1. 8

  @1: het is een wetvoorstel he? in de arabische wereld zijn er veel wetten waaronder niet-moslims (en vaker ook nog: niet-arabieren) tweederangs burgers zijn (als je de regio erbij wil halen).

 2. 10

  Nou, nadat ik Volkskrant heb gelezen over juwelier in België die overvaller doodschoot, sta ik volkomen achter de juwelier. Hij wordt nu bedreigd door familie van overleden crimineel. Hij krijgt politiebescherming tegen dat uitschot.

 3. 12

  @11: Zoals een bakker witte handen krijgt en een automonteur zwarte, zo is voor een overvaller een geagiteerde reactie van het slachtoffer gewoon een risico van het vak.

 4. 13

  @12: Zover ik weet mogen mensen zonder vergunning geen wapen hebben en al helemaal niet gebruiken? En let wel: Het was in de rug schieten!

 5. 16

  @13: Overvallen mag ook niet. En de wetshandhaver die de juwelier had moeten behoeden voor een overval is daarin tekort geschoten, want de overval heeft plaats gevonden. Dan niet gaan jammeren dat de zaak escaleert…

 6. 18

  @16 De wetshandhaver komt pas in actie na een overval. Die zoekt dan uit wie de schuldigen zijn en zorgt voor een eerlijk proces. Het is juist de van doodslag verdacht juwelier die de wetshandhaver het werken onmogelijk maakt.

  En in de zaak waarin de wetshandhaver wel zijn werk probeert te doen, wil jij hem niet steunen.

  Een overheid die alle overvallen kan voorkomen is een politiestaat waarin ik in ieder geval niet graag zou wonen. Zelfs al pleeg ik nooit overvallen.

 7. 19

  Gister mosten we nog massaal van het gas af, en ons huis voor €30.000 euro verbouwen voor een elektriciteit slurpende kachel, vandaag moeten we toch opeens weer aan het gas. Kosten 5 tot tien euro per jaar. Ik hoor het wel als ze er eens serieus over nagedacht hebben i.p.v. de waan van de dag te volgen:

  https://www.volkskrant.nl/economie/ineens-lijkt-waterstof-het-antwoord-op-alle-energieproblemen-waar-komt-al-dat-enthousiasme-vandaan-~bd2acf2c4/

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2290466/waterstof-kan-door-de-gasleidingen

 8. 21

  @20: Laten we tot die tijd justitie hun werk doen? En niet voor eigen rechter spelen? Natuurlijk mag iemand niet bedreigd worden – mocht dat niet duidelijk zijn. Maar om direct de kant van de juwelier te kiezen gaat mij op dit moment nog te ver.

 9. 23

  @21: Ik weet niet of ik wel de kant van de juwelier kies. Ik keer me wel af van die wraakzuchtige familie van de dode overvaller. Het zou wel wat wezen als die vlak voor de uitvaart wordt aangehouden en zo de uitvaart mist. :evil grin:

 10. 24

  @21: Mijn idee. Dat je als juwelier je zaak verdedigt tegen gewapende overvallers is één ding, maar het beschieten van een vluchtende overvaller die al lang je zaak uit is, dat is heel wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren