1. 3

  @1 Die zat er aan te komen. Goede zaak, al vind ik de bewoording vaag “als je dit niet doet dan wil ik een referendum”. Ze zitten dicht bij 50k, ik heb getekend.

 2. 7

  Hoe iemand het omgekeerde kan bedoelen van wat hij denkt te bedoelen:

  http://www.volkskrant.nl/opinie/niet-degenen-met-dyslexie-worden-verdacht-van-valsheid~a4243005/

  Hij zegt:

  Niet degenen met dyslexie worden verdacht van valsheid

  In de Volkskrant van 10 februari stond een helder stuk van Maud Effting over valse dyslexieverklaringen, naar aanleiding van berichten in het VARA-programma Rambam. Ik hoop dat mensen met dyslexie zich realiseren dat niet zij degenen zijn die verdacht worden van ‘valsheid’.

  Oftewel: maak je geen zorgen, niet mensen met dyslexie zijn verdacht, maar mensen die doen alsof ze dyslexie hebben.

  Dit betekent echter niets anders dan: mensen die beweren dat ze aan dyslexie lijden zijn verdacht.

  Maar welke mensen – naast mensen die dit ten onrechte doen – beweren nou eenmaal óók dat ze aan dyslexie lijden? Juist: mensen die dit terecht doen.

  En die worden dus meteen óók verdacht.

 3. 11

  @7: “Oftewel: maak je geen zorgen, niet mensen met dyslexie zijn verdacht, maar mensen die doen alsof ze dyslexie hebben.

  Dit betekent echter niets anders dan: mensen die beweren dat ze aan dyslexie lijden zijn verdacht.”

  In die zin mist het woordje onterecht. En mensen met dyslexie kunnen uiteraard niet onterecht beweren dat ze aan dyslexie lijden.

  Toegegeven, allemaal erg nietszeggend (want inderdaad, deze mensen zijn, tenzij iedereen met verklaring opnieuw getest wordt, niet te onderscheiden van mensen die dyslexie hebben). Overigens wel een mooi stukje marktwerking, die dyslexiebusiness.

 4. 13

  @11:

  In die zin mist het woordje onterecht.

  Ja, ik laat het daar weg omdat je niet kunt zeggen: alleen onterechte dyslexiebeweringen zijn verdacht. Zodra je die kunt onderscheiden van de terechte zijn die namelijk niet langer ‘verdacht’, maar gewoon ‘schuldig’.

  En wat tot die tijd verdacht wordt zijn álle dyslexiebeweringen; zowel de on- als de terechte.

  Dus hij zégt, zoals ik al schreef: “maak je geen zorgen, niet mensen met dyslexie zijn verdacht, maar mensen die doen alsof ze dyslexie hebben.”

  Maar dat komt neer op, zoals ik ook al schreef: “mensen die beweren dat ze aan dyslexie lijden zijn verdacht.”

 5. 14

  @10:
  Zit inderdaad een verschil in.
  De verwijzingen onder #10 gaan om een verzoek/petitie tot heroverweging o.a. aan het E.P.
  Maar daar worden wel de beslissingen genomen.

  Volgens mij was ik die hier
  http://stopttip.nl/
  voor het eerst tegengekomen, maar de aanmoedigingen staan op meerdere sites.
  Maar goed, hoe meer protesten er zijn des te beter het is.

 6. 16

  @8: Ze zijn compleet van de pot gerukt:

  Uit de onthullingen van WikiLeaks blijkt verder nog het volgende:

  1. Het TISA-verdrag zal de privatisering van diensten zoals drinkwater, elektriciteit, gezondheidszorg en onderwijs blokkeren in privé-handen. Zelfs als privé-bedrijven falen, mag de overheid het beheer van deze diensten niet terug overnemen.
  2. De overheid mag niet langer regulerend optreden op vlak van milieunormen, afvalverwerking, erkenning van scholen en universiteiten, licenties voor media, erkenning van gezondheidsinstellingen en laboratoria. De normering moet volledig aan de privé-sector worden overgelaten.
  3. De overheid moet de regulering van alle financiële diensten an de sector zelf overlaten. Zo mogen de toxische financiële producten die de crisis van 2008 hebben veroorzaakt niet door de overheid aan banden worden gelegd.
  4. De overheid mag geen kapitaalcontrole invoeren om kapitaalvlucht te voorkomen.
  5. Uitwisseling van privé-gegevens op het internet mag door de overheden niet gecontroleerd of gereguleerd worden. Persoonlijke gegevens moeten vrij op de markt verhandeld worden zonder inspraak of kennis van de betrokkenen.

 7. 17

  @16: Godkolere, en ik me maar afvragen waarom degene die met CETA en TTIP onder de arm bij Brussel binnenliep niet terstond met pek en veren de stad werd uitgejaagd.
  Zou er soms een envelop tussen de documenten hebben gezeten?

 8. 19

  @15: misschien diezelfde persoon die wellicht een hekel had aan mensen die een angst hebben voor lange woorden door hun aandoening hippopotomonstrosesquippedaliofobie te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren