1. 5

  Rutte: “Oost-Europa moet meedoen”. En die VVD’ers maar stellen dat ze zo ‘realistisch’ zijn. Eerder heette het ‘pech’ als Italie veel vluchtelingen moest verstouwen, en was de bereidheid vanuit het kabinet om er iets aan te doen non-existent. Maar inmiddels… En komt moraal en ethiek nou opeens ook om de hoek kijken?

  Rutte mist – nog steeds – visie, maar ook voorzienigheid is ver te zoeken.

 2. 6

  Geen nieuws over de Algemene beschouwingen. We zijn immers op een moment in de geschiedenis beland dat het nooit meer zo zal zijn. Want economische groei was dit x voor het laatst. Prijzen zullen omhoog gaan, zorg minder, vergrijzing, het grootste openluchtmuseum ter wereld leven we dan in. Jammer.

 3. 7

  Typisch, lees ik in NRC, twee jonge mannen, vluchtelingen uit Syrië. De 1 studeerde Japans in Damascus, en de ander deed ook wat zinnigs met z n hersenen. Ook beiden ongelovig.

  En dan … allebei een maand geleden getrouwd, dus hebben jullie problemen met vrouwen in een niqaab?

 4. 8

  @6: de politiek doet er niet meer toe, een kleine groep bankiers en industriëlen bepaald aan wie krediet wordt verleend en aan wie niet.
  Oliemaatschappijen kunnen makkelijk geld lenen. Regeringen (zoals Griekenland, Cyprus, Brazilië enz.) krijgen net genoeg om niet om te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren