1. 4

  Hij is al oud nieuws natuurlijk, maar dit is verreweg de beste analyse/takedown van Jordan Peterson die ik tot nog toe gezien heb.

  Voor de verandering eens niet hysterisch (Peterson is geen fascist) en gewoon fair (Peterson heeft ook wel eens gelijk) maar pakt hem wel aan op de punten die aanpak behoeven (hij is politiek en filosofisch analfabeet en onsamenhangend).

  Naast fair & accuraat is het trouwens ook erg kundig en informatief (achtergrond in filosofie) en bovendien gewoon grappig en goed gemaakt.

  Schijnt verder ook wel een goed kanaal te zijn, maar dat heb ik tot nu toe vooral van horen zeggen: https://www.currentaffairs.org/2018/05/god-bless-contrapoints

 2. 5

  @2: In plaats van theorietjes zou je ook kunnen kijken wat er in het artikel staat:

  Dat de melding aanvankelijk anders werd ingeschat, zou volgens bronnen mede te maken hebben met het feit dat de afdeling radicalisering en polarisatie van de gemeente Amsterdam op dat moment in duigen lag: een programmamanager was met strafontslag gestuurd, meerdere medewerkers waren weggelopen of -gestuurd.

 3. 7

  @4: Het woord ‘clusterfuck’ (17:10) waarbij het verzinsel ‘postmodern neomarxism’ verbonden wordt met allerlei ‘linkse’ activiteiten is wel voldoende om ‘Petersonism’ te kwalificeren. Ian Buruma haalt hard uit in Tracing the rise of political machismo , maar reflecteert wat machisme betreft flink wat analyses van Ulrike Guérot in ”De nieuwe burgeroorlog.” Deze drukt zich verder m.i. beter uit:

  In de unipolaire periode van het neoliberalisme na het vermeende ‘einde van de geschiedenis’ (Francis Fukuyama) zijn alleen de deelnemers aan de burgeroorlog veranderd: euro-governance (als product van neoliberalisme in Europa – AF) tegenover rechts-populisme in plaats van communisme tegenover fascisme

  Stakkers als Baudet zijn in hun anachronisme gewoon te zielig voor links om er een duidelijk antwoord op te geven. Je kunt ze zoals Guérot gebruiken als usefull idiots, maar daar moet je het boek voor lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren