SG-café woensdag 13-09-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 13-09-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (24)

#2 Lennart

@1: Raar verhaal. Als het inderdaad om een gewone vechtpartij ging, met inderdaad voldoende getuigen, waar had de politie die foto’s dan voor nodig ?
Verder, dit lijkt me inderdaad behoorlijk onrechtmatig, en de politie hoort dat heel goed te weten. Waarom doen ze dit dan toch ? Is het gewoon intimidatie ?

#3 Bismarck

@1: Deze zin snap ik niet:
“Hoofdredacteur Peter Vandermeersch heeft het OM alvast gevraagd om … de in beslag genomen foto’s te vernietigen. “

Was dat niet het doel van de politie, deze foto’s vernietigen, om te voorkomen dat er hard bewijsmateriaal tegen het optreden van de Amerikaanse militair was?

#4 Emile M

@3: Hij was niet in functie als militair. Hij was in burger. Het doet me denken aan de boosheid van de Amerikanen na het optreden in New York van de lijfwachten van Erdogan.

#5 Le Redoutable

Syrische Lhtbi’s in elkaar geslagen door mede moslim vanwege geloofskwestie, als je een echt vluchteling bent omdat je vervolgd wordt voor je seksuele voorkeur ben je in Nederland dus ook niet veilig. Gelukkig treedt de gemeente Amsterdam kordaat op met het verplicht stellen van genderneutrale aanspreektitels en toiletten:

https://www.volkskrant.nl/binnenland/man-in-amsterdamse-zara-aangehouden-op-verdenking-van-geweld-tegen-lhbti-s~a4516281/

#6 Lennart

@5: ” … als je een echt vluchteling bent omdat je vervolgd wordt voor je seksuele voorkeur ben je in Nederland dus ook niet veilig.”

Nou … hier wordt de dader in ieder geval vervolgd. In heel veel andere landen zou de dader vrijuit gaan, en zou dit eigenlijk niet als misdaad worden beschouwd.

#7 beugwant

@2: In het politieapparaat zitten nogal wat gezagsgeile hielenlikkers die zo hopen wat eerder een lintje te krijgen. Ik moest bijv denken aan die wel heel voorbarige aanhouding/arrestatie van die twee republikeinen* op de Dam tijdens de inhuldiging van dhr. van Amsberg.

*die zich keurig aan de absurde voorschriften hielden en meters van elkaar af stonden.

#8 Bismarck

@4: De politie wist op het moment dat het de camera in beslag nam al dat het om een Amerikaanse militair ging. Dat die militair “niet in functie was” (wat bedoel je daarmee?) doet niet zo ter zake, hij was daar om mensen die tegen zijn werk protesteren af te tuigen en hij was een Amerikaanse militair. Dat is voor de politie reden genoeg om bewijsmateriaal tegen hem te vernietigen.

@5: Dat kan misschien als een schok op je overkomen, maar je bent nergens veilig. Overal kan iemand je om wat voor reden ook op je gezicht slaan. En als je ergens heen gaat waar geen enkele andere mens is, kan de bliksem, een meteoriet of een hongerige beer nog op je inslaan.

#9 JANC

@3: Ik denk dat het gaat om kopieen van de originele foto’s.

#10 Bismarck

@9: Ik heb daar zo mijn twijfels over. Het zou niet de eerste keer zijn dat de politie onwelgevallig beeldmateriaal verwijdert van camera’s en mobiele telefoons.

#11 beugwant
#12 Henk van S tot S

Typisch geval van Ieder voor zich en god voor ons allen.
;-)

Opvallend:

Opvallend is dat CDA en ChristenUnie de motie niet steunen, terwijl zij in hun verkiezingsprogramma nog een verlaging van het eigen risico beloofden.
zie:
Tweede kamer stem tegen verlaging “Eigen Risico”

#13 gbh

Howard Dean: based on new evidence, Russia may have installed Donald Trump with “falsified votes”

http://www.palmerreport.com/politics/howard-dean-donald-trump-falsified-votes/3589/

#14 Bismarck

Goed nieuws voor Barbuda, Cuba en Florida: De EU springt overal bij om de orkaanschade te betalen!

#15 Lutine

@14

Dat staat er helemaal niet. Ik herhaal mijn opmerking van gisteren.

#16 Lutine

@12

Is het nou zo moeilijk om te bedenken dat de formerende partijen alvast een voorschotje nemen op Rutte3 Henk? De slimme jongen uithangen spreekt niet altijd in je voordeel.

#17 Bismarck

@15: Er staat letterlijk:“Staatkundige status St-Maarten niet van belang voor EU-hulp”
Als de staatkundige status van een gebied niet van belang is voor EU-hulp, dan kan dus elk rampgebied er in gelijke mate aanspraak op maken.

#18 Bolke

@17: Zolang dat gebied onderdeel is van een land dat EU lid is.

#19 Henk van S tot S

@18:
Ik wees in SG-café van gisteren (postng 10) met met deze verwijzing Lutine al op de bijzondere “status” van St.Maarten.

Edit: @20:
;-)

#20 Arjan Fernhout

Ik stel voor om SG-café (en menig ander draadje) om te dopen in ‘Lutine en de feiten.’

#21 analist

@5: ach man, het boeit jou alleen omdat de dader moslim lijkt te zijn. doe nou niet alsof je anders een fluit zou geven.

#22 Lutine

@17

Er staat dat het de mening is van de voorzitter van het Europees Parlement. Maar die bepaalt dat niet in zijn eentje. Vanavond debatteert het Europees Parlement over de kwestie. Dan weten we meer. Mocht het Nederlandse deel van St Maarten idd hulp krijgen, dan hebben andere getroffen landen net zo veel recht op hulp.

#23 Bolke

@22: Nee hoor, dit gaat enkel over gebieden die onderdeel zijn van een EU lid, voor bijc. Cuba gaat die vlieger niet op (niet dat we de andere gebieden niey zouden moeten helpen).

#24 beugwant

@1: Dat lijkt inderdaad op een staartje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*