1. 2

  @1: Ha, daar maak ik me altijd druk over bij het weerbericht ’s ochtends. RTL 4 en NOS. Andere planeten.
  Maar ja, weerberichten zijn sowieso overbodig. Het weer verandert er niet door. Kop naar buiten en je weet genoeg.

 2. 3

  Zei Hillary Clinton dit soort dingen maar:

  We have spent $4 trillion trying to topple various people that frankly if they were there and if we could have spent that $4 trillion in the United States to fix our roads, our bridges and all of the other problems, our airports and all the other problems we have we would have been a lot better off I can tell you that right now. We have done a tremendous disservice not only to the Middle East but to humanity, the people that have been killed, the people that have been wiped away and for what? It’s not like we had victory. It’s a mess. The Middle East is totally destabilized, a total and complete mess.

 3. 4

  Nou zeg, komt ie er plotsklaps mee op de proppen

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/asscher-onderzoek-naar-radicalisering-klopte-niet~a4209029/

  Jammer voor de rechtsgekkies die in elke moslim een potentiële terrorist zien. Of een goedkeurder van geweld en sympathisant van de IS.

  Hij vindt het ‘triest’ dat de Motivaction-rapportage zo’n impact heeft gehad. ‘Een meisje verzuchtte ‘daar gaat mijn stageplek’. Ontzettend unfair. Ik baal dat het wederzijds wantrouwen in Nederland er door is versterkt.'

 4. 6

  Een hele domme fout van de IS …

  CNN Türk ENG
  ‏@CNNTURK_ENG #BREAKING Sec sources tell CNN Türk 3 TR soldiers lightly, 1 TR soldier heavily injured in #ISIS attack in #Bashiqa.

 5. 8

  @3: Als Trump en consorten gewoon belasting zouden betalen en niet ontwijken, waren die “roads, bridges and other problems” niet “a lot better off”, maar zelfs opgelost.

 6. 11

  Roze Khmer vertelt Geldermalsen hoe een asielzoekerscentrum te torpederen, met op het eind de geheimzinnige woorden: “Dit is slechts een kleine selectie adviezen, de rest vertellen wij u deze week onder 4 ogen. Tot woensdag, in het mooie Geldermalsen!”

  Wat zouden ze onder vier ogen gezegd hebben? Het heeft in ieder geval tot gewelddadigheden geleid. Misschien tijd voor een vooronderzoek naar aanzetten tot geweld door dit haatblog?

 7. 16

  @4 De uitspraak is wel nadat het onderzoek herhaald, met recent de uitkomsten, plotsklaps is het dus niet. Wel lijkt me de uitspraak uit het persbericht overbodig, en lijken me excuses richting de parlementariërs van DENK meer terecht. Toch zou je haast vermoeden dat Rutte aan Asscher heeft gevraagd:”Wil je alsjeblieft deze misstap nog eens oprakelen? Dan lijkt de VVD minder de stuntelpartij die het eigenlijk is, met de flaters rondom ‘het bonnetje’.”

 8. 18

  Als dit waar is, dan is het zeer onrechtvaardig.

  Jean Wanningen ‏@trias_politica · 9 min.9 minuten geleden
  Ook in Portugal neemt spanning toe nu asielzoekers daar op last van #EU €750 p/m ontvangen terwijl minima met €500p/m moeten rondkomen.

 9. 22

  @14: Relletje =/= relletje. Dat er relletjes van deze ernst ontstaan om een AZC vind ik zeer zorgwekkend. Die van “links-extremisten” vind ik vaak al een stuk sympathieker. Heeft te maken met de achtergrond er van.

 10. 23

  Nou, die rel was voorbereid. Die mensen waren erheen gegaan om te rellen, het was met voorbedachte rade. Vuurwerkbommen tover je niet even uit de lucht. Nou vind ik het persoonlijk altijd leuk als de politie op zijn donder krijgt, want varkentjes blijven varkens. Waar zijn alleen de tegenrellers? Niks leuker dan een tegendemonstratie te organiseren om een koekje van eigen deeg te serveren.

 11. 24

  @20: Het is wel een teken dat de SGP voor de motie heeft gestemd. Die zijn over het algemeen toch heel erg terughoudend in de regering afvallen. Vraag is natuurlijk wat er gebeurt als de 1e Kamer met een motie komt. Daar zou die bij hetzelfde partijgedrag een meerderheid halen. Hoe dan ook denk ik dat de minderheidscoalitie het in die 1e Kamer vanaf nu nóg moeilijker gaat krijgen.

 12. 25

  @22: Dit was ook niet zomaar een relletje: Het vooropgezette doel was om het democratisch proces te saboteren en dat doel is nog bereikt ook, want de raadsvergadering is afgelast (ik begrijp dat dat trouwens kort geleden in Purmerend ook gebeurd is). Op zo’n moment preek je niet meer van relletjes maar van terrorisme.

  Ik ben vooral benieuwd naar de rol van de Roze Khmer hierin, want die hebben vooraf openlijk toegegeven met Geldermaldense xenofoben gepraat te hebben om hen “onder 4 ogen” te vertellen hoe ze de komst van een AZC het beste konden blokkeren. Hebben ze een mediërende rol gespeeld tussen Rotterdamse Hooligans (van wie vermoed wordt dat ze de terroristische acties uitgevoerd hebben) en Geldermaldense xenofoben?

 13. 27

  @26 Enig idee hoe je dat kunt achterhalen? Ik kan op de site van de tweede kamer de motie lezen, de uitkomst van de stemming (65-77), maar niet wie wat stemde. Ik lees in de gegeven link dat alleen Norbert Klein met de coalitie meestemde. Met een gat van 65 en 77 zijn er nog 8 missende parlementariërs…

 14. 30

  Leuk allemaal dat Geldermalsen maar ik denk dat we onderhand wel kunnen stoppen met “begrip hebben voor verontruste burgers”. Omdat er een shitload aan vluchtelingen in een uithoek van je gemeente wordt gedumpt gedraag je je als de eerste de beste hooligan? De ironie ten top dat al jaren de verzorgingsstaat wordt uitgehold, wordt ingeruild voor het eufemisme van de eeuw:”participatiestaat” gecombineerd met een ver doorgevoerde surveillance samenleving die schijt heeft aan de basis regels van privacy, maar dat daarvoor er bijna geen hond de straat op te krijgen is. Treurig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren