verboden verklaard: pas in 2023 mag zij weer in gebruik worden genomen als naam van een persorgaan.”

 2. 3

  Als ik minister van landbouw was zou ik de boeren voorstellen om dan nog maar één keer een nieuw, onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de stikstofemissies en -depositie. Maar wel op voorwaarde dat ze het resultaat van dat onderzoek hoe dan ook accepteren. Dus niet alleen als het gunstiger uitpakt dan de analyse van het RIVM, maar ook als het resultaat hetzelfde is of zelfs ongunstiger.

  En misschien moet er ook maar afgesproken worden dat ze vanaf nu zelf verantwoordelijk zijn voor maatregelen om emissies te beperken. Want de maatregelen die de overheid voorstelt blijken steeds weer niet te voldoen. Geen voeling met de praktijk, of zo. Die hebben de boeren zelf wel, dus moeten ze het ook maar zelf oplossen.

 3. 6

  @3 niet verstandig, dan erken je dat huidige rapport niet betrouwbaar is.

  de boeren willen het niet snappen lijkt het. dit issue zit er al jaren aan te komen. Toch blijft men maar door gaan met schaalvergroting, nog meer schulden maken om te groeien, en als dan puntje bij paaltje komt gaat men zeuren. Sorry hoor, maar als je met oogkleppen op (voor eigen gewin) maatschappelijke veranderingen negeert moet je op de blaren zitten.

  Daarnaast moet gewoon de hele sector op de schop. marges voor de boer zijn laag, om toch te kunnen verdienen moet men groeien, verder weg transporteren, meer milieu schade, maakt men boeren in buitenland werkloos (zie Ned die Colombia aanklaagt omdat Colombia haar boeten wil beschermen tegen Nederlandse diepvries friet (geproduceerd met EU subsidie)).

  Als we weer naar productie voor de lokale markt gaan, hoeft er niet zoveel meer getransporteerd te worden, beter voor milieu, wordt de prijsruimte groter, kan de boer kleinschalig blijven, toch een goede boterham verdienen, kunnen buitenlandse boeren ook aan de slag blijven.

  consument merkt weinig (meer seizoensgebonden producten) in de prijs
  boer kan eerlijke boterham verdienen (ook de buitenlandse)
  minder milieu belasting

  de transportsector levert in. EN de drijvende kracht achter de protesten: veevoeder fabrikanten!

  maar goed, het lijkt er op dat de sector dit niet wil snappen. Dan maar met harde maatregelen.

 4. 7

  @6

  dan erken je dat huidige rapport niet betrouwbaar is.

  Niet als zo’n nieuw onderzoek dezelfde resultaten oplevert.

  Maar waar het me vooral om gaat: zelfs als je er rekening mee houdt dat er iets niet klopt in die RIVM-analyse, dan betekent dat nog niet dat een nieuw onderzoek gunstiger uitvalt voor boeren. Het zou ook ongunstiger kunnen zijn. En er is niemand die aan die actievoerders vraagt of ze een eventueel nieuw onderzoek dan ook accepteren.

 5. 12

  @11: Je mist volledig het punt: Assange was 4 jaar geleden al de Russische speelbal in de Amerikaanse presidentsverkiezingen om Trump aan de macht te helpen.

  En of het Assange helpt? Ik vind dat de EU geen mensen moet uitleveren aan een land waar de president de rechtsgang bepaald. Het uitleveringsverdrag met de VS moet opgeschort worden tot de rechtsstaat is herstelt.

 6. 16

  Ondertussen heeft Assange wel gelijk gekregen in het feit dat het hele Zweedse spel maar een mistgordijn was om hem vast te houden voor uitlevering aan de VS.

 7. 17

  Rohrabacher zegt nu:

  Recounting his meeting with the WikiLeaks founder, Rohrabacher said he told him “that if he could provide me information and evidence about who actually gave him the DNC emails, I would then call on President Trump to pardon him. At no time did I offer a deal made by the President, nor did I say I was representing the President.”
  He said he met briefly on his return with then-White House Chief of Staff John Kelly and told him that Assange would provide information about the purloined DNC emails in exchange for a pardon. Rohrabacher said no one followed up with him “and that was the last discussion I had on this subject with anyone representing Trump or in his administration.”

 8. 18

  @17: Blijft dubieus. We weten wie de emails heeft gehackt en aan wikileaks gegeven, namelijk de Russische geheime dienst. Dus wat wilde Rohrabacher precies dat Assange daarover zou zeggen? Het heeft veel parallelen met de pogingen van Trump en handlangers om ‘bewijs’ te vinden dat Oekraïene uiteindelijk achter de hack zat. Het gaat hier natuurlijk niet om daadwerkelijk bewijs, maar om een statement dat Trump publicitair kan gebruiken.

  Rohrabacher is berucht vanwege zijn Russische connecties; laten we hem hier niet op zijn woord geloven dat hij dit volledig op eigen initiatief heeft gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren