1. 4

  @1: Een beetje waar is dat, als je het neerhalen van MH-17 onder oorlogsmisdaden en/of misdaden tegen de menselijkheid schaart. In het associatieverdrag wordt onder andere afgesproken dat Oekraïne “het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof van 1998 en de bijhorende instrumenten” (betreffende de genoemde soorten misdaden) ratificeert en uitvoert. Probleem is alleen dat Oekraïne daar weinig aan kan doen, omdat de daders zeer waarschijnlijk in Rusland zitten (of inmiddels liggen).

 2. 5

  @4

  Ja, het is vrijwel zeker dat plaats delict niet in handen van de Oekrainse overheid lag. En de daders zullen we wsl nooit in Den Haag aantreffen. (als dat de plaats is waar ze berecht moeten)

 3. 7

  @4:

  Een beetje waar is dat, als je het neerhalen van MH-17 onder oorlogsmisdaden en/of misdaden tegen de menselijkheid schaart.

  Zo goed als onmogelijk om te bewijzen, niet alleen moet je dan de daders hebben, je zal dan ook moeten kunnen bewijzen dat ze met opzet MH-17 uit de lucht hebben geschoten, vooral dat laatste is praktisch gezien niet te bewijzen.

 4. 8

  @7
  Aangezien Rusland niet officieel de oorlog verklaard heeft nog aan Nederland, nog aan Oekraïne , zal het dan toch moeten verklaren hoe hun raket “per ongeluk” van uit door hun bezet gebied is afgegaan, van “collateral damage” kan dan immers geen sprake zijn. Waarschijnlijk valt dit daarmee niet onder het oorlogsrecht, maar onder internationaal terrorisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren