SG-café woensdag 09-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 09-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (13)

#1 Hans Verbeek

Mooie documentaire over regeneratieve landbouw. De koolstof moet weer terug de grond in; niet door CCS, maar door koeien en een andere manier van landbouw.
https://kisstheground.com/
Te zien op netflix.

#2 Le Redoutable

Van Dissel: 2 miljoen Nederlanders al beschermd tegen corona:

https://www.trouw.nl/binnenland/van-dissel-2-miljoen-nederlanders-al-beschermd-tegen-corona~b6228d18/

Bestaat er toch iets van groepsimmuniteit, dat is toch weer een meevaller. Zou dat dan het doel zijn geweest van de mondkapjesplicht?

#3 Bismarck

@2: Nog geen 12% is nog heel ver van groepsimminuteit (circa 70% benodigd in geval Corona). Op dat tempo moeten we nog bijna vier jaar zo door, voor we daar zijn. Daar doet de mondkapjesplicht verder heel weinig aan (die heeft een vrij geringe beschermende rol, naar de laatste wetenschappelijke inzichten). Maar goed, je punt was natuurlijk juist daarop afgeven.

Een logischer conclusie uit de link: We hebben vaccinatie echt wel nodig, willen we eerder dan 2025 terug naar BAU (en het is mogelijk nuttig bij iedereen eerst een antigeentest te doen, want dat kan misschien* 2 miljoen vaccinaties schelen).

*Er is steeds meer bewijs dat besmet geweest zijn in ieder geval bij een deel van de bevolking maar beperkte tijd beschermt tegen herbesmetting.

#4 Janos

@3 Betekent die tijdelijke bescherming ook niet dat we, zonder vaccin, die groepsimmuniteit helemaal nooit gaan bereiken?

#5 Hans Verbeek

@3:

willen we eerder dan 2025 terug naar BAU

We willen helemaal niet terug naar Business-As-Usual. De tijd van heen en weer forensen en vliegen is voorbij. Veel beter voor het klimaat.

*Er is steeds meer bewijs dat besmet geweest zijn in ieder geval bij een deel van de bevolking maar beperkte tijd beschermt tegen herbesmetting

Er is trouwens nog geen bewijs dat vaccinatie wel langere tijd bescherming geeft. Vaccinatie tegen influenza werkt helemaal niet lang, het moet ieder jaar opnieuw.
Het overgrote deel van de besmette personen heeft geen klachten of milde verkoudheidsklachten. Dan maak je helemaal geen antistoffen aan, maar misschien wel specifieke T-cellen. En misschien is dat wel genoeg om je jarenlang te beschermen.

#6 Bismarck

@5: “Het overgrote deel van de besmette personen heeft geen klachten of milde verkoudheidsklachten. Dan maak je helemaal geen antistoffen aan, maar misschien wel specifieke T-cellen. En misschien is dat wel genoeg om je jarenlang te beschermen.”
Ja dat heb je eerder geroepen, maar dat is niet waar ik het over heb. Steeds meer mensen worden gewoon voor de tweede keer ziek van Corona en een deel daarvan heeft de tweede keer meer last dan de eerste. Samen met het feit dat voor andere Coronavirussen geldt dat immuniteit ook kortdurend is (veelal een half jaar), wijst dat erop dat de kans groter is dat #4 het bij het rechte eind heeft dan jij.

#7 tigger

Bizar… Het kabinet baalt ervan dat meer medewerkers in de zorg de coronabonus krijgen dan waar het kabinet op rekende, totale kosten 2,2 miljard. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vrijwel-iedereen-in-de-zorg-krijgt-de-bonus-maar-dat-is-dus-wel-voor-het-laatst~be51bc71/
Op dezelfde voorpagina wordt 3,7 miljard extra steun voor bedrijven aangekondigd…. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/daar-staan-we-weer-verzucht-wiebes-bij-aankondiging-van-het-steunpakket-van-3-7-miljard~bf3969274/

#8 Hans Verbeek

@6: het overgrote deel van de mensen verslaat bij de eerste besmetting het coronavirus met groot gemak. Deze groep mensen zal ook de tweede en de derde keer geen enkel probleem ondervinden van hetzelfde virus.
Die situatie, waarbij het overgrote deel van de bevolking geen last heeft van het virus, kun je ook groepsimmuniteit noemen.
Maar als jij zo dolgraag gevaccineerd wilt worden, zal ik je niet tegenhouden.

#9 tigger

@8:
Wel heel lullig voor die miljoenen mensen die veel te vroeg en onnodig hun ouders en grootouders moeten missen vanwege Corona. Daar voel je helemaal niets bij?

#10 Bismarck

@8: ” Deze groep mensen zal ook de tweede en de derde keer geen enkel probleem ondervinden van hetzelfde virus.”
Leer eens lezen. Ik zeg in #6 toch echt iets anders. Er zijn mensen die de eerste keer er relatief goed vanaf kwamen, maar bij de herbesmetting ziekenhuisopname nodig hadden, of zelfs overleden.

“Die situatie, waarbij het overgrote deel van de bevolking geen last heeft van het virus, kun je ook groepsimmuniteit noemen.”
Je kan een hond ook een kat noemen. Verzin naar hartelust je eigen definities, maar kijk dan niet raar op als niemand je nog serieus neemt.

Maar als je dolgraag elk half jaar aan de beademing wilt hangen tot je lichaam het opgeeft, zal ik je niet tegenhouden.

#11 Frank789

@8: [ het overgrote deel van de mensen verslaat bij de eerste besmetting het coronavirus met groot gemak. ]

En zelfs dan is 40% van de ziekenhuisopnamen onder de 65 jaar oud. Tot nu toe dus ruim 7000 mensen. Laat de boel los en dat worden er pakweg 120.000. Plus een veelvoud aan zieken thuis. Dat kan de zorg ook niet aan.

[ Deze groep mensen zal ook de tweede en de derde keer geen enkel probleem ondervinden van hetzelfde virus. ]
Geen enkel probleem? Hoe weet u dat zo zeker?

#12 majava

@11:

Geen enkel probleem? Hoe weet u dat zo zeker?

Door het elke keer stellig te herhalen. Zo werkt dat toch? #2020 #Q #TheGreatAwakening #EchtElkeLulKanDitOokDoen #NadrukOpLul

#13 Frank789

@12: En zwijgen is toegeven dat je niks in handen hebt.
Dat herhaalt mijnheer Verbeek ook elke keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*